x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Balade din Carpaţi", la Bucureşti

"Balade din Carpaţi", la Bucureşti

de Catalina Iancu    |    08 Mai 2009   •   00:00
"Balade din Carpaţi", la Bucureşti

30 "Baladele din Carpaţi" s-au concretizat în peste 30 de concerte desfăşurate în cinci ţări din Europa, în 11 oraşe, iar spectacolele au fost susţinute în faţa a peste 50.000 de oameni



După doi ani de succes în Europa, în faţa a peste 50.000 de spectatori, Felicia Filip şi K1 susţin spectacolul "Balade din Carpaţi" şi în România. Evenimentul va avea loc luni, 11 mai, la ora 19:00, în Studioul de Concerte "Mihail Jora" al Societăţii Române de Radiodifuziune.

"Eşti Mândru să fii Român? - Noi suntem!". Aşa şi-au început fiecare spectacol soprana Felicia Filip şi trupa etno-rock K1. Ce au vrut să demostreze cu acest motto? Că şi pe plaiurile mioritice există valoare, cultură, istorie şi o minunată tradiţie populară.

Astfel, "Callatis EuroTour" a debutat acum mai bine de doi ani şi a luat fiinţă la iniţiativa celor trei membri fondatori ai grupului K1 - Radu Fornea, Daniel Alexandrescu şi Mircea Presel - a producătorului Cornel Diaconu şi a regizorului Cristian Mihăilescu. Ideea s-a concretizat în peste 30 de concerte desfăşurate în cinci ţări din Europa - Austria, Germania, Italia, Belgia, Franţa (şi 11 oraşe - Graz, München, Nürnberg, Frankfurt, Zweibrücken, Heidelberg, La Panne, Stuttgart, Milano, Florenţa şi Carrara), spectacole susţinute în faţa a peste 50.000 de oameni.

TRADIŢIE ŞI FOLCLOR

Felicia Filip şi K1, cărora li s-a alăturat Cornelia Tihon, aduc şi pe scena din România conceptul unui spectacol etno-rock simfonic, bazat pe cele mai importante teme din folclorul baladesc românesc. Invitaţi speciali sunt actorul Vlad Rădescu, Orchestra de Cameră "Arkadia" şi Corul "Amadeus".

Între pregătirile necesare evenimentului, Felicia Filip şi K1 au declarat: "Cu ocazia acestui spectacol extraordinar debutează şi campania «Mândru să fii Român - Ieşi în Lumină!». Organizatorii campaniei îşi propun ca, prin intermediul site-ului www.mandrusafiiroman.ro să promoveze iniţiativa de a atrage cât mai mulţi români care să-şi prezinte acele valori pe care le cunosc şi lângă care trăiesc - care merită «să fie scoase în lumină», să le cunoaştem, pentru a ne mândri cu ele - aici sau în lume".

Basm muzical made in România

Iată cum sună invitaţia la concert: "Pe vremea aceea, Moş Timp, Spiritul Pietrei, nu contenea să ţeasă, cu fir de mătasă, sorocul omului. Şi uite-aşa, un flăcău neştiutor de viaţă ce se-ndeletnicea cu păstoritul auzi veste-n gura hulpei munteneşti şi păşi, fără să cugete, în pădurea cea fermecată unde bătrânii spuneau că, o dată intrat, omul nu mai iese la fel. După ce intră în crâng, de-odată văzu un luminiş din care scânteia, ca o nestemată regească, un iaz cu apă dulce. Când se apropie auzi un cântec mieros de fată tânără ce-i ungea sufletul mai abitir ca cel de privighetoare şi se dădu după un copac să vază cine-i stăpâna celui glas minunat". Ce mai ţese povestea şi (cu) ce ne vor (în)cânta protagoniştii vom afla luni seară. Vă mai spunem doar că este vorba despre un basm muzical din care nu lipsesc Făt-Frumos, haiduci sau balauri cu şapte capete. Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi costă între 10 şi 20 de lei.

×
Subiecte în articol: antimonden