x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Afacerile vedetelor

Afacerile vedetelor

10 Mar 2004   •   00:00

Nu au rezistat tentatiei de a-si investi economiile in diverse afaceri. Din pacate, nu toti si-au cheltuit banii cu folos. Astfel ca, dupa numai un an, au dat chix.

Intreprinzatorii-vedete au avut noroc nu numai in cariera de baza, ci si in calitate de patroni. Cine se astepta ca interpreta Matilda Pascal-Cojocarita sa devina celebra in Bistrita si datorita "covrigeilor-cantatori"? Sau ca Marijuana se va da pe brazda si va deveni un talentat designer de bijuterii.

Covrigei cantatori si unghii false

Matilda Pascal-Cojocarita nu este doar o reputata interpreta de muzica populara, dar si o femeie de afaceri. Bistritenii cumpara cu interes covrigii Matilda, cu sare si mac. Veniturile de baza nu vin de pe urma afacerii, incepute acum patru ani, dar Matilda recunoaste ca are profit si ca totul ar merge mai bine daca timpul i-ar permite sa se ocupe mai mult de covrigei. Mica fabrica se afla chiar in curtea casei solistei. "In Moldova, de unde sunt eu, covrigii se fac mai tari, mai crocanti, dar pentru ardeleni i-am facut ceva mai moi. Pretul unui covrig care pleaca de la mine este de 3.500 de lei, pretla care comerciantul mai adauga ceva. Cand intru intr-o alimentara, lumea ma intreaba: "Mai aveti covrigi cantatori"?". Cand a demarat afacerea a investit aproximativ 3.000 de dolari, plus cei peste 10.000 de dolari dati pentru terenul pe care a construit laboratorul.

Anda Adam a intrat si ea in afaceri anul trecut, in septembrie, cand si-a deschis primul salon de cosmetica, axat in principal pe aplicarea de unghii false. Pentru ca afacerea-i merge bine, cantareata s-a gandit ca ar fi bine sa o dezvolte, asa ca a inchis salonul, dar saptamana viitoare va deschide altul, mai mare si amplasat mai aproape de centru. In ambele cazuri, investitia s-a ridicat undeva in jurul a 10.000 de dolari. Preturile pe care le va practica sunt promotionale. "De exemplu, unghiile false din portelan sunt in valoare de 650.000 de lei".

Gradinite si bijuterii

Creatoarea de moda Olga Gudynn s-a lansat in afaceri in 2000, cand a pus bazele primei sale gradinite, la care au dat navala copii de cantareti si politicieni. Le-a avut ca educatoare pe Bianca Brad, Andreea Macelaru, Silvia Stefanescu etc. Acum, Olga conduce doua gradinite, iar din toamna va deschide o scoala, in apropierea Parcului Carol. Ea a investit 80.000 de euro in amenajarea acestei institutii, iar anul scolar costa intre 2.000 si 3.000 de euro.

Dana Coteanu (Marijuana) poate fi de admirata pentru ca, dupa "renumele" pe care si-l castigase cu ceva timp in urma, a reusit sa-si faca un rost si o imagine respectabila datorita noii sale indeletniciri: designer de bijuterii. Totul a pornit acum cinci ani, de cand sora sa, stabilita in Grecia, avea un magazin. "Dupa ce sora mea a plecat in Grecia, magazinul l-au preluat parintii. Dupa care, vara de vara, am inceput sa merg si eu in Grecia, unde am muncit si am capatat experienta in confectionarea bijuteriilor. Visul meu este ca, dupa ce voi termina facultatea (n.r. - Dana este studenta in anul III la Psihologie - Titu Maiorescu), sa-mi deschid propriul magazin ". Fosta cantareata de hip-hop foloseste pentru bijuteriile sale cristale, pietre semipretioase, elemente metalice sau sticla de Milano, iar preturile practicate sunt intre 5.000 si 7.000.000 de lei.

Cei care au dat faliment

Mircea Badea a disparut o vreme de pe micul ecran si si-a bagat nasul in afaceri cu chibrituri, fabricate la Gherla. Numai ca, din cauza unui baron local PSD-ist, treaba na mai mers. In noaptea de Inviere, Mircea, proprietar al utilajelor din fabrica, a fost anuntat ca are belele. I se taiasera lacatele, fiind inlocuite cu altele. A incercat sa-si mute aparatura, dar a fost oprit. A urmat un incalcit proces. Astfel, Mircea Badea a ajuns sa scoata din buzunar zeci de milioane de lei pentru avocati, ca sa-si faca dreptate. De fapt, el picase la mijloc, intr-un joc al nervilor dintre fostii si actualii proprietari ai Fabricii Gherla. Cand s-a terminat balciul, Mircea a spus usurat: "Si asa se vindeau foarte greu chibriturile fabricate in tara, cele din import fiind cu mult mai ieftine".

Mugur Mihaescu, alias Garcea, de la Vacanta Mare, si-a incercat si el norocul in afaceri. In urma cu trei ani, artistul a acceptat ca numele lui de scena sa se transforme intr-un produs alimentar. S-a facut valva la acea vreme cu deliciosii biscuiti Garcea, pe ambalaj aparand si chipul amuzant al lui Mugur, imbracat in politist. Unii ziceau ca produsul a fost prea scump - in jur de 12.000 de lei - si ca de aceea firma cu pricina ar fi dat faliment.

Club de noapte cu gheise

Cea mai profitabila afacere ii apartine lui Catalin Botezatu. El se mai ocupa de Restaurantul "Triumf", cu specific romanesc, dar si de Clubul "Bonsai", singurul bar cu specific japonez din Europa de Est: "Castig foarte bine. Dar ma si implic la modul serios. La "Triumf" vin oameni de afaceri straini, care sunt incantati sa manance sarmalute sau mamaliguta". Si clubul de noapte "Bonsai" are punctele sale de atractie. Exista un sector VIP, unde clientii se pot odihni pe un pat japonez, inconjurati fiind de doua "gheise".

×
Subiecte în articol: antimonden