x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Bucharest Fashion Week - Piraţi în chiloţi cu cranii şi cristale Svarowski

Bucharest Fashion Week - Piraţi în chiloţi cu cranii şi cristale Svarowski

de Catalina Iancu    |    18 Apr 2007   •   00:00
Bucharest Fashion Week - Piraţi în chiloţi cu cranii şi cristale Svarowski

Ne-am convins încă o dată cine face şi desface moda în România. "Ţarul" a deschis Bucharest Fashion Week şi a eclipsat festivalul cu noua sa colecţie de piraţi în lenjerie intimă.

şarpele şi corbul, la modă

Ne-am convins încă o dată cine face şi desface moda în România. "Ţarul" a deschis Bucharest Fashion Week şi a eclipsat festivalul cu noua sa colecţie de piraţi în lenjerie intimă.

Prima zi din Săptămâna Modei a adus pe scenă un show desprins parcă direct din Caraibe. Piratul-şef Cătălin Botezatu, costumat el însuşi în Barbă... "quatro giorni", şi-a lansat, luni seară, noua colecţie de lenjerie intimă masculină. Cum altfel? Printr-un scenariu complet de sunet, lumini şi efecte speciale. Creatorul i-a dat pe spate pe spectatori. La propriu! Când s-a dat drumul la aruncătoarele de flăcări, cei din linia întâi au sărit ca... arşi. Invitaţii aflaţi în primul rând de scaune aproape că au beneficiat de o epilare instant, atât de aproape au fost de focul de artificii. Iar la final a plouat cu steluţe albastre şi argintii. Inspirându-se din poveştile cu piraţi, designerul a adus pe podium 54 de produse vestimentare accesorizate cu însemne specifice, realizate pe comandă în Italia, din cristale Svarowski.

LA ÎNĂLŢIME! Tot pe comandă, după schiţele creatorului, au fost realizate şi pălăriile, colierele, brăţările şi cizmele care au completat ţinutele lupilor de mare. Cele 15 modele au beneficiat de un machiaj special efectuat pe parcursul a şase ore de make-up artistul Mirela Vescan. Pentru coafurile cu adaos de meşe, echipa lui Laurent Tourette a adus la Bucureşti unul dintre stiliştii oficiali de la Paris Fashion Week. N-au avut spectatorii atâţia ochi cu care să urmărească ce se întâmpla la sol şi în aer: 12 acrobaţi au realizat numere de mare risc. Fiindcă n-au avut nici plasă, nici centură de siguranţă. În timp ce îşi făceau exerciţiile la înălţime, unul dintre băieţi a lovit cercul fetelor şi era cât pe ce să dărâme una dintre ele. Plasa verticală pe care s-au căţărat doi artişti de circ a fost comandată special în Canada, pentru acest show. După povestea cu "Piratu’ Botezatu", o parte dintre invitaţi au părăsit sala. Dacă pe podium au defilat şi "mane... kitsch-uri" în paiete şi lamé, vă daţi seama! Spectatorii au revenit în masă (în sală) spre final, pentru a urmări prezentarea celui mai cunoscut designer grec, Yannis Karitsiotis, venit special la Bucharest Fashion Week la invitaţia "copilului teribil al modei româneşti".

CU PITON
Dintre cele zece colecţii etalate, s-au remarcat prin prezentare şi stil occidental Benvenutti, bijuteriile Meli Melo şi... şarpele de la "Vietato" by Raluca S, purtat pe braţe de mireasa acestei colecţii. Cine n-are un costum, să-şi cumpere! De la Dinasty. În sfârşit am văzut o colecţie interesantă: pentru casa de modă amintită au defilat nu mai puţin de 20 de băieţi-cucuieţi în costume negre. Până şi "sportivii" care n-au în garderobă nici măcar un sacou s-au gândit să-şi achiziţioneze o astfel de ţinută. Deoarece au remarcat stilul clasic, purtabil la "nunţi, botezuri şi înmormântări", dar şi la alte ocazii speciale. Evenimentul va continua în fiecare seară, începând cu ora 19:30, până la 19 aprilie, la Word Trade Center.

×
Subiecte în articol: antimonden fashion week