x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Câştigă pe scenă, pierd în afaceri

Câştigă pe scenă, pierd în afaceri

de Dana Cobuz    |    27 Ian 2008   •   00:00
Câştigă pe scenă, pierd în afaceri

Câteva “vedete” autohtone şi-au deschis afaceri cu mare tam-tam, dar le-au închis pe furiş.

Câteva “vedete” autohtone şi-au deschis afaceri cu mare tam-tam, dar le-au închis pe furiş.

Unde-s vremurile în care siliconata Anda Adam făcea lu­nar drumuri în America pentru a aduce oje şi unghii false pentru pri­mul ei salon de manichiură? Se întâmpla nu mai departe de acum trei-patru ani. Între timp, Anda a deschis şi un al doilea salon în Bu­cureşti. Afacerile nu sunt însă ca playbackul. Ori “cânţi” live, ori te laşi de biznis. Firma “By Anda Adam SRL”, cu un capital social de 200 lei, şchioapătă atât de rău, încât patroana a trebuit să închidă unul din saloanele de înfrumu­seţare. Afacerea “de suflet” a An­dei, o şcoală de dans, nu a avut ac­ti­vitate decât şase luni. Nici pro­fit nu prea avea (taxa pentru o oră de dans era 10 lei) şi s-a mai întâm­plat şi nenorocirea ca instructorii să treacă printr-un grav accident de circulaţie, petrecut acum câteva luni, şi să nu mai poată munci.

 

OPTIMISTĂ. Fosta Sexxy, Claudia Pătrăşcanu, a deschis un mi­nunat magazin de lenjerie in­timă. La fel de minunat l-a închis, după jumătate de an. Dar Claudia n-a renunţat şi visează să aibă un magazin de jucării şi o grădiniţă.

“Cea mai fidelă fată” din show-biz-ul românesc, cunoscută cu nu­me­le de scenă Marijuana (în bu­letin Dana Coteanu), face comerţ cu bijuterii, dar a creat şi câteva co­lecţii pe care le-a afişat în prezen­tările de modă. Toate bune şi fru­moa­se, până când a fost nevoită să închidă unul dintre cele două ma­gazine pe care le avea în Bucu­reşti. Marijuana a pus lacătul pe uşa “prăvăliei” de pe Strada Covaci pentru că îi era frică să nu fie je­fuită şi nici nu avea vad bun.

 

Între ecologie şi pragmatism

Comerţul cu genţi şi pantofi din piele de crocodil sau de şarpe i-au adus un profit frumuşel Danei Săvuică anul trecut: aproximativ 3.000 de euro pe lună. Nici investiţia nu a fost mare, doar 5.000 de euro. Închiderea afacerii a fost justificată de Săvuică şi emoţional, şi pragmatic. Pe de o parte, a declarat că a devenit ecologistă şi luptătoare împotriva uciderii animalelor în scop estetic. Pe de altă parte, spune că din profit nu putea să-şi satisfacă decât “mici pofte”, iar cumpărătoarele care voiau să vorbească direct cu ea îi consumau prea mult din puţinul ei timp.

Mihaela Tatu a băgat o sumă destul de consistentă în Club Oldies. S-a bucurat o vreme să fie co-patron. Dar a venit şi ziua în care şi-a dat seama că nu le poate face chiar pe toate. Aşa că a ales să fie în continuare “De 3 X femeie” şi să-i dedice mai mult timp fiicei sale.

Tatu a mai precizat că nu şi-a vândut acţiunile la Oldies, ci doar şi-a retras banii investiţi în club.

 

dana.cobuz@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden