x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ana şi Elvira

Ana şi Elvira

24 Aug 2007   •   00:00

Sunt rolurile principale jucate in două filme care n-au ieşit incă pe piaţă: "Ingerul necesar" , pe marile ecrane din octombrie, şi "După ea", peliculă a cărei premieră are loc in ultima zi a acestei luni.

Sunt rolurile principale jucate in două filme care n-au ieşit incă pe piaţă: "Ingerul necesar" (regia Gheorghe Preda), pe marile ecrane din octombrie, şi "După ea" (regia Cristina Ionescu), peliculă a cărei premieră are loc in ultima zi a acestei luni.

Pănă s-o admiraţi la cinematograf, uitaţi-vă bine la Anca: nu vi se pare o figură cunoscută? Dacă da, atunci să ştiţi că nu vă inşelaţi: ea e frumoasa pe care o vedeţi prin reclame. Ei nu-i stă niciodată părul aranjat decăt dacă şi-l spală cu o anumită marcă de şampon, ea-l leagă cu cătuşe de pat pe iubitul infidel şi-i sugerează să-l salveze "cealaltă păpuşică" (o reclamă la telefonie mobilă). Sau poate v-o amintiţi din spoturi publicitare pentru iaurturi, bănci, cafea şi orice se mai găndesc cei de la agenţiile de casting unde are depusă fişa, de cănd lucrează ca freelancer.

LIBERTATEA DE A FI ACTRIŢĂ. Anca a absolvit in 2002 Universitatea de Artă Teatrală din Tărgu-Mureş, secţia Actorie, deşi toată familia ştia că ea se pregătea pentru Psihologie. Nici nu s-au bucurat, nici nu s-au opus. Ştiau cu toţii că pe Anca o fascinaseră din copilărie Claudia Cardinale, Sofia Loren şi Vivian Leigh, iar pe Leopoldina Bălănuţă o privea ca hipnotizată ori de căte ori o vedea la televizor. Aşa că şi-a urmat calea, deschisă de profa de romănă din şcoala generală, care le-a dat maximă libertate de punere in scenă a lecturilor. Pănă acum trei ani, cănd a venit in Bucureşti, a fost actriţă a Teatrelor Naţionale din Tărgu-Mureş şi Sibiu.

Frumoasa ambiţioasă

Fata brună cu ochi albaştri (conform unui forumist de pe site-ul Cinemagia, "poate cea mai frumoasă actriţă a Europei") a prins gustul actoriei din copilărie, cănd a "primit moştenire" de la sora cea mare - citeşte sora cea mică a mamei - zeci de almanahuri Cinema. "Mai tărziu, găndul utopic, legat de actorie, a devenit palpabil. Pe viitor, imi doresc căt mai multe proiecte interesante atăt in film, căt şi in teatru, pentru că mai am foarte mult de oferit ca actriţă", promite Anca.

"Să-mi schimb numele? Nu m-am găndit nici o clipă la asta. Ştiu că există un om de radio şi un muzicolog cu numele de Anca Florea, dar egoul meu nu este revoltat din această cauză"

Anca Florea,actriţă

"Intălnirea mea cu regizorul Gheorghe Preda inseamnă debutul meu in cinematografie, debut fără de care nu ar fi existat probabil nici cel de-al doilea rol al meu intr-un lungmetraj"

Anca Florea,actriţă

×
Subiecte în articol: anca noul val