x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Casa de bani fortata de hoti

Casa de bani fortata de hoti

13 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Gainarii au cam disparut de pe Litoral. Acum se pun la cale spargeri de proportii. Dar nu intotdeauna socoteala din targ se potriveste cu cea de acasa. Neghiobii hoti nu au reusit sa puna mana pe milioanele de lei din casa de bani a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta.
SIMONA ECOVOIU, CRISTINA OLOGEANU

Am intrat in acest Complex, de fapt cel mai mare din tara, cu ganduri pacifiste. Ca doar nu avem nimic cu bietii papagali vorbitori, chiar daca au invatat sa injure birjareste, si nici cu muflonul, specie pe cale de disparitie. Ne-a intampinat inginerul Mihai Adrian, care se vedea de la o posta ca nu agreeaza ziaristii. Cica un redactor l-ar fi bagat in bucluc si de atunci relatia lui cu presa s-a alterat. Mai pe romaneste, omul nostru s-a suparat ca vacarul pe sat.

STAN PATITU’. Deschidem agendele, ne scotocim de pixuri in geanta si formulam prima intrebare, asa, de incalzire... Ce credeti ca face Stan Patitu’? Inregistreaza discutia pe reportofon, adica exact ce ar fi trebuit, de fapt, sa facem noi. Cica sa ne aiba la mana daca ii facem bucata. Se lauda ca a lucrat in mass-media si ca stie cum se scriu ziarele... Ar fi trebuit sa il lasam balta, dar politetea ne-a tintuit in scaune. Ne-a avertizat din start ca va vorbi doar despre ce i se pare lui important. Insa, lozincile lui de bugetar ne-au adormit: "E bine cu toate, vom face, vom drege". De fapt, nimic concret.

SECRETOMANIE. N-am aflat nici daca a trecut p-aici vreo vedeta, si nici ce venituri inregistreaza anual Complexul. El avea placa lui. La un moment dat, a exclamat: "Sa nu va faceti o impresie gresita, sunt o persoana joviala!". Ce???? Cand??? Cum??? Dupa ce si-a facut numarul, am pus piciorul in prag. Mai mult, pentru ca nu notasem mai nimic, l-am rugat pe el sa se gandeasca la un titlu pentru acest mate-rial, noi fiind depasiti de situatie. Ei, abia dupa aceea, a inceput sa ne mai furnizeze niste date. Era foarte suparat ca sambata seara, hotii au incercat sa fure banii institutiei din seif. Din fericire, nu le-a iesit, iar de atunci, s-a intarit paza.

EXPLOZII SOLARE. Tot aici, turistilor li se pun la dispozitie si fotografii cu exploziile solare, care anul acesta au depasit recordul. Asa se explica de ce ne doare capul, de ce ne creste tensiunea sau de ce suntem tafnosi. Dar, romanului ii intra sfaturile pe o ureche si ii ies pe alta. Desi n-are voie sa stea la plaja, el tot dupa cum il duce capul face. Si culmea, parca mai abitir.

Am vizitat toate sectiile. Mai intai am tinut mortis sa facem cunostinta cu faimosul papagal vorbitor, pe care ingrijitorii l-au numit cat se poate de banal, Coco. Cica stie si cateva injuraturi de Ferentari. Dar, cu noi n-a avut nimic imensa pasare. Doar ne-a studiat din cap pana-n picioare, dupa care si-a bagat ciocul in pene.

MICROREZERVATI. Fratilor, stiti ce inseamna sa stai cinci minute intr-o incapere cu vreo 500 de papagali? Nebunie curata. Abia mai nimeresti usa. La Delfinariu am urmarit prestatia delfinului Mark, care, peste cateva zile, va sarbatori cu sampanie majoratul. Apoi, am ajuns la Microrezervatie. E un fel de gradina zoo in miniatura, cu iepuri, mufloni cu fete amuzante si pauni. I-am dat binete si cerbului Viorel, care se falea cu imensele-i coarne. Aici, toti isi dau importanta. De la PR pana la animale. STELE ALBASTRE SI ROSII Planetariul merita vazut, caci aveti de aflat date interesante despre stele. Cam 20 de minute dureaza cursul intensiv. Pe tavanul unei incaperi se proiecteaza bolta cereasca. Iar o doamna cu o voce melodioasa, taman buna de Teleenciclopedia, ne da lectii de astronomie combinate cu cele de astrologie. Stiati ca Soarele are cam 5 miliarde de ani? Sau ca stele sunt albastre si rosii, desi noi le vedem galbene? Am iesit mai instruiti, mai fericiti, dar cu ceafa anchilozata, dupa ce am stat cu ochii in tavan minute bune.

Alina Sorescu vrea la MTV Europe

Alina Sorescu vrea la MTV Europe. Dupa succesul celor de la O-zone, toata floarea cea vestita a show-bizului romansc viseaza sa faca furori peste hotare. Deocamdata, solista este "In al noualea cer", caci si-a lansat recent cel de-al cincilea album din cariera.

CONDICA DE RECLAMATII

  • DANEI SAVUICA NU PREA-I PRIESTE LITORALUL ROMANESC. Obisnuita cu plecarile prin strainatate, vedeta postului Acasa TV este pretentioasa si a devenit satula de serviciile de proasta calitate pe care le presteaza comerciantii de la mare. "Nu-mi mai place la mare pentru ca este foarte aglomerat. Si cand spun asta, nu ma refer in primul rand la agitatia de pe strazi sau la faptul ca statiunile ar fi ticsite de lume, ci pur si simplu ca nu prea gasesti un loc bun, in care sa te relaxezi sau sa mananci ceva, fara sa te lovesti la fiecare pas de nepasarea si indolenta unor prestatori de servicii. In plus, ma deranjeaza faptul ca, daca alegi sa iei masa la vreun restaurant, tocmai din cauza faptului ca vine multa lume, astepti o gramada de timp pana sa fi servit. Si, cateodata, dupa ce astepti atat de mult pentru a-ti fi onorata comanda, se intampla sa dai peste cate un chelner "obosit" si prea putin amabil. Ori, la ce preturi se practica pe Litoral, macar serviciile ar trebui sa fie de nota zece. Din pacate, nu se prea intampla asta…" (Roxana I. Ancuta)

    Jurnalul National, in misiune pe Litoral

    Daca v-ati deghizat in paparazzi si ati pozat vreo vedeta si vreti sa apara la gazeta, nu ezitati sa ne contactati. Daca se nimereste sa fiti chiar Aurelian Temisan, Adrian Enache sau Elena Carstea, Andreea Balan, Andreea Banica, Dana Nalbaru, Teo si va aflati in cautarea iubirii (pierdute) ne puteti scrie si vi se va rezerva un loc la rubrica de matrimoniale estivale.

    Adresa noastra: Piata Presei Libere, nr.1, corp D, etaj 8 sau dana.andronie@jurnalul.ro
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden