x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden A trezit un hotel intreg cu megafonul

A trezit un hotel intreg cu megafonul

19 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Cu ceva vreme in urma, un cititor ne-a cautat la redactie pentru a ne dezvalui ca Radu Almasan din Bosquito isi pierduse permisul de conducere. L-am sunat pe cantaret si l-am pus sa verifice daca, intr-adevar, ramasese fara permis.
DANA ANDRONIE

Desi mai avea inca panza de paianjen pe ochi, Radu s-a dus taras-grapis sa-si caute permisul de conducere. La inceput a crezut ca-i o farsa de-a lui Daniel Buzdugan, de la Radio 21. "Mai, nu ma pacaliti?", dar a revenit dupa cateva minute si ne-a spus mirat: "Ai sa razi, dar chiar nu-l gasesc!". Si de aici a inceput aventura. I-am dat numarul de telefon al celui care-i gasise actul pierdut si a ramas sa ne anunte care-i deznodamantul intamplarii. Ne-a sunat pentru a ne povesti intreaga tarasenie si am ajuns sa discutam despre toate nebuniile pe care le-a facut in ultimele 6.969 de ore.

FARA SUSE. "Auzi cum canta greierii? Stau la mine in curte... sper ca n-o sa ne deranjeze." Pana la urma, ca sa ma auda mai bine, Radu s-a retras intre patru pereti. Cum de a ajuns sa-si piarda... permisul?! "Nici eu nu stiu. M-am oprit la o benzinarie de langa orasul Tandarei. Mi-am cumparat o caseta cu Phoenix si atunci cred ca mi-a sarit din portofel. Cand am venit din nou la mare am mers si la Tandarei, pentru a ma intalni cu omul care te-a sunat si ti-a zis ca permisul meu de conducere este la el. Drept recompensa mi-a cerut un CD si postere cu trupa."

PE NISIPUL UD. Anul acesta, Bosquito a preferat sa faca naveta la mare decat sa vina la inceputul sezonului si sa mai plece la toamna. Motivul? "Pe Litoral se invart bani putini. Susele nu sunt pentru mine, sunt pentru manelisti, pentru rromi..." Aceasta metoda a dat roade: a castigat bani si n-a lucrat pe aer. Si-ar putea cumpara un Mercedes? "Depinde de care. Cheltuiesc foarte multi bani si nu mai tin cont cu cati raman. Nu e bine nici sa fii mana sparta, nici sa fii cu arici in buzunare."

Daca ziua Radu canta, noaptea face lucruri sanatoase si serioase cu fetele. Nu in discoteca, ci pe nisipul ud. "Mai bine iau o patura, o sticla de vin, o fata si merg pe plaja. Dureaza si mai putin. La discoteca nu te prea poti lipi. Poate doar daca scoti discret din buzunar coltul unei hartii de 100 de euro si i-l arati fetei. Altfel nu ai cum sa vorbesti cu ea, pentru ca nu te aude din cauza muzicii house si nu poti dansa la sentiment, pentru ca nu-i muzica de asa natura." Cate fete a cucerit cu aceasta metoda? "Pe toate pe care le-am avut. N-au fost nici multe, dar nici putine. Nu ma intereseaza cantitatea, ci calitatea. Nu ma consider un Don Juan si nu bifez cuceririle in carnetel." Este dotat pentru toate sporturile, dar are o ureche "defecta". "Am ceva probleme cu o ureche si nu ma pot baga la adancimi prea mari. M-am scufundat anul acesta in Oceanul Indian, la 10 metri. Am vazut un mare recif de corali si bancuri cu foarte multi pesti." Vedetele scufundarii, care a durat 20 de minute, au fost un peste-spada si doi rechini de recif. "A inghetat putin sangele-n mine. Desi stiam ca oamenii nu sunt pe lista lor de bucate, mi-a stat putin pulsul in loc."

ZBOR DE LA 10 METRI. Radu Almasan se distreaza cel mai bine atunci cand canta, dar asta nu inseamna neaparat ca nu stie sa-si faca de cap. "Trupa Bosquito este pe primul loc la nebunii. Celelalte formatii mi se par extrem de cuminti, pentru a nu-si strica imaginea. Noua nu ne pasa. Daca avem valoare muzicala, lumea ne intelege si e mai bine sa ne ia asa tampiti, cum suntem, decat sa pozam in ceea ce nu suntem. Oamenii ne-au vazut in toate ipostazele: si treji, si beti, si cand faceam scandal, si cand eram linistiti." De curand, Radu a iesit, dezbracat, la patru dimineata in holul hotelului din Olimp, unde fusese cazat, si a inceput sa-i trezeasca pe turisti cantandu-le imnuri la megafon. "Am recitat si din discursurile lui Ceausescu. Toti m-au injurat si mi-au zis: «Halal artist!»."

Un alt sport extrem a fost "zborul" cu masina de la o inaltime de 10 metri. "Am vrut sa evit pe cineva si am sarit de pe pod cu masina. Am zburat de la 10 metri. Le sunt dator moral oamenilor care m-au scos pe mine si pe fosta mea prietena din autoturism imediat dupa accident. Am scapat fara nici o zgarietura, desi exista pericolul exploziei. Eram, totusi, cu rotile-n sus. Am fost tare aproape de stingere!" A mai avut destule ocazii sa-si ia "La revedere!". Dar n-a fost sa fie. A cazut si intr-o prapastie asta iarna, dar tot nevatamat a scapat. "Sunt tare norocos, pentru ca am mancat rahat cand am fost mic. Mai bine mananci un pic, la propriu, cand esti copil, decat o tona, la figurat, cand esti mare, asa cum fac toti lingaii din show-biz."

Daca a sarit cu masina, de ce n-ar sari si cu parasuta... "Mi-as dori foarte mult, dar din anumite considerente de sanatate, cei din jurul meu nu ma lasa. Am niste probleme... Nu sunt sanatos mintal!"

NOROC

"Sunt tare norocos, pentru ca am mancat rahat cand am fost mic. Mai bine mananci un pic, la propriu, cand esti copil, decat o tona, la figurat, cand esti mare, asa cum fac toti lingaii din show-biz"

TACTICA

"Mai bine iau o patura, o sticla de vin, o fata si merg pe plaja. Dureaza si mai putin. La discoteca nu te prea poti lipi. Poate doar daca scoti discret din buzunar coltul unei hartii de 100 de euro si i-l arati fetei" - Radu Almasan, solistul de la Bosquito.

COCKTAIL

MARIAN RALEA A VAZUT LITORALUL DOAR DOUA ORE. Marian Ralea se afla momentan intr-un turneu prin tara cu teatrul "Fundatia Abracadabra", dar vrea neaparat ca pe la inceputul lunii septembrie sa ajunga si pe Litoral. "Se spune ca omul sfinteste locul. La mare, in general, omul sfinteste locul doar in cele doua luni, cand este sezonul. Imi aduc aminte ca acum doi ani am lucrat un spectacol, la Constanta, cu teatrul Oleg Danovski. Marea era urata, iar oamenii isi vedeau de treaba ca intr-un oras care nu parea aflat la marginea marii. Litoralul se anima doar in momentul in care este cald si vine lumea. Dintre toate statiunile, poate ca Mamaia se incearca a fi ridicata la un standard international. Sincer, am fost in multe tari si orase aflate la marginea oceanelor si a marilor, si e putin altfel decat la noi. In rest, cum ne place sa spunem, Marea Neagra e albastra. Anul acesta am vazut marea doar doua ore. Am fost in trecere si nu m-am putut abtine sa nu fac o baie", spune actorul. (R.I.A.)

MARIA RADUCANU ADORA MAREA. Cunoscuta cantareata de jazz Maria Raducanu ajunge in fiecare an la mare, chiar si pentru doua zile. Desi se declara marcata de viata urbana, in natura reusind sa se regaseasca cu greu, marea este singurul loc unde isi pune ordine in ganduri. "Imi place absolut tot la mare, daca am cateva momente de liniste. Si asta mi se intampla mereu. Cand merg la mare, chiar am o stare deosebita si nu ma mai supara nimic. Trebuie sa mi se intample lucruri ingrozitoare ca sa fiu in stare sa critic ceva. Marea este foarte frumoasa…" (Roxana I. Ancuta)

Mariana Nicolesco la balurile din Monte Carlo

Soprana Mariana Nicolesco se pregateste sa plece intr-o croaziera pe Mediterana si sa-si petreaca zilele de vacanta pe Coasta de Azur. "Ma asteapta la Monte Carlo multi prieteni. Va fi o inimaginabila si splendida perioada mondena, cu cine si baluri de vis". (R.I.A.)
×
Subiecte în articol: antimonden