x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Se cere o „reformă profundă” la TVR, după Revelionul cu Garcea și Bittman

Se cere o „reformă profundă” la TVR, după Revelionul cu Garcea și Bittman

de Diana Scarlat    |    04 Ian 2021   •   08:09
Se cere o „reformă profundă” la TVR, după Revelionul cu Garcea și Bittman

Televiziunea Națională este în mijlocul celui mai mare scandal, încă din prima zi a anului. Cel de-al 32-lea Revelion al Televiziunii Române Libere de după 1989 pare a fi cu ghinion: în afară de demisia directoarei Doina Gradea, se cere și „o reformă profundă”, după ce organizatorii emisiunii din noaptea de Revelion au fost acuzați de „bădărănii și glume misogine” fără precedent.

Revelioanele la TVR aduceau satisfacție românilor, în perioada regimului comunist, pentru că mai „scăpau” glume critice la adresa sistemului dictatorial. Totuși, grupul Vacanța Mare n-a reușit să-i convingă pe criticii emisiunii de la trecerea dintre ani că umorul lor se ridică la nivelul lui Toma Caragiu, iar reacțiile politicienilor sunt radicale: se cere o reformă care ar putea însemna controlul strict al tuturor producțiilor TV ale postului național, după greșelile impardonabile din noaptea de Revelion.

Cel mai grav a fost momentul în care președintele României, Klaus Iohannis, a devenit personajul care le transmitea românilor: „Tre’ să fii tare bou să mai stai închis în casă!”. Această replică, dar și celelalte glume au fost aspru criticate, deoarece nu se poate admite ca postul public de televiziune să lanseze astfel de îndemnuri la nesupunere în fața autorităților statului, în plină pandemie. Și mai grav este faptul că mesajele au fost lansate chiar înainte de declanșarea celui de-al treilea val al pandemiei, anunțat încă din luna decembrie, cu o nouă tulpină a virusului, mult mai contagioasă decât cea din 2020.

Senatorul PNL Vlad Mircea Pufu cere „o reformă profundă” la TVR, nu doar simpla demisie a șefei Doina Gradea, după ce vedete precum Mugur Mihăescu și Dan Bittman au luat în derâdere măsurile sanitare.

×
Subiecte în articol: revelion tvr