x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Concert - Lake of Tears, la Bucuresti

Concert - Lake of Tears, la Bucuresti

de Catalina Iancu    |    13 Mar 2006   •   00:00
Concert - Lake of Tears, la Bucuresti

Asa cum a promis, Metalfan a adus Lake of Tears in Romania. Sambata seara, Sala Agronomia din Bucuresti a fost plina-ochi. Daniel Brennare insusi a iesit de cateva ori din culise pentru a lua "pulsul" publicului, in timp ce pe scena evoluau Voices of Silence si Celelalte cuvinte.

Jumatate din "Lacul Lacrimilor" este din Boras (acolo unde s-a format si trupa in 1992), si jumatate din Stockholm. Au pus bazele formatiei trei dintre fostii membri ai grupului Carnal Eruption (Daniel Brennare, Jonas Eriksson si Michael Larsson), carora li s-a alaturat Johan Oudhuis (ex-Forsaken Grief). Au inregistrat un prim demo in 1993, care le-a adus un contract cu Black Mark Production, pentru cinci albume.

EXPERIENTE. Acesta a fost inceputul, iar restul este istorie. In 1997, suedezii au dat lovitura cu "A Crimson Cosmos", care le-a asigurat o pozitie solida pe scena meta-lului european. Dupa al patrulea album, Forever Autumn, trupa s-a desfiintat, dar au revenit in forta, in 2004. Formula actuala este: Daniel, Magnus, Johan, Mikael. Dar cine sunt cei patru scandinavi care au isterizat Sala Agronomia? Daniel Brennare (voce/chitara) din Boras. Album favorit: ultimul. Amintiri neplacute: in Polonia, in primul turneu, cand li s-a spart toba pe scena, iar show-ul a durat... zece secunde. Ar visa sa scrie o carte. Ii plac persoanele generoase si care nu-si tin nasul pe sus. Uraste lacomia. Teama suprema: timpul si spatiul. Carti: "Inelele" si Schoppenhauer "The World as Will and Idea". Obiceiuri urate in trupa: dieta lui Johan (care mananca numai dulciuri si inghetata). Mikael Larsson (bass), Boras. Albume favorite: A Crimson Cosmos/Black Brick Road. Amintire urata: perioada despartirii trupei. Ar canta cu Black Sabbath & Ozzy. Ce viseaza: sa traiasca din muzica, macar o vreme. Ce-i place la o persoana: toleranta, altruismul, indrazneala de a fi ea insasi. Teama suprema: sa n-aiba prieteni. Cartea favorita: trilogia "Inelelor". In timpul liber: joaca fotbal american. Obiceiuri urate: Johan. "E un miracol ca e inca in viata, la cum si ce mananca!"

OBICEIURI. Magnus Sahlgren (chitara), Stockholm. "De cand sunt in trupa? Cine mai stie?! Echipament: pai... o chitara!?." Album preferat: ultimul. Amintire placuta: Rusia 2005. Amintiri neplacute: din fericire, inca nu. Ar vrea sa cante in Siberia. Uraste egoismul. Teama suprema: o boala incurabila. In timpul liber evolueaza. Obiceiuri urate: Johan, care are nevoie de un nutritionist!

Johan Oudhuis (baterie), Stockholm. Ocupatie, in afara LoT: Factotum. Album favorit: ultimul. Cea mai urata amintire: cand i s-a spart toba in timpul concertului. Ce viseaza sa faca: sa-si traiasca viata. Ce-i place la o persoana: umorul si altruismul. Teama suprema: moartea. Obiceiuri urate: chiar el. Zice ca n-are nici un obicei bun. In timpul liber isi inrautateste obiceiurile urate!

Traditional romanesti!

Jurnalul National: Ati reusit sa vizitati vreun obiectiv turistic?
Magnus: Eu am ajuns cu o zi inaintea celorlalti colegi. Am vazut orasul, marele palat al lui Ceausescu (Casa Poporului). Intentionam sa intru sa vad cum arata si in interior, dar erau foarte muti agenti de securitate prin zona. M-am speriat si am renuntat. Am vazut partea veche a orasului, am fost prin cateva baruri.

Mai toate trupele straine care vin in Romania si vorbesc despre frumusetile tarii se refera la fetele de aici.
Daniel: Da, cam ca peste tot femeile sunt mai frumoase decat barbatii. (rasete generale). Nu am apucat sa vedem prea multe, dar am remarcat arhitectura specifica.

Magnus, ai lucrat cu Tiamat, chiar la Wildhoney. A fost greu? Cum se face ca ai sarit apoi in Lacul Lacrimilor?
Nu pot sa zic ca a fost usor. Era o perioada tumultuoasa in viata lor. Cand am inregistrat albumul, am stat vreo luna in Dortmund si nu e deloc cel mai vesel oras din lume. Schimbarile din trupa, presiunea fanilor si mass-media ne-au afectat pe toti. A fost o perioada dificila.

Si Johan Edlund pare o persoana dificila.
Nu, nu e. E o persoana... deosebita. E un tip extrem de creativ, si, ca orice persoana creativa are o gramada de idei ciudate.

Sa trecem de la filosofia Tiamat la cea a lui Daniel. Te pasioneaza acest subiect. Care este filozoful tau preferat?
In aceasta perioada n-am prea avut timp sa mai citesc. Dar filozoful preferat este Schoppenhauer. Scrie intr-un fel foarte special.

Dar despre religie ce ne poti spune?
N-am fost niciodata o persoana pasionata de religie. Nu vad lumea prin prisma religiei. Evident, pot sa ma gandesc la cine a creat lumea, dar nu-mi pun problema din punct de vedere religios.

Surprize, surprize

Cat de mult te influenteaza filozofia in ceea ce scrii?
De fapt, nu cautam nici un fel de filozofie atunci cand am inceput sa citesc. Sunt idei pe care le-am avut toata viata si abia acum cativa ani am aflat ca aceste idei pot fi reunite in conceptul de filozofie.

Spuneai ca scrii despre propriile trairi. "Demon you" este despre o experienta personala sau e un concept general?
Pot spune si ca este ceva general, dar da, este vorba despre o experienta personala. Si "To Blossom Blue", este, pot spune, un cantec de despartire.

Ati avut probleme in ultimii ani pe care le-ati rezolvat. Se pare ca o problema (insurmontabila) tot mai aveti: dieta lui Johan!
(Toti izbucnesc in ras).

Johan: Apropo de dieta si de mancare sa-ti povestesc ceva. Aseara, am luat masa la un restaurant cu specific romanesc. Pe un platou mare, ni s-au adus o gramada de feluri de carne, si ni s-a spus ca unul dintre preparate este "cow pussy"! (toti rad cu pofta).

Poate era uger de vaca...
Nu stiu, ni s-a spus ca e "cow vagina"! (toti intr-un glas, pronuntand perfect romaneste cuvantul): Pi... ulice! (rasete si mai colorate). In orice caz, am fost surprinsi. Ba chiar socati!

CIUPERCUTA LUI DANIEL A RAMAS LA BUCURESTI
Pe cel mai recent album Lake of Tears, intitulat "Black Brick Road" si lansat in 2004, se simte un amestec de gothic, rock si metal, toate reunite intr-o atmosfera psihedelica. Tocmai de aceea, admiratorii spun despre palariutele in forma de ciuperca pe care Daniel le poarta la concerte ca sunt "ciuperci halucinogene". Nici la concertul de la Bucuresti Brennare n-a facut exceptie si, dupa primele doua melodii, a aruncat palaria-ciuperca in public.

Mare batalie a fost si pe betele de la tobele lui Johan sau pe penele de chitara pe care Magnus si Mikael le-au aruncat inspre fani. Suedezii au fost placut impresionati de publicul roman, asa incat, la un moment dat, cand sala canta mai-mai sa-i acopere, Daniel a spus: "It’s fucking good!".

Singura dezamagire a publicului, daca-i putem spune asa, a fost ca n-au interpretat si piesa "Demon you / Lily Anne", desi fanii i-au strigat pe tot parcursul show-ului: Daniel, "Demon you!", Lake of Tears, "Demon you!!!".
×
Subiecte în articol: antimonden johan dan