x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden 25.000 de ieseni, la Vama Veche

25.000 de ieseni, la Vama Veche

15 Mai 2005   •   00:00

Pentru studentii din Iasi, cea mai asteptata "sesiune" a inceput intr-o zi de vineri, 13, fara ca acesta sa fie semn de ghinion. FEstudIS, adica peste 100 de actiuni organizate de 29 de asociatii studentesti, este cuvantul cel mai des pomenit de tinerii din capitala culturala a Moldovei in perioada 13-24 mai.

  • de DANA CIOBANU
  • MONDEN
  • PREMIERA. Tudor Chirila a testat, la Iasi, cea mai noua piesa "Vama Veche"
    Camioane cu petrecareti, majorete, cai albi, muzica, fluiere, veselie, asa ar putea fi descrisa pe scurt Parada organizatiilor studentesti, actiune care a deschis seria evenimentelor organizate in cadrul FEstudIS. Coloana galagioasa a plecat din fata Casei Studentilor - institutia care organizeaza evenimentul - , a parcurs zona centrala a orasului, dand de stire ca urmeaza o saptamana de distractie. Tonul nu putea fi dat mai bine decat au facut-o Directia 5 si Vama Veche, trupele invitate in concert la Iasi, vineri seara. Peste 20.000 de spectatori au transformat centrul Complexului Studentesc Tudor Vladimirescu in probabil cea mai ampla formula de backing-vocals pentru Directia 5 si Vama Veche.

    FARA BIS. Directia a plecat de pe scena mai devreme

    LA REDUCERI. Totusi, in ciuda faptului ca orasul Iasi o primeste de fiecare data cu mult entuziasm, trupa lui Marian Ionescu si-a dezamagit de aceasta data fanii. Timpul de recital, precizat in contract ca fiind de 40 de minute, a fost scurtat la doar 29 de minute, dupa cronometrul organizatorilor. Gurile rele spun ca Ionescu nu s-a impacat cu ideea ca este nevoit sa cante in deschiderea lui Tudor Chirila&Co. Asa ca, dupa cateva piese care abia incalzisera atmosfera, si-a strans "jucarile" si baietii si dus a fost. Nu l-au induiosat nici macar urletele fanilor veniti special sa-i asculte. Ce nu s-a stiut in public a fost ca Directia 5 nu si-a respectat timpul de recital prevazut in contract, asa ca fuga de pe scena a fost interpretata drept refuz de a face un bis (fapt neobisnuit pentru aceasta trupa).

    TEST. In schimb, Vama Veche a compensat lipsa de politete a colegilor de scena. Vizibil emotionat, Tudor Chirila si-a facut "incalzirea", in spatele scenei, cu o bautura energizanta si multe sarituri pe loc. Stia ca are de dat un examen important in fata a zeci de mii de ochi si urechi. Pe care nu i-a dezamagit nu doar pentru ca le-a cantat piesele preferate, ci pentru ca i-a tratat ca pe egali. Atat de egali i-a considerat pe spectatori, incat i-a lasat sa urle singuri versurile de la "Hotel Cismigiu". Dupa care a testat pe piata cuprinsa de febra cel mai nou cantec Vama Veche, al carui videoclip a fost filmat acum 10 zile la Vama Veche. Lui Chirila i-a placut atat de mult publicul iesean, incat a revenit pe scena pentru un bis, "Vara asta".

    SOLIDARI
    Cea de-a patra editie a FEstudIS nu are doar scopul de a oferi studentilor "singura sesiune asteptata" de concursuri, spectacole, expozitii si prezentari de proiecte. Tinerii sunt indemnati sa doneze sume cat de mici, pentru ajutorarea sinistratilor din Banat. In plus, contravaloarea biletelor la concertele din seara dedicata muzicii rock (singurele pentru care spectatorii cu carnet de student trebuie sa plateasca 20.000 de lei) va ajunge tot la romanii saraciti de inundatii.

    AUTONOMIE
    "La aceasta editie a FEstudIS, doar o treime dintre fondurile pentru organizare au venit de la Bucuresti, ceea ce inseamna ca am crescut ca autonomie. Nu am fi insa nimic daca nu ar exista studentimea ieseana, care stie sa munceasca voluntar, nu doar sa se distreze"
    Sorin Iacoban
    directorul Casei Studentilor, Iasi
    ×
    Subiecte în articol: antimonden vama veche vama veche