x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 12 august 2004

Cu vedere la plaja - 12 august 2004

12 Aug 2004   •   00:00

Jurnal de Litoral

Care poate fi probabilitatea de a fi lovit de gainatul unui pescarus in zbor? Unu la mie? Mai mult? Nu mi-am pus niciodata problema pana nu mi s-a intamplat sa fiu nimerita de milostenia tipatoarei inaripate. Asteptam autobuzul 2, in zona Cazinoului din Constanta. Cuminte, cu biletul in mana, asezata pe o piatra. Aud un "pleosc", dar nu ma uit la haina de pe mine, ci peste drum, gandind ca vreo zgatie de copil n-are ce face. Ma uit la haina, unsa de pe umar pana la buzunarul drept de resturile digestiei pasarii. Privesc cerul, nici urma de pana! Colac peste pupaza, apare si autobuzul meu in statie. Bineinteles ca nu mai gaseam servetelele prin poseta, sa sterg cat pot din rusinoasa pata. Ma vedeam deja tinta glumelor facute de pasageri. Iute dau haina jos de pe mine, ma arunc pe-un scaun si nu ma mai opresc din ras pana la gara. Sa-mi mai aline oful, un amic imi spune a doua zi, cand ii povestesc tarasenia, ca pot sta linistita: "246 de ani de acum incolo, pastrand conditiile naturale actuale, n-o sa te mai intersectezi cu vreun gainat in zbor. Dupa statisticile oficiale". Neincrezatoare, protestez: "Cred ca statisticile astea sunt facute pentru fiecare specie in parte. Ca acum vreo sapte ani m-a miluit o vrabiuta!".

Vedete de la mare

Dupa cum se stie, Paula Seling are brevet de scafandru. De cand a inceput sezonul estival, solista a dat cate-o fuga pe Litoral atunci cand a mai avut cate un week-end liber. Desi si-a dorit foarte mult sa se scufunde langa epava de la Costinesti, n-a reusit acest lucru pana acum din cauza vremii nefavorabile. Dar ca sa nu rateze o "plimbare" pe fundul marii, si-a schimbat planurile. Si-a pregatit costumul de neopren si tubul de oxigen si va pleca la sfarsitul saptamanii viitoare in Croatia, acolo unde va fotografia peisajele marine cu o camera digitala speciala. Daca pana acum nu si-a prea dovedit talentul de jurnalist, desi are diploma, poate macar ca fotoreporter sa se afirme.

Patru intrebari pentru Catanga

Initiatoarea noilor distractii de pe Litoral: telegondola!!!

  • Cum si unde a fost ultima petrecere de la mare la care ati cantat?

    Acum cateva zile, la restaurantul lui Romica Tociu, din Olimp, unde am cantat pana la 2 noaptea. Venisem dupa cel de-al treilea spectacol, pe care il avusesem prin statiuni, in acea zi. Sa spuna cineva ca tinerii nu iubesc muzica veche, muzica lautareasca! La spectacole au venit pana si copiii, de mana cu bunicii lor... De altfel, fiul meu, care a incheiat recitalurile, era inconjurat numai de copii.

  • Care sunt diferentele dintre ce reprezenta Litoralul inainte si ce este acum?

    Pe vremuri, apa era curata. Acum nici nu iti vine sa mai intri in mare la cat de murdara este… Am fost de atatea ori la mare, cu sotul si cu fiul meu, Alexandru, si abia am intrat in apa din pricina algelor si a meduzelor. Ce sa mai zic… in trecut erau si mai multi politisti. Acum, abia de dai de un om al legii. Dar ii admir, pentru ca eu, cand eram mica, imi doream sa ma fac politista.

  • O patanie de la mare ne spuneti?

    Intr-o noapte, cu ani in urma, era sa ne fure hotii autobuzul, cu tot ce aveam in el, de la instrumente la tot felul de lucruri. Am avut noroc cu un paznic care a dat alarma, iar hotii si-au luat talpasita. In rest, nu pot sa spun ca am intampinat cine stie ce, in afara faptului ca masina care ma transporta la spectacole se defecta deseori si eram cu sufletul la gura ca nu ajungem la timp.

  • Daca ar fi sa compuneti un cantec despre mare, care ar fi primele doua strofe?

    "Litoralule iubit / De multe ori am venit / Am venit doar sa ma plimb / Dar cand am venit sa cant / Voi ce frumos m-ati primit! Eu nu va spun ceva nou / Dar am sa ma-ntorc din nou / Nu ma-ntorc de altceva, sa ma dau cu telegondola! / De sus sa privesc si marea / Sa cant o lautareasca: Mazare sa ne traiasca!" (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden