x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Dan Constantin, senior-editor Jurnalul, premiat la Gala Uniunii Ziariştilor din România

Dan Constantin, senior-editor Jurnalul, premiat la Gala Uniunii Ziariştilor din România

10 Noi 2022   •   10:13
Dan Constantin, senior-editor Jurnalul, premiat la Gala Uniunii Ziariştilor din România
Sursa foto: UZPR

Cei mai buni jurnalişti din presa românească au fost premiaţi la Gala Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Premiile au fost acordate jurnaliștilor care s-au remarcat prin materialele de presă în toate segmentele domeniului – presă scrisă, online, radio, TV, carte de presă sau publicistică. Printre premianţi s-au numărat senior-editor Jurnalul, Dan Constantin, dar şi Cristi Popovici, jurnalist Antena 3 CNN.

"Pandemie și patriotism" a fost tema din acest an a Galei Premiilor Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Dan Constantin, senior-editor al publicației Jurnalul a fost unul dintre laureații Galei, el primind premiu pentru întreaga carieră.

"E omul care s-a adaptat noilor provocări şi a ştiut să se arunce şi în online, a ştiut să debarce şi în studioul de televiziune, a ştiut să facă şcoală de presă şi să facă activism în favoarea presei", a declarat Adrian Ursu, jurnalist şi director Antena 3 CNN.

Premiile UZPR

Și corespondentul de război al Antena 3 CNN, Cristi Popovici, s-a numărat printre cei care au primit premiile UZPR pentru jurnalism. La începutul conflictului din Ucraina, Antena 3 a fost singura televiziune din România care a transmis live din mijlocul evenimentelor.

O diplomă de excelență i-a fost înmânată și preotului Eugen Tănăsescu, realizator de emisiuni radio și TV, și purtător de cuvânt al Arhiepsicopiei Tomisului.

Uniuniea Ziariștilor Profesioniști din România este o organizație de presă cu o vechime de peste 100 de ani care, momentan, numără 4.300 de membri.

 

Cei mai buni jurnalişti din România au fost premiaţi la Gala Uniunii Ziariştilor Profesionişti

Unul dintre cele mai emoționante momente a fost o înregistrare cu motivele pentru care regretatul președinte al UZPR, Dor Dinu Glăvan, a ținut să alăture temele pandemie și patriotism într-un același concurs care să dea măsura extraordinarei adaptabilități și versatilități a jurnaliștilor români.
Conducerea UZPR – președintele Sorin Stanciu, vicepreședintele Miron Manega, secretarul general Mădălina Corina Diaconu – alături de purtătorul de cuvânt Lavinia Șandru, președinți de filiale, personalităţi ale presei, au premiat, rând pe rând, condeie redutabile, seniori cu o îndelungată experiență de presă și tineri jurnaliști care deschid drumul noi ere a presei, plină de provocări, dar și de eforturi de a relata pentru public la cele mai înalte standarde. Rând pe rând și-au primit distincțiile UZPR, susținuți de câte un Laudatio din partea colegilor de breaslă, Iancu Aizic, Tanța Tănăsescu, Veginia Vedinaș, Pompiliu Comșa, Dan Constantin, Sorin Ghilea, redacția DADA Tv, Claudiu Dumitrache, Maria Țoghină, Mihai Pânzaru PIM, Petrică Butuc, Neculai Muscalu, Laurențiu Sfinteș, Daniela Cupșe Apostoaiei, Cornel Sorescu, Cristi Popovici, preot Eugen Tănăsescu, Sergiu Cioiu.

Prezent la eveniment, Toni Greblă, prefectul Capitalei, și-a exprimat respectul pentru mass-media și slujitorii săi, menționând relația excelentă cu presa în deceniile sale de activitate publică. La rândul său, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a exprimat un mesaj de susținere și de apreciere din partea primului ministru Nicolae Ciucă, adăugând și aprecierile sale personale, ca fost jurnalist, pentru efortul de fiecare zi al gazetarilor.

Gala Premiilor UZPR, care a distins excelența în profesie, s-a constituit, o dată în plus, într-un eveniment de marcă al toamnei jurnalistice românești, coagulând energiile unei bresle fundamentale pentru societatea din România.

×