x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Alternativa VIP: ce visau sa ajunga

Alternativa VIP: ce visau sa ajunga

11 Oct 2004   •   00:00

In copilarie, fiecare dintre noi a visat la o meserie. Vedetelor de azi nici prin cap nu le-a trecut ca, la maturitate, vor fi sub lumina reflectoarelor, pe scena. Cu toate acestea, daca nu ajungeau sa practice meseriile din prezent, multe dintre ele stiu ce alta cale ar fi urmat.

ROXANA I. ANCUTA

In lipsa talentului dramatic, lui George Ivascu i-ar fi placut sa aiba veleitatile unui medic, sa fie pilot sau chiar... sofer. "In primul si in primul rand, daca nu ajungeam actor, as fi ajuns poate medic. Este una dintre meseriile care te tine foarte aproape de oameni. Apoi as fi putut fi si aviator, pentru ca-mi place foarte mult sa zbor cu avionul. Daca s-ar putea, as zbura continuu. La Discovery urmaresc numai documentarele despre aviatie", spune Ivascu. Mai nou a facut o alta pasiune: aceea pentru sofat. Tocmai se pregateste sa intre in posesia unui Chevrolette, la volanul caruia va face primul drum la Sibiu. "Toata viata am visat sa am sofer. Iata ca mi-am luat si eu carnet de conducere si am devenit propriul meu sofer".

PE GHEATA. In copilarie, Mariana Nicolesco isi dorea sa fie balerina pe gheata. Avea elan, daruire, patine, dar... n-a fost sa fie. "Ar fi insa naiv ca cineva sa-si inchipuie ca aici s-au oprit aspiratiile mele. Lucrurile fiind ceea ce sunt pe luciul de gheata, am descoperit ca pot invinge gravitatia si pe teren ferm, in modul cel mai artistic cu putinta, si anume dedicandu-ma baletului clasic. Adoram sa lucrez la bara, si, in loc de oglinda orizontala a patinoarului, destul de periculoasa dupa cate am constatat, aveam in fata oglinda verticala, ce ma ajuta sa-mi supraveghez si sa-mi controlez miscarile. Nu va mai spun fericirea si mandria de a fi fost prima care aveam propriul tutu, de voal albastru. In fine si visele mele de balerina au trecut in umbra, nu dupa multa vreme, ramanand pana una-alta sa studiez vioara. Nimeni nu-si poate inchipui insa cat de importante aveau sa fie mai tarziu in cariera mea experientele din copilarie: dansul pe gheata, ca vis, baletul clasic din care am invatat portul si majestatea eroinelor pe care aveam sa le interpretez".

REORIENTARE. Este sigura ca nu va renunta niciodata la meseria pe care o practica, dar, totusi, daca prin absurd ar trebui sa paraseasca teatrul, Monica Davidescu ar deveni medic veterinar, pentru ca indrageste animalele. Un alt "slujbas" al scenei romanesti este maestrul Colea Rautu, caruia i-ar fi placut sa conduca un santier sau sa fi fost la bordul unui vas. Mircea Badea, ca si Mircea Radu, de altfel, visa sa ajunga gunoier. Alta "meserie" la care se gandea Badea in copilarie era si aceea de "musafir". Gianina Corondan se gandea la un moment dat ca i-ar prinde bine daca ar fi taxatoare. Nu de alta, dar isi asigura un loc in autobuz si putea sa-l roage pe sofer sa opreasca intre statii. Daca muzica nu i-ar fi adus atatea satisfactii, Maria Carneci spune ca si-ar fi dorit sa fie judecatoare. Declarandu-se siderata de toate nedreptatile care se fac in jurul ei, solista crede ca i-ar fi pus la punct pe multi dintre aceia care sunt certati cu legea.

PASIUNE

"Adoram sa lucrez la bara si, in loc de oglinda orizontala a patinoarului, destul de periculoasa dupa cate am constatat, aveam in fata oglinda verticala, ce ma ajuta sa-mi supraveghez si sa-mi controlez miscarile" - Mariana Nicolesco

IUBITOARE DE ANIMALE. Daca n-ar fi ales teatrul, cu siguranta Monica Davidescu ar fi fost medic veterinar - foto
×
Subiecte în articol: antimonden