x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Botezul" cantaretilor

"Botezul" cantaretilor

08 Oct 2004   •   00:00
"Botezul" cantaretilor
ADRIAN VADUVA

Bodo, solistul trupei Proconsul, s-a ales cu acest nick-name prin anii ’80, nas fiindu-i un fost membru al trupei Phoenix. Numele din acte al artistului este Bogdan Marian. "Bodo este o prescurtare a prenumelui meu, Bogdan. Cel care mi-a zis prima data asa a fost Sorin Lazar Vrabie, fost chitarist al marelui grup Phoenix", a declarat solistul trupei Proconsul.

"JEUNNE ET JOLIE". Ce va spune numele Catalina Alexandra Ionescu? Probabil, foarte putini dintre dumneavoastra stiti ca asa o cheama pe Jojo. Frumoasa blonda a fost "botezata" astfel de catre impresarul sau, inspirat fiind de faptul ca aceasta era o cititoare fidela a revistei adresate tinerilor, intitulata "Jeunne et jolie". "Pe cand aveam 14-15 ani, eram un fan convins al revistei.
Dorind sa-mi gaseasca un nume de scena cat mai sonor, agentul meu a facut un joc de cuvinte din denumirea publicatiei si a iesit Jojo", marturiseste componenta grupului Divertis.

ISTORIE. Numele adevarat al lui Artanu, liderul trupei Partizan, este Adrian Plesca. Intrebat de unde provine "nick-ul", solistul ne-a lamurit: "Aceasta porecla se pierde in negura istoriei. Nici eu nu mai stiu exact cum m-am ales cu ea. Imi amintesc ca era prin anul 1969, cand copiii din cartierul unde locuiam au inceput sa ma strige asa. Recunosc ca Artanu nu suna foarte urat si nici nu m-a deranjat prea tare, avand in vedere faptul ca alti prieteni de-ai mei aveau porecle mult mai urate".

PEPISOR. Daca v-am spune ca Ionut Pascu este una dintre cele mai de succes vedete din Romania, la ora actuala, nu ne-ati crede. Dar daca v-am dezvalui ca Ionut si Pepe sunt una si aceeasi persoana, ne-ati da dreptate. Dar cum a ajuns, totusi, Ionut sa fie Pepe? "Am un fratior mai mare cu doi ani decat mine. Cand eram doar un bebelus, el nu-mi putea pronunta numele.

Mama ii tot repeta "El e bebita", si din bebe am ajuns "pepe" sau "pepisor". Toti prietenii ma strigau astfel, chiar si unii profesori se foloseau de acest nume de alint. De aceea, atunci cand m-am hotarat sa devin cantaret, mi-a fost foarte usor sa-mi aleg un nume de scena. Am ales Pepe in defavoarea lui Pepisor, pentru ca suna mai barbatesc", a spus proaspata vedeta de la Acasa TV.

Cheloo, pe numele sau adevarat Catalin Stefan Ion, a fost botezat astfel de catre prietenii din Cartierul Colentina. Motivul? Dupa ce o perioada a purtat parul lung, in anul 1996, Cheloo a decis sa-si schimbe infatisarea si s-a ras in cap. "Cand tovarasii mei au vazut cum arat, mi-au zis imediat Chelu’, si de atunci toata lumea imi spune astfel. Chiar si membrii familiei mele s-au obisnuit cu aceasta porecla."

SENZUAL. Fosta bruneta si creata Candy canta acum cu numele Cream. Asta inseamna ca frumoasa Claudia Pavel este frisca. Cum asa? Pai, asa se traduce liber cuvantul "cream" din limba engleza. Chiar daca pentru ea este echivalent cu senzual, dulce si, nu in ultimul rand, diafan. "Numele de scena ar trebui sa fie esenta artistului, sa exprime, printr-un singur cuvant, activitatea si personalitatea lui. Cream a fost ideea lui Marius Moga, managerul meu. Insa Cream mi s-a parut foarte potrivit, intrucat pentru mine inseamna dulce, diafan si totusi senzual. Cred ca daca as vrea acum sa-mi schimb numele de scena, mi-ar fi foarte greu. Acest lucru demonstreaza ca a fost ales bine", ne-a spus Cream.

NASUL

Dana Coteanu, alias Marijuana, s-a ales cu acest nume de scena de la un component al trupei Mafia: "Daddy Caddy de la B.U.G. Mafia mi-a zis asa cu ani in urma, inainte de a ma apuca de cantat. Eram o gasca mare si Caddy s-a apucat sa ne puna la toti porecle. Pentru mine, intrucat eram fata, s-a gandit ca cel mai potrivit nick-name ar fi Marijuana. Si de atunci asa am ramas cunoscuta. Chiar si prietenii mei cei mai apropiati ma striga astfel", ne-a declarat Dana.
×
Subiecte în articol: antimonden numele