x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Averi - Bogatii planetei si ciudateniile lor

Averi - Bogatii planetei si ciudateniile lor

de Corina Andriuta    |    19 Feb 2007   •   00:00

Banii, muntii de bani, pe care unii oameni i-au strans in urma afacerilor derulate au avut de multe ori darul de a schimba firea celor care ii detin. Pe unii in bine, pe altii in adevarati Hagi Tudose ai zilelor noastre. Recent, http://money.newsru.com si Forbes au publicat un istoric al celor mai zgarciti miliardari pe care i-a avut planeta.

DOI CENTI. Finantistul genial american al secolului 20, Henrieta Houlend Grin, a fost considerata cel mai zgarcit om din lume. Dupa moartea sa, in 1916, a lasat o avere de 100 milioane dolari (circa 20 miliarde dolari in prezent). Aproape toata viata a locuit numai in apartamente ieftine . O data a stat o noapte intreaga pentru a cauta un timbru postal de doi centi pe care sa-l aplice pe o carte postala. Asta pentru a nu risipi inca...2 centi. Din cauza zgarcenii sale a avut de suferit si fiul sau, care pana la urma a ramas fara picior. Henrieta a cautat trei zile un spital pentru saraci, perioada in care infectia pe care fiul o avea a dus la amputarea piciorului. La varsta de 82 de ani a suferit un soc in momentul cand a aflat ca bucatareasa a platit nitel mai mult pentru o sticla cu lapte!

URECHEATUL. Magnatul petrolului, John Pol Getty cu o avere de 4 miliarde dolari, a fost considerat cel mai bogat om acum in anii ’70. Cu toate acestea se zgarcea pentru orice dolar cheltuit. La vila sa a instalat aparate cu care taxa convorbirile telefonice pe care oaspetii sai le efectuau. In 1973 nepotul sau - John a fost rapit. Getty a refuzat sa plateasca rascumpararea de 17 milioane de dolari. I s-a inmuiat inima in momentul in care a primit in plic o bucata din urechea lui John. Chiar si asa s-a negociat cu rapitorii pana cand acestia au scazut valoarea racumpararii la 14,3 milioane dolari. In urma evenimentului i s-a spus "Urecheatul".

GRIJULIUL. Al doilea din lista "Forbes" este finantistul american Worren Baffet. Averea lui este estimata la 44 miliarde de dolari. Locuieste intr-un apartament mic, cumparat in urma cu 40 de ani, cu 30 mii de dolari, si spune ca nu l-ar schimba pentru o vila nici in ruptul capului. Masina cu care merge este un Lincoln Towncar, iar pe numarul de de inmatriculare a scris... Thrifty, adica grijuliu. Cercetarile efectuate in SUA au aratat ca fiecare al patrulea milionar poarta incaltaminte mai ieftina de 100 dolari iar al zecelea dintre ei poarta costum de pana in 200 de dolari. Doar 50% din milionari sunt hotarati sa-si cumpere un ceas mai scump de 240 dolari si numai 1/3 din ei au masini relativ noi. CaSaTORITa CU UN CaINE. Artista americana

Wendy Dorcas, 23 de ani, crezand ca poate deveni milionara peste noapte s-a casatorit cu regizorul septuagenar ,milionarul Roger Dorcas. La un an dupa casatorie acesta moare lasand, prin testament, toata averea sa catelului Maximilian. Astfel Maximilian mosteneste 64 milioane de dolari, iar Wendy un singur cent! Actrita face, poate, cel mai excentric gest din istoria omenirii, si se casatoreste cu ...catelul Maximilian. In momentul in care Dorcas i-a facut cont catelului in banca, a trebuit mai intai sa-l faca cetatean american. Asta pentru ca maximilian sa poata sa-si plateasca impozitele!. Casatoria lor nu a avut probleme deoarece catelul avea toate actele in regula. Dupa moartea catelulului "vaduva" a mostenit toti banii.

×
Subiecte în articol: antimonden dolari