x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Andreea Marin are genunchii urati

Andreea Marin are genunchii urati

26 Mar 2004   •   00:00

Vedetele se straduiesc mereu sa atinga perfectiunea fizica. Am incercat sa vedem prin ochii unui pictor care dintre celebritatile autohtone se apropie cel mai mult de standardele idealului european.

Pictorul Ion Draghici a fost ghidul nostru in descifrarea proportiilor corpului uman pe baza fotografiilor pe care i le-am pus la dispozitie. Asa am aflat ca Andreea arata cu totul altfel atunci cand este nemachiata, iar Mihaela Radulescu ar fi banala daca ar avea nasul drept. Daca pe Dan Bittman il strica ochii oblici, Cosmin Cernat are o fata prea feminizata.

BANALITATEA PERFECTIUNII. Nu exista corp perfect, iar acest lucru ar trebui sa il inteleaga si vedetele. "Daca vrei sa corectezi cu bisturiul ce ti-a dat deja natura, precum in cazul femeilor care vor sani ostentativi, e deja un moft. In special vedetele isi doresc sa aiba pometii accentuati, nasul in vant, buzele senzuale", crede Ion Draghici. Totusi, un individ perfect dupa toate standardele ar fi banal, nu ar iesi in evidenta.

Personajele de mai jos i-au atras atentia lui Ion Draghici, ordinea lor fiind de la "aproape perfect" pana la "obisnuit". Stefan Banica Jr. are o "figura de balcanic, de grecotei, cu nas si barbie puternice si urechi mari. Si-a impus un aer de gigolo, care il si prinde bine", spune artistul. La egalitate cu el, ca expresivitate, este Pepe, un reprezentant al trasaturilor latine, cu fata rotunda, ochii migdalati si atitudine "fierbinte ": tipul macho.

ECHILIBRUL BITTMAN. Dan are puternice trasaturi de european si o constitutie fizica ale carei raporturi dintre picioare, trunchi, cap si umeri sunt foarte echilibrate. "Singurul defect al lui Bittman este linia oblica in jos a ochilor. Pe locul al treilea se afla Cosmin Cernat, care intruchipeaza imaginea tanarului european de succes, jovial, genul sportiv. Fata e usor feminizata, specific europeana, si poate fi aplicata oricarui barbat de pe acest continent", crede artistul.

MACHIAJ INSELATOR. In cazul vedetelor de sex feminin, analiza a fost putin ingreunata de prealabila corectare a defectelor prin machiaj. "Roxana Ciuhulescu mi se pare cea mai aproape ca expresie faciala de standardele esteticului feminin. Corpul este disproportionat, insa raportul intre elementele chipului tinde spre perfectiune ", spune Draghici.

Andreea Marin are ochi foarte expresivi. "Fruntea bine definita, barbia si maxilarul puternice denota un om energic. Cu toate acestea, pun pariu ca dimineata, nemachiata, ea arata diferit de cum apare pe sticla. Cat priveste trupul, genunchii nu sunt tocmai perfecti in raport cu restul corpului. Ar trebui sa-si acopere genunchii urati, care o dezavantajeaza".

ITALIANCA KITTY. Machiajul o ajuta foarte mult si pe Kitty Cepraga. "Este genul italian, probabil ca si ea a cautat sa arate in acest fel. Raportul intre coapse, trunchi, picioare si bust pare in regula. Cel mai mult o ajuta totusi expresia fetei, care se vede ca nu e in totalitate naturala. Ochii migdalati cantaresc greu in infatisare. Mihaela Radulescu are o fata foarte expresiva, mult mai atractiva decat corpul. Nasul coroiat nu o dezavantajeaza, ci ii da un anumit farmec in combinatie cu fata alungita. Daca i-ai pune un nas drept, ar deveni o femeie banala", crede Draghici.
DANA CIOBANU


Vedetele de sex masculin cel mai bine proportionate

1. Stefan Banica Jr.
2. Pepe
3. Dan Bittman
4. Cosmin Cernat

Vedetele de sex feminin cel mai bine proportionate

1. Roxana Ciuhulescu
2. Andreea Marin
3. Kitty Cepraga
4. Mihaela Radulescu


Standardele europene vin din arta greaca

Proportiile corpului

Analiza corpului uman pleaca de la arta greaca, unde raportul intre cap si intreg este clar stabilit: capul este a saptea parte a intregului corp atat la barbati, cat si la femei. Trebuie spus ca fiecare persoana are specificul ei si ca fiecare asemenea element care iese din standarde ii da farmec si unicitate.

Proportiile fetei

Si chipul se inscrie in niste elemente geometrice. Exista un raport bine stabilit intre elementele fetei, iar acest abecedar al proportiilor este studiat inca din primul an in scolile de specialitate.

Cine e judecatorul

Ion Draghici este absolvent al Academiei de Arta, membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1990. A avut numeroase expozitii in tara si strainatate, fiind autorul unor importante lucrari de arta monumentala.

×
Subiecte în articol: antimonden