x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu drag, Alina Manole

Cu drag, Alina Manole

de Dana Andronie    |    27 Noi 2009   •   00:00

Alina Manole se lansează şi iarna. Şi nu oricum, ci cu un maxi-single. "Cu drag" înseamnă trei piese de "sezon" şi un bonus - "Colinda Copacului".



Mulţi se întreabă, probabil, de ce jazz-folkista mai apare pe piaţă cu un produs după ce şi-a lansat "Luna pătrată" în luna martie. Dacă are cu ce, de ce să nu iasă de câte ori vrea (în lumea muzicală) cu câte un produs, mai ales că este de calitate. La 4 decembrie, Alina Manole vine cu albumul (sau cadoul, aşa cum îi place ei să-l numească) la Clubul Ţăranului. Ora magică: 21:00. Artista ne promite: "muzică specială, proiecţii video, o stare de dăruire şi sinceritate emoţională cu totul şi cu totul deosebite".

"De câţiva ani buni încoace nu pot cânta niciodată «Moş Crăciun cu plete dalbe» până la capăt - mărturiseşte artista. Pe la a doua strofă încep să plâng ca un copil şi mă gândesc la tot felul de lucruri: că există atâţia oameni singuri, că sunt copii care nu primesc nimic de la Moşu'. Dar cel mai tare cred că mă impresionează gândul că toţi, dar absolut toţi oamenii, indiferent dacă-s buni sau răi în restul zilelelor, în Noaptea de Ajun revin la esenţa lor primară, nepervertită, de copil. Le vezi lumina în ochi, serios!" "Cu drag" - piesa care dă şi numele albumului - este una dintre colindele Alinei care i-au "venit" pur şi simplu: "Unele cântece apar de undeva de Sus, se scriu singure. Ţin minte şi momentul, o după-amiază de anul trecut, una simplă, fără nici un eveniment remarcabil pentru ziua respectivă, şi o senzaţie de linişte cum rar mai trăiesc în viaţa mea de asfalt. «Cu drag» mă gândesc şi la cei care cântă şi la cei care aşteaptă să fie «cântaţi», acasă". Cu piesa "Colinda copacului", Alina Manole ne împărtăşeşte crezul său: "Toţi ar trebui să stăm drepţi în faţa lucrurilor care ne permit să respirăm". Fiind artist, ea se înclină de fiecare dată în faţa publicului cu drag, emoţie şi respect. În rest... "este un om care cântă cu sufletul pentru suflete", aşa cum se prezintă.

×
Subiecte în articol: antimonden