x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Ruxandra Săraru a fost premiată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Ruxandra Săraru a fost premiată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Noi 2023   •   19:15
Ruxandra Săraru a fost premiată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat premiile pentru anul 2023.

Presa este mai importantă ca oricând, iar jurnaliștii continuă să fie cele mai avizate surse de informare a publicului, a precizat Sorin Stanciu, președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România: „Continuăm, prin aceasta, o tradiție deja încetățenită la noi, în Uniune, în a omagia pe cei care au notat multe succese în acest an și care s-au bucurat de asistența, de aprecierea publicului.”

Premiul pentru emisiunea ”Oameni care mișcă România”, difuzat la Radio România Actualități, a fost primit de doamna Ruxandra Săraru, premiu înmânat de Maria Țoghină.

Maria Țoghină: Cred că este prietena tuturor celor prezenți aici. Este omul-suflet, omul care sare întotdeauna în ajutorul celor de lângă ea. Este, poate, cea mai generoasă persoană pe care am întâlnit-o noi, cea care oricând și-a pus timpul, cunoștințele, relațiile, energia și efortul în slujba celor de lângă ea. Mulți jurnaliști au beneficiat de sprijinul ei atunci când au trecut prin momente grele și întotdeauna a fost alături de breaslă. Ruxandra Săraru este un om care a mișcat România, a mișcat România în ultimii 35 de ani și va continua să miște România. Este un jurnalist care crede în arta dialogului, partea dialogului purtată cu eleganță. Nu este un jurnalist agresiv pentru că are experiență. Ruxandra Săraru, aplauze pentru tot ceea ce ai făcut pentru România.

Un alt premiu al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România pentru întreaga activitate, dar mai ales pentru crearea postului 3 al Societății Române de Radiodifuziune a fost acordat doamnei Sofia Șincan.

Sofia Șincan: Unul dintre profesorii mei m-a învățat că dacă vreau să reușesc, trebuie să fiu mai bună decât toți ceilalți din jurul meu. Așa s-a întâmplat și cu echipa de tineret de la Programul 3, care a fost foarte sever selectată, mergând prin școli, licee, facultăți și căutând acei oameni care iubesc radioul, care-l ascultă și care se visează reporter și redactor la radio. Au venit spre noi fără niciun fel de pretenție, numai cu dorința de a fi auziți, de a fi ascultați tot felul de copii minunați. Și pentru că suntem în apropierea sărbătorilor, sper că Moș Crăciun o să aducă celor care n-au fost cuminți și și-au băgat nasul prin tot felul de probleme dificile, cele mai importante și cele mai frumoase daruri. Pentru anul viitor, le doresc curaj și o armură cât mai trainică, fiindcă este un an care vine, el însuși, în armură.

×