x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Baladele Dunării: Să nu muriţi de sete!

Baladele Dunării: Să nu muriţi de sete!

de Dana Andronie    |    20 Mai 2008   •   00:00

Tineri dăruiţi au evoluat, între 16-18 mai, pe scena Festivalului de folk “Baladele Dunării‘‘ de la Galaţi – ediţie îngrijită (foarte bine) de Casa de Cultură a Studenţilor.

Tineri dăruiţi au evoluat, între 16-18 mai, pe scena Festivalului de folk “Baladele Dunării‘‘ de la Galaţi – ediţie îngrijită (foarte bine) de Casa de Cultură a Studenţilor. De Iulia Mitrea din Braşov veţi (mai) auzi cu siguranţă, cît de curînd. Cu piesele “Se plîng îngerii de mine‘‘  (compoziţie proprie) şi “Antiprimă­vara‘‘ (pe versuri de Adrian Păunescu), Iulia a oferit izbucnirea sufletului ei, o izbucnire bine acordată pe mu­zică. Mircea Baniciu, preşedinte­le juriului, i-a dat tinerei braşo­ven­ce un zece cu felicitări. De altfel, ea a ieşit cîştigătoarea trofeului celei de-a XII-a ediţii a Baladelor. Concu­renţii care au prins un loc pe podium sunt următorii: Iulia Guşatu (locul I), Grupul Sonatic (locul II), Grupul Ioana şi Ioan (locul III). Premiile au fost în valoare de 2.000 de euro.


Bani­ciu nu a dat doar note, a şi cîntat. Atît de la masa juriului, cît şi pe scenă. Ambele recitaluri au fost răsplătite cu aplauze, fără număr... A făcut glume, le-a dat spectatorilor şi o “Eşarfă-n dar‘‘. Le-a dat tot ce au vrut ei, chiar şi mai mult. Le-a dat un Baniciu pofticios de folk, ca un copil, dar care ştie totul ca un om mare de folk ce este! Poesis a cîntat cu sete, în formulă completă cu timonierii Baţu şi Baboi. A cîntat cu sete pentru a-i oferi publicului o fîntînă din care să bea folk pe săturate. Folkul, dacă e dăruit aşa cum trebuie de cei înzestraţi, poate fi pentru muritori apă vie. Sîmbătă seara, Nicu Alifantis & Zan au avut şi ei de împărţit apă vie.

×
Subiecte în articol: antimonden