x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cauza morții lui Elvis Presley. Când se va deschide raportul autopsiei

Cauza morții lui Elvis Presley. Când se va deschide raportul autopsiei

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2024   •   17:15
Cauza morții lui Elvis Presley. Când se va deschide raportul autopsiei
Sursa foto: Hepta

Regele rock n roll-ului, Elvis Presley, a murit subit pe 16 august 1977. Mulți dintre admiratorii săi nu au acceptat niciodată cu adevărat decesul artistului, astfel că ani de zile au existat tot felul de zvonuri, pe cât de incredibile, pe atât de persistente.

Acestea au fost alimentate nu numai de șocul veștii, ci și de faptul că familia sa a sigilat rapid raportul autopsiei, nevrând să-l facă public. 

Elvis a murit în urma unui atac de cord suferit în timp ce se afla la toaletă. Întrucât artistul consuma droguri, s-a spus că aceasta ar fi cauza morții sale premature, la 42 de ani. 

Ultimii ani din viața sa au fost marcați de excese și un stil de viață nociv. Pe parcursul anului 1975, a refuzat să facă baie, astfel că i-au apărut răni pe corp. Totodată, cântărețul suferea de constipație cronică și avea un scaun compactat de patru luni, așezat în intestin. I-au fost prescrise circa 9.000 de pastile, flacoane și injecții în cele 7 luni de dinaintea morții sale.

Prietena sa, Ginger Alden, l-a găsit fără suflare, cu pijamaua în jurul gleznelor, în baia casei sale Graceland. Părea că ar fi căzut înainte să se așeze pe toaletă. Ginger avea atunci doar 21 de ani și a scris în memoriile sale:

„Brațele lui erau așezate pe pământ, aproape de părțile sale intime, cu palmele orientate în sus. Era clar că, din momentul în care a aterizat pe podea, Elvis nu se mișcase. I-am întors cu blândețe fața către mine. Vârful limbii îi era încleștat între dinți. Fața îi era pală. Am ridicat ușor o pleoapă. Ochii lui priveau drept înainte și avea sânge”, povestește Ginger în memoriile sale. La acea vreme, ea  avea 21 de ani.

În aceeași zi a fost efectuată autopsia dar raportul medico-legal a fost siglat de familie pe o perioadă de 50 de ani. 

Dan Warlick, anchetator șef al biroului medicilor de stat din Tennessee, a participat la autopsie și a alimentat teoria populară conform căreia Elvis a murit în timp ce se străduia să meargă la toaletă.

„Constipația cronică a lui Presley, rezultatul anilor de abuz de medicamente, eliberate pe bază de prescripție medicală, și consumului de alimente bogate în grăsimi, cu conținut ridicat de colesterol, a adus la ceea ce este cunoscut sub numele de manevra lui Valsalva, stingându-i inima”, a spus Dan Warlick.

Ancheta a fost redeschisă în 1994

„Poziția corpului lui Elvis Presley a fost de așa natură încât era pe punctul de a se așeza pe toaletă când s-a produs tragedia. El a căzut cu fața pe covor, cu spatele în aer. Dacă ar fi fost o supradoză de droguri, Elvis ar fi căzut treptat într-o stare de somn din ce în ce mai mare. El și-ar fi ridicat pijamaua. S-ar fi târât până la ușă pentru a căuta ajutor. Durează ore întregi să mori din cauza unei supradoze de droguri”, spune medicul legist Joseph Davis. 

Rezultatele autopsiei urmează să fie făcute  publice în 2027, potrivit ziarulring.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: moarte Elvis Presley