x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Cele mai bune cărți despre spiritualitate pentru a-ți hrăni sufletul

Cele mai bune cărți despre spiritualitate pentru a-ți hrăni sufletul

09 Iun 2021   •   12:39
Cele mai bune cărți despre spiritualitate pentru a-ți hrăni sufletul

A găsi inspirația pentru a ne îmbogăți sufletul și a ne echilibra emoțiile pare a fi o călătorie nesfârșită, mai ales în timpul pandemiei. La urmă urmei, 2020 și 2021 reprezintă doi ani încărcați din punct de vedere emoțional și nu numai. Sunt momente ca acestea în care o lectură bună care îți inspiră, motivează și hrănește mintea și sufletul, te poate ajuta să te simți mai conectat și mai liniștit în mijlocul acestui haos.

 

Practicarea obiceiurilor care te pot ajuta să te motivezi, să debordezi de imaginație și creativitate în relația cu tine însuți și cu ceilalți, te poate ajuta să faci față momentelor dificile și, eventual, să găsești o perspectivă mai fericită. Dacă te simți deconectat de familie, prieteni sau colegi sau, pur și simplu, singur, a privi spre interior poate fi o soluție neexploatată pentru cei mai mulți - mai ales atunci când ești distanțat social social. Pe lângă aplicații grozave, citirea unor carti spiritualitate te poate ajuta să te simți mai liniștit cu tine însuți și cu tot ceea ce te înconjoară. Cu mentalitatea și încrederea potrivite, poți aborda cele mai mari obstacole din viața și poți găsi noi modalități de a arăta apreciere și dragoste față de oameni și lumea din jurul tău.

 

Cele mai bune cărți spirituale, dar și carti dezvoltare personala, se concentrează pe lucruri precum auto-exprimarea, vindecarea, bunătatea, inteligență emoțională și alte abilități importante de viață. Punem în evidență câteva cărți grozave. Unele se bazează pe principiile tradiționale din creștinism, iudaism și budism, în timp ce altele se concentrează pe autodezvoltare din alte teme non-religioase. Să vedem, așadar, câteva titluri:

 

1. Metauman: dezlănțuie-ți potențialul infinit

Scris de autorul Deepak Chopra, acest însoțitor al medicinei integrative te va ajuta să îți descoperi propria valoare și să îți deblochezi cel mai mare potențial în a-ți urmări obiectivele. La sfârșitul cărții, există un ghid de 31 de zile spre a deveni „metauman”, prin care îți poți transformă viața prin puterea conștiinței. 

 

  1. Cartea bucuriei: fericirea durabilă într-o lume în schimbare

 

Ce se întâmplă când doi dintre cei mai renumiți guru spirituali din lume se reunesc timp de cinci zile? Cartea bucuriei, o recapitulare a unei prietenii în care diferite abordări ale fricii, stresului, furiei, bolii, durerii și morții, ajunge să completeze și să aprofundeze o abordare spirituală singulară. Cititorii vor află despre cei opt stâlpi ai bucuriei în concepția celor doi și vor lucra prin practici zilnice pentru a-și ancora dezvoltarea. Dacă te lupți cu anxietatea și depresia, poți citi această carte și îți vei găsi calea spre bunăstare.

 

  1. Sufletul neînlănțuit: călătoria dincolo de tine

 

Michael Singer a susținut ani de zile filosofia yoghina și meditația tangibilă, în special prin Sufletul neînlănțuit. Singer oferă baza pentru a regăsi o liniște mentală, în fiecare zi, chiar și în mijlocul rutinelor stresante. După ce vei citi această carte, te vei simți eliberat și toate gândurile negative vor putea fi lăsate deoparte.

 

4. Devenind supranatural: modul în care oamenii obișnuiți fac neobișnuitul

 

Un ghid care intersectează știință și spiritualitatea, Joe Dispenza te ajută să îți eliberezi potențialul interior de a te elibera de trecut și de a transcende într-un viitor mai puternic, unul în care oamenii obișnuiți pot face lucruri extraordinare. A deveni supranatural presupune anumite aspecte legate de conexiunea între spațiu și timp, dar și aspecte legate de o energie echilibrată și atenție. Comportamentul tău se va alinia mai strâns cu intențiile tale.

 

5.Inteligența emoțională: de ce poate conta mai mult decât IQ-ul

 

Deși știm importantă de a fi „inteligent” și de a avea un IQ ridicat, nu putem uită de abilitățile sociale și inteligența emoțională - acestea fiind de fapt cele mai importante pentru a ne ajuta să construim și să menținem relații. Ghidul lui Daniel Goleman te va ajuta să te simți mai deștept prin acțiunile și deciziile tale de zi cu zi. 

 

  1. Miracole acum: o carte miraculoasă

 

Dacă nu ai auzit de Gabrielle Bernstein, ar trebui să ai cartea ei în biblioteca. Autoarea, cu peste 6 cărți bestseller, este regina spiritualității new age și are încredere în univers. Miracole acum este cartea care îți oferă instrumentele care te ajută să te dezvolți și să te conectezi mai adânc cu universul. Sunt lecții și tehnici de dimensiuni mici, pe care le poți adaugă cu ușurință în viața ta, fără a te simți copleșit. Este introducere extraordinară în spiritualitate, fără confuzie sau copleșire. Este o carte minunată pentru acei profesioniști spirituali experimentați și nu numai. 

 

  1. Conversații cu Dumnezeu: o experiență divină

 

Conversații cu Dumnezeu, cartea lui Neale Donald Walsch, urmărește experiența autorului de a avea o conversație neașteptată și continuă cu Dumnezeu care constă în multe subiecte, inclusiv probleme de zi cu zi, suferințe, relații, bani, fericire, dorințe, valori și multe altele. Acest lucru este ușor de urmat, indiferent dacă crezi sau nu, atâta timp cât ai încredere că există o energie universală, care funcționează cu noi și cu energia noastră.

 

Există atât de multe cărți spirituale pe care am putea să le adăugăm pe această lista. Mai multe titluri extraordinare vei găsi la o librarie online precum cartidesuflet.ro. Aici sunt disponibile atât cărți pentru dezvoltarea spirituală, cât și pentru cea personală, dar și multe alte lucrări pe subiecte variate. Nu trebuie decât să îți alegi cartea care crezi că te va ajuta cel mai mult să te dezvolți și să o așezi în coșul de cumpărături! Fie că este vorba de una din cărțile pe care ți le-am recomandat mai sus, fie că vorbim de orice altă carte pe această tema, comandă acum!

×