x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Calin, solist si medic estival

Calin, solist si medic estival

13 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Calin Pop, chitarist si vocalist al trupei Desperado, imbina pe Litoral utilul cu placutul. Pe perioada verii, artistul se ocupa atat de spectacole, cat si de dantura turistilor, in calitate de medic stomatolog.
SIMONA ECOVOIU, CRISTINA OLOGEANU

Nu stim ce ar trebui sa-i zici ca sa-l scoti din pepeni. Deh, e ardelean! Pe Calin Pop l-am gasit in cabinetul medical BB Clinic-Dr.Bader, din Hotelul Flora, unde este detasat pe perioada verii. Trateaza atat copiii, cat si turistii straini. In timp ce le scoate nervul sau le plombeaza maseaua, pacientul isi poate alunga gandurile negre butonand telecomanda. Barbatii aleg Fashion TV, dar si rubricile sportive, in timp ce femeile se relaxeaza cu MTV. Cu toate astea, el discuta cu nefericitul(a) de pe scaun. Sa stiti ca si Cristina, solista trupei Blondy, se lasa pe mana lui, fara frica.

PACIENTI. Cabinetul este micut, dar foarte curat si dotat cu toate cele necesare. Brunetelul medic te intampina cu un zambet cald. Are o dantura frumoasa, ingrijita, asa ca te indeamna sa te lasi pe mana lui (cica-si pune singur plombe!). Vorbeste cu masura si are darul de a se apropia repede de oameni. Nu are nicidecum fite de vedeta. In plus, nu multi stiu ca, atunci cand dezbraca halatul albastru, adica in week-end, urca pe scena alaturi de trupa Desperado. E pasionat atat de muzica, cat si de medicina. Si n-ar fi in stare sa renunte la nimic din ceea ce ii umple viata.

SPECIALIZARE. Pentru a nu ramane in urma cu noutatile in domeniu, el participa regulat la cursuri de perfectionare in Germania, stiut fiind faptul ca nemtii sunt cei mai tari in stomatologie. Calin lucreaza de fel in Bucuresti, la cabinetul cu acelasi nume, si doar vara il puteti gasi in statiunea Mamaia. Iar daca in Capitala are clientii lui, aici, la malul Marii Negre, are de-a face cu tot felul de oameni: "La un moment dat a aparut un turc, caruia i se fisurase placa. A venit omul insotit de doi translatori, semn ca era cineva in tara lui. Dar au trecut pe-aici si nemti. Ei sunt circumspecti, nu prea le vine sa se dea pe mana oricui. Din pacate, au dantura neingrijita".

PIERCING. Pe usa cabinetului este scris un numar de telefon. Astfel, la orice ora din zi sau din noapte, stomatologul VIP poate fi de gasit. In plus, pe langa reparatii dentare, Calin s-a specializat si in piercing, punandu-le doritorilor cercei in buric sau in spranceana. L-am urmarit cum se duce dupa tot felul de sticlute, pansamente sau ace. Nici urma de asistenta: "Lucrez singur, deoarece la Constanta n-am gasit o asistenta pe masura pretentiilor noastre. Da, eu fac tot ce trebuie. La plecare, uneori, mai dau si cu matura, ca doar nu sunt de vita nobila!". In timpul discutiei noastre a aparut si Cristina de la Blondy, iubita lui, care l-a fotografiat in timpul programului.

GOSPODINA

"Cand ajung la Bucuresti bag in masina de spalat automata toate hainutele lui Calin. Si am grija ca el sa se odihneasca" - Cristina Rus, solista de la Blondy

Spectacol! - Cadane, la dans pe Litoral

In fiecare seara, Marius isi scoate cadanele la dans, la o terasa botezata in ton cu programul artistic predominant oriental. Bronzatul artist este personajul principal al show-ului care-i poarta numele. In fiecare seara, Restaurantul Orient din Mamaia isi atrage clientii cu un spectacol de muzica si dans. Initiatorul si coordonatorul programului si-a intitulat prestatia scenica cu numele propriu. Prin urmare, "Marius Show" include o suita de dansuri moderne, braziliene si turcesti. Cel mai nepotrivit pare a fi french-cancan-ul, si asta pentru ca cele numai patru fete nu pot acoperi intreaga scena, desi aceasta nu are dimensiuni considerabile. Din aceeasi cauza, nesincronizarile sar in ochi. Le mai dezavantajeaza si costumele, mult prea simple fata de modelul original. In schimb, la datul din buric nu le intrece nimeni. Cum salariile probabil nu sunt prea mari, fetele isi scot grosul banilor dansand printre mese, iar cand ochesc cate un client dispus sa le puna la brau o bancnota cu valoare mai mare navalesc toate pe el. "Starleta" Gianina insa nu se preteaza la asemenea mod de a-si rotunji veniturile. Ca o prim-solista care se respecta, ea ramane in spatele scenei, asteptand momentul in care intra alaturi de Marius pentru recitalul latino-american, in care il secondeaza si ca vocea a doua.

Intermezzo-urile sunt asigurate de doua soliste care canta live si care, luate sub aripa ocrotitoare a vreunui impresar, ar face furori in show-biz. Fondul sonor este asigurat de Vily Band, formatie care s-ar traduce mai degraba prin "Vily si banda", caci trupa are un singur membru. (Catalina Iancu)

LA CALD

  • FUEGO E CAP DE AFIS IN SPECTACOLE. Si asta desi a plecat de la mare de mai bine de-o saptamana. Paul Surugiu a fost atat de solicitat in ultima vreme pentru a sustine concerte in tara, incat a decis sa paraseasca definitiv Marea Neagra in aceasta vara. Fuego doreste ca fanii lui sa cunoasca acest aspect, pentru a nu-si face iluzii in cazul in care vor sa vina la recitalurile sale. "De aproximativ sapte zile nu ma mai aflu pe Litoral, insa am aflat ca sunt cap de afis pentru spectacolele organizate acolo. Nu vreau sa fiu luat drept neserios si de aceea tin sa-i anunt pe toti cei ce ajung la acele concerte ca eu nu voi mai fi prezent", ne-a declarat artistul. (Catalina Iancu)

  • ILEANA CIUCULETE FACE BAIE CU PANTALONII PE EA. Indragita solista de muzica populara ne-a facut recent o marturisire cel putin surprinzatoare. Ea ne-a dezvaluit ca nu-i place sa mearga pe Litoral! Ileana nu suporta sa stea la plaja, mai ales ca se inroseste precum racul, nu-i prieste sa se lungeasca pe nisip si nici nu se da in vant dupa o balaceala in Marea Neagra. Ba chiar ne-a povestit ca sta pe mal mai mult de forma, ca sa nu spuna ca n-au simtit si picioarele ei mangaierea valurilor. Dar chiar si asa, intra in apa doar pana la genunchi si cu pantalonii pe ea. (Catalina Iancu)

  • CU BOSQUITO PE JIU. Direct de la mare, trupa Bosquito pleaca cu "barca" pe Jiu. Cu putin timp in urma, indragita formatie brasoveana si Radio 21 au demarat un concurs. Fanii trupei au povestit pataniile petrecute in vacante de-a lungul anilor. In final au fost desemnati patru castigatori. Acestia vor petrece toata ziua de sambata (14 august a.c.) impreuna cu membrii grupului, pe Jiu, aruncati in valtoarea raului si a celor trei cascade pe care vor cobori, dar vor trai senzatii "tari" si la urcarea pe munte, cu masinile de teren 4X4. Seara, participantii se vor bucura de un foc de tabara cu un purcel prajit la protap, pui la gratar, tuica batrana si bere. (R.I.A.)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden