x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden 10 Callatis! Urmează 11!

10 Callatis! Urmează 11!

de Dana Andronie    |    19 Aug 2008   •   00:00
10 Callatis! Urmează 11!

SUPER HOT ● Culture Beat a închis festivalul
Capitala divertismentului – Callatis – şi-a tras duminică obloanele. Cea de-a X-a ediţie a festivalului din Portul Turistic Mangalia a fost dusă la bun sfîrşit, chiar dacă au existat mai multe piedici pe parcurs. Vorba aceea, "nu mor caii cînd vor cîinii, nici cîinii cînd vor stăpînii"!



SUPER HOT ● Culture Beat a închis festivalul
Capitala divertismentului – Callatis – şi-a tras duminică obloanele. Cea de-a X-a ediţie a festivalului din Portul Turistic Mangalia a fost dusă la bun sfîrşit, chiar dacă au existat mai multe piedici pe parcurs. Vorba aceea, "nu mor caii cînd vor cîinii, nici cîinii cînd vor stăpînii"!

Primar nou, echipă nouă. Iar echipa veterană care a organizat Callatis de atîtea ediţii a trebuit să lucreze cu oameni noi. A trecut ceva vreme pînă ce mîna stîngă s-a înţeles cu mîna dreaptă. Rezultatul: a ieşit un festival bun, care la anul va fi, probabil, şi mai bun! Cornel Diaconu – regizorul şi "tăticul" Callatis-ului – face deja planuri cu dom’ primar (îl cunoaşteţi deja – are o soţie care a fost Miss România – şi se numeşte Mihai Claudiu Tusac) pentru cum vor fi cele şapte seri magnifice din 2009! Le dorim mult succes!

QUOD ERAT DEMONSTRAnDUM.
Cu siguranţă, în istoria Festivalului Callatis va rămîne scrisă cu litere de-o şchioapă seara de duminică, 17 august. Costi Ioniţă a făcut un show care i-a spălat puţin (mai mult) imaginea de "hartist". Gabriel Cotabiţă i-a oferit biletul de intrare la "Callatis Carnaval în Balcani", iar Costi a vrut să demonstreze că este un om de spectacol şi că i se poate da jos eticheta de "manelist". A reuşit acest lucru doar în cîteva minute, cu o piramidă, cu multă ceaţă scenică, cu trei figuranţi îmbrăcaţi în călugări, cu 20 de dansatoare şi cu o fostă Miss Bulgaria – Andreea, de 21 de ani. "Nu se aştepta nimeni la aşa ceva de la «Costi, manelistul»! Mă bucur că am reuşit să le arăt românilor cum sînt eu cunoscut în afară. Am spectacole în Sofia, în Istanbul şi peste tot spun că sînt român", declară mulţumit Costi. Se pare că piesele reggaeton compuse de doctorul nostru sînt number one în topurile muzicale din Bulgaria şi Turcia. Rămîne de văzut dacă în România Costi va fi primit la fel de bine în play-list-urile radiourilor sau pe micul ecran. Sînt foarte mulţi specialişti cu atitudinea (prejudecată) că nu vor difuza în veci ceva cu miros de "Costiţă", chiar dacă e "papa" bun. Dar lui puţin îi pasă, ceea ce a avut de demonstrat a demonstrat.  

INFLUENŢE CULTURALE. La seara de "Carnaval în Balcani" au mai fost invitaţi: Damian&Brothers (care au încins podeaua scenei scoică), Crazy Loop, Anna Lesko (îmbrăcată într-o rochie elegantă ca un dulap), Elena Band (a cîntat live şi a ridicat publicul în picioare), Tom Boxer&Deane Ewing&Mike Diamonds, Chicanos (trupa sună foarte bine chiar şi în limba japoneză, mai ales vocea feminină – Florentina Ciună), Imba (trupă manageriată de Costi).
Seara influenţelor culturale a fost închisă de Culture Beat. Solista Tania Evans a cîntat de parcă ar fi fost conectată la o priză de 220 V. A fost minunată, mai ales că a strigat din toţi plămînii: "Romania, you are hot!".
Un slogan bun pentru un festival local, de dimensiuni naţionale şi cu participare internaţională.

Dedicaţie de la poet

Culisele au fost onorate duminică seara de prezenţa lui Mircea Geoană, a lui Miron Cozma, a lui Irinel Columbeanu, a Monicăi şi a surorii – Ramona. Monica Tusac, soţia primarului din Mangalia, a primit din partea lui Adrian Păunescu cartea sa, "Rugă pentru părinţi", cu următoarea dedicaţie: "Frumoasă doamnă, ne-am văzut acum, cînd vremurile şi-au ieşit din minţi, aşa că vă invit îngenunchind să ne rugăm plîngînd pentru părinţi".

×
Subiecte în articol: antimonden