x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Alina Sorescu si-a luat haine de la reduceri

Alina Sorescu si-a luat haine de la reduceri

20 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Magazinele se pregatesc sa traga obloanele, asa ca vor sa scape rapid de marfa. Astfel, o bluza pe care ai ochit-o in luna iulie o poti cumpara acum la jumatate de pret. Si Alina Sorescu si-a achizitionat bluzite si fustite la pret redus.
SIMONA ECOVOIU

Chiar daca au venit in vacanta, turistii, indeosebi romanii, au banii dramuiti. Asa se face ca alearga dupa chilipiruri. In magazinele din statiunea Mamaia te poti imbraca din cap pana-n picioare, in aceasta perioada, cu doar cateva sute de mii de lei. Sunt si dughene care te imbie sa cumperi doua maiouri, pentru care scoti din buzunar infima suma de 50.000 de lei. Multe articole vestimentare sunt insa din material sintetic si nimeni nu le vrea, chiar daca le-ar primi gratis.

POMANA. Pe geamurile unitatilor comerciale, luate de noi in vizor, sunt anuntate noile oferte. Bluze cu doar 50.000 de lei, pantaloni cu 100.000 de lei... Mai ales seara, lumea se-nghesuie sa-si cumpere bikini, la pretul de 20.000 de lei bucata. Am asistat si eu la acest "ritual" de alegere a chilotilor. Vine clienta, trage de ei, ca sa-si dea seama daca i-ar incapea imensu-i fund, iar apoi ii arunca. Mai scotoceste prin cutie, in speranta ca va gasi si ceva pe gustul ei. Stramba din nas: ba nu-i place culoarea, ba nu o avantajeaza modelul. Cert e ca tot cumpara una-doua perechi: "Se vinde bine lenjeria intima. Insa cum n-au voie sa probeze chilotii, femeile au tupeul sa vina cu ei inapoi. Am avut o clienta care s-a tinut de capul meu aproape o ora ca sa ii returnez banii. Daca era vorba de o bluza mai mergea, dar cum sa-i schimb chilotii?", povesteste un comerciant turc.

BOXERI CU VAMPIRASI. Ne mutam in alt magazin si gasim o superoferta de chiloti pentru barbati. Insa te poti face de toata bafta, caci de pe boxeri iti "zambeste" un vampir sau Mefistofel. Provenienta acestor haine e dubioasa. Vanzatoarele habar n-aveau de pe unde sunt aduse. Unele tinute au eticheta de Turcia, altele - de China. Nu sunt cusute si nici macar finisate ca lumea, asa ca risti sa te trezesti cu chilotii-n vine sau cu fermoarul rupt. Am gasit si haine distruse la proba, de catre turistii care s-au incapatanat sa incerce un tricou marimea 36, desi poarta 42. Nici astea nu sunt aruncate, ci au pretul schimbat. Dar ce naiba sa faci cu o haina rupta? S-o zice de roman ca e "rupt in fund", insa nu e si prost...

CALDURA MARE! La intrarea in magazine ti se da un bon si ti se opreste geanta. Dar cu toata vigilenta patronilor, tot mai dispare cate ceva... Vanzatorii lucreaza cam 10 ore pe zi. N-am reusit sa-mi dau seama cum de nu lesina, caci temperatura se ridica la vreo 40 de grade. In plus, mirosul hainelor e insuportabil. Stau in picioare cat e ziulica de lunga, iar cand seful intoarce capul se mai sprijina de perete.

Salariile lor sunt si in functie de vanzari, asa ca te servesc destul de amabil. Si, ca sa te convinga de faptul ca au marfa buna, sunt imbracati cu produse din magazinul in care presteaza. Bun, deci ti-ai cumparat ce ti-a placut. Stiti insa vorba aceea, ca atat cat dai, atat face? Multi au avut surpriza sa scoata din masina de spalat nu un pantalon, ci o carpa decolorata, taman buna de sters praful. Si mai e un inconvenient. Cand iesi la o plimbare pe faleza cu noua achizitie, te trezesti ca mai poarta alte 20 de muieri aceeasi fusta, de parca ar fi uniforma comunista. Te fastacesti, dar, cum n-ai bani de unicate, inghiti in sec. Te consolezi la gandul ca omul face haina si ca pe tine poate sade mai bine...

ALINA SI-A LUAT HAINE IEFTINE

Desi nu vor sa recunoasca, si vedete dau tarcoale hainelor ieftine. Alina Sorescu are un sifonier plin cu articole vestimentare aduse din Spania sau Germania. Asta nu nseamna ca nu si-a mai cumparat si ea ceva dragut, la preturi mici: "Daca vad un tricou care sa mi se potriveasca, nu ma uit la pret. E ieftin sau scump, nu prea conteaza. Am gasit la reduceri hainute care, culmea, mi sunt cu mult mai dragi decat cele de firma", spune ea.

AFACERE

"Se vinde bine lenjeria intima. Insa cum n-au voie sa probeze chilotii, femeile au tupeul sa vina cu ei inapoi. Am avut o clienta care s-a tinut de capul meu aproape o ora ca sa ii returnez banii" - un comerciant turc

LA CALD

FETELE DE LA KRISTAL, DESPUIATE PE PLAJA. In peisajul muzical autohton si-au facut aparitia doua trupe feminine de dance, Shock si Kristal, create de tatal Andreei Balan, Sandel, fostul inventator care a cunoscut succesul profesional si material cu celebrele Andree. Acum, Balan sr. vrea sa reediteze gloria cu una din cele doua trupe. Dar, cum pana la celebritate e drum lung, deocamdata maestrul Sandel s-a confruntat cu o situatie mai mult decat iesita din comun: scapate din haturile mentorului lor, componentele Kristal, Andra si Alexandra, nu se stie cum le-a trecut prin cap sa faca baie goale-pusca in apa calaie a Marii Negre. Ideea nu a fost rea nici pentru voyeuristi, nici pentru hoti, dar s-a dovedit paguboasa pentru ele. Revenite pe mal, fetele au constatat inspaimantate ca golanii le-au furat hainele si telefoanele mobile. Dezbracate si fara mijloace de comunicare, Andra si Alexandra au inceput sa urle ca apucate dupa ajutor. Salvarea a venit in persoana unui tanar cucernic care le-a imprumutat celularul pentru ca ele sa-l poata chema pe Sandel cu punga de haine. (Horatiu Tudor)

CORNEL CONSTANTINIU - REFUZAT DE COTROCENI. In repetate randuri, presa a atras atentia asupra starii disperate in care se afla cunoscutul interpret Cornel Constantiniu. Pentru ca nu a strans suficienti bani ca sa fie operat la Viena, Cornel Constantiniu a apelat la presedintele Romaniei, Ion Iliescu, in speranta ca acesta il va ajuta. Din pacate, una dintre functionarele Palatului Cotroceni a avut o atitudine deloc prietenoasa la adresa artistului. Aceasta i-a comunicat telefonic interpretului s-o lase in pace si sa termine cu astfel de prostii. Bineinteles ca seful statului nu stie de acest incident, insa ceea ce s-a intamplat este relevant pentru modul in care sunt tratati si priviti artistii din Romania. Si cand te gandesti ca anumite persoane spun despre Cornel Constantiniu ca refuza sa fie operat pentru ca prefera sa stea cu banii-n buzunar... (Horatiu Tudor)

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA - SUMAR (20 august 2004)

Namolari pe lac vara si iarna

Cu vedere la plaja

Litoralul azi
×
Subiecte în articol: antimonden