x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Afecțiunea rară de care suferă Celine Dion. Spasmele musculare i-au rupt coastele

Afecțiunea rară de care suferă Celine Dion. Spasmele musculare i-au rupt coastele

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   16:30
Afecțiunea rară de care suferă Celine Dion. Spasmele musculare i-au rupt coastele
Sursa foto: Hepta

Celine Dion suferă de o afecțiune rară șoi incurabilă care îi provoacă spasme musculare atât de puternice încât i-au rupt coastele.

Într-un interviu pentru NBC, ea a povestit momentele grele prin care a trecut atunci când a fost diagnosticată cu o tulburare neurologică incurabilă. Artista are sindromul persoanei rigide, potrivit news.ro.

"Am avut coaste rupte la un moment dat, pentru că uneori, când este foarte severă..." 

Ea a fost întrebată "Poţi să ai spasme atât de puternice încât să ţi se rupă o coastă?". Celine Dion a încuviinţat.

Cântăreața a mai precizat că, atunci când are spasme musculare în gât, "este ca şi cum cineva te strangulează, ca şi cum cineva îţi împinge laringele", şi a explicat că poate vorbi doar la un anumit ton când are spasme. "Dar poate fi, de asemenea, în zona abdominală, în coloana vertebrală, în coaste", a adăugat ea, descriind crampe în mâini: "Este o crampă, dar este ca şi cum ar fi într-o poziţie în care, parcă, nu le poţi debloca".

Sindromul persoanei rigide

Celine Dion a fost diagnosticată cu acest sindrom în 2022 și și-a amânat spectacolele. Ea a spus anterior că acesta "îmi provoacă dificultăţi atunci când merg şi nu îmi permite să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta, aşa cum sunt obişnuită".

Într-un interviu acordat revistei Vogue France, aceasta a precizat că face terapie fizică şi vocală de 5 ori pe săptămână. A recunoscut sentimente de disperare, dar a afirmat că încearcă să se întoarcă pe scenă.

"Ce am făcut eu? Este vina mea?"

"La început m-am întrebat: de ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? Este vina mea?. Viaţa nu îţi dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăieşti! Am această boală dintr-un motiv necunoscut. După cum văd eu lucrurile, am două opţiuni. Fie mă antrenez ca un atlet şi muncesc foarte mult, fie mă deconectez şi se termină, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în faţa oglinzii şi îmi cânt. Am ales să lucrez cu tot corpul şi sufletul meu, din cap până în picioare, cu o echipă medicală. Vreau să fiu cât mai bună. Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel! ... Am această forţă în mine. Ştiu că nimic nu mă va opri".

Un documentar de lungmetraj despre boala ei, "I Am: Celine Dion", va fi difuzat pe Prime Video din 25 iunie. Filmul este regizat de Irene Taylor, nominalizată la Oscar pentru filmul său din 2009, "The Final Inch".

O versiune integrală a interviului de la NBC va fi difuzată la 11 iunie, transmite observatornews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: celine dion sindrom persoana rigida