x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden ASTA E! / În finală: 3 Costi – 2 Moga

ASTA E! / În finală: 3 Costi – 2 Moga

de Dana Andronie    |    31 Ian 2009   •   00:00
ASTA E! / În finală: 3 Costi – 2 Moga

S-a terminat şi cea de-a doua rundă de selecţionare a finaliştilor pentru faza naţională Eurovision. Înainte de finala din această seară, Costi Ioniţă conduce cu 3 la 2 pe Marius Moga.



Showbizul românesc are parte în istoria sa destul de zbuciumată – cu atâtea sexy brăilence şi baroni etnici – şi de o finală memorabilă a fazei naţionale a Eurovisionului, disputată în principal între Costiţă şi Micul Hozart. Euromanelistul joacă dur, le are în echipă pe Blaxy Girls şi pe IMBA, iar piesa pe care o interpretează el însuşi se numeşte “Can you forgive” (“Poţi să ierţi”) – posibilă dedicaţie specială de la Costi pentru Moga... Acesta a intrat în finală doar cu Dalma şi fetele Red Blonde care cântă bine pentru nişte veveriţe! Cu alte cuvinte, poţi să ierţi, Moga, că noi fredonăm deja “Go East!”.

Dar, cum doi se bat şi al treilea câştigă, s-ar putea ca la Est, adică la Moscova, să plece Elena Gheorghe, deşi piesa nu prea aduce nimic nou, ba chiar ne aminteşte foarte mult de Ruslana. Iar prestaţia Elenei de joi seara a cam lăsat de dorit, chiar dacă a arătat că ştie să se dezbrace pe scenă. Indiferent cine va ieşi învingător îşi va da seama, în cele din urmă, că mai bine nu s-ar fi calificat la cea de-a 54-a ediţie Eurovision. Patricia Kaas va fi şi ea pe acolo, ruşii sunt mulţi şi au mult gaz de ars, iar noi nici măcar o piesă de Doamne-ajută nu avem! Aşadar în această seară, începând cu ora 20:15 vom auzi gongul finalei. Vor evolua – fiecare cum poate – Popas Band, Costi, Blaxy Girls, Red Blonde, ZERO, Elena Gheorghe, Tabassco, Cătălin, Dalma, Alin Nica, Tina şi IMBA. Din păcate, îi vom vedea din nou pe Escu, Popescu şi Orlando împărţind micul ecran. Sunt oameni buni de radio, indiscutabil, dar au demonstrat că, în această formulă cel puţin nu prea au ce căuta pe sticlă. “Noi nu facem scara măgarului, ci facem scara valorii!”, a spus Escu. Ei, aş! Poate scara de la blocul Magdei Ciumac! Iar Popescu şi Orlando aveau şi barba nerasă!



GOOD LUCK ŞI BAFTĂ!
Cât priveşte anglo-mania textelor din concurs (la a doua semifinală s-a păstrat procentul de 8,3% limbă română, prin piesa “Nu am cu cine” – Red Blonde), ne gândim să le amintim compozitorilor şi textierilor că o piesă proastă e proastă indiferent de limba în care e cântată. Ba s-ar putea ca prostia să fie mai vizibilă într-o limbă de circulaţie internaţională. Vî panemaieş, tavarişi? Noi, oricum, vă urăm good luck şi baftă la Moscova.

P.S.
Primarul din Dudeştii Noi, Alin Nica (27 de ani), a arătat că un primar poate să cânte şi să fie votat şi la Eurovision. Ne-a surprins cât de bine s-a ţinut pe portativ şi cu ce plăcere poate cânta. Jos pălăria, dom’ primar!

Patricia Kaas se sacrifică pentru Franţa şi merge la Moscova

Mult anticipata confirmare oficială a numelei reprezentantului Franţei în finala Eurovision de la Moscova este iminentă. Patricia Kaas a vorbit pentru prima oară despre decizia de a cânta pentru Hexagon într-un interviu de televiziune. Artista a fost invitată în emisiunea “Vivement dimanche” pentru a-şi promova noul album intitulat “Kabaret” şi turneul mondial. Prezentatorul talk-show-ului, Michel Drucker, nu a scăpat ocazia de a o întreba “de la obraz” dacă va participa la Eurovision. Răspunsul Patriciei a fost “Da”. Emisiunea va fi difuzată pe canalul France 2, la 8 februarie, conform esctoday.com. Se pare că, în ciuda avantajului de a fi admisă direct în finala Eurovision – graţie statutului său special de finanţator – Franţa s-a săturat să se situeze mai mereu în coada clasamentului. Acesta a fost unul din motivele pentru care şi-a dorit să arunce în luptă o voce de aur. Patricia Kaas a lansat albumul “Kabaret” în noiembrie 2008 şi îl promovează printr-un turneu prin Franţa, Germania, Rusia, Polonia, Letonia, Estonia, Ucraina, Azerbaidjan, Ungaria şi S.U.A. (Dana Cobuz)

“Toate lucrurile minunate care mi se întâmplă i le datorez impresarului meu Costi, el fiind singurul care a avut încredere în talentul meu!”
Tamara IMBA

“Dacă acest fapt inedit cu cel mai tânăr primar la Eurovision a avut succes, acelaşi lucru se poate întâmpla şi la nivel european. Sistem a urcat pe podium  pentru chestia cu butoaiele, acum România s-ar putea evidenţia prin noutatea cu primarul cântăreţ”.
Alin Nica

×
Subiecte în articol: antimonden