x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 14 august 2004

Cu vedere la plaja - 14 august 2004

14 Aug 2004   •   00:00

Jurnal de Litoral

In tara asta exista o lege. Nu stiu sa va spun exact cand a fost emisa si care este titulatura ei oficiala. Dar stiu ca aceasta lege interzice teraselor si discotecilor sa difuzeze muzica la un volum ridicat dupa ora 1:00 noaptea. Turistul care a avut, precum mine, nenorocul sa fie cazat la un hotel cu terasa cu program artistic este de acord ca legea de care pomeneam mai sus este una foarte buna. Dar ar mai trebui data inca o lege care sa stabileasca diversificarea programului artistic de la o seara la alta. Imaginati-va cum este sa petreceti un sejur la mare si, in fiecare seara, la terasa de sub geamul dumneavoasta sa cante aceleasi persoane, aceleasi melodii, sa danseze aceeasi trupa, prezentatorul sa vina cu acelasi text, iar artistii sa dedice acelasi cantec acelorasi persoane. Cumplit, nu? Iar daca esti la mare sa muncesti, dupa o zi de mers cu ochii nu in patru, ci in paispe, vii si tu in camera de hotel, te asezi in fata laptop-ului si dai o forma informatiilor culese. Cand iti e lumea mai draga, incepe programul artistic la terasa X. In seara asta asa, a doua seara la fel, a treia te gandesti ca poate doar cateva zile repertoriul e acelasi. Dar, dupa doua saptamani, te intrebi blestemele cui te ajung de trebuie sa suporti asa ceva. Si suporti. Pana se termina sejurul.

Vedete de la mare

Zoli, simpaticul brunet de la Sistem, a vazut vara asta marea doar de la distanta. Trupa sa a venit de foarte multe ori la mare pentru cantari de cateva zile. Cea mai recenta vizita pe Litoral a facut-o joi seara, cand a cantat la Callatis. Dar a plecat direct spre Oradea. Fara sa puna macar degetul mic in mare. "Nici nu mai imi pun problema sa fac in vara asta baie in mare. Nu mai apuc. Asta este!", se consoleaza Zoli. Dar cum speranta moare ultima, Zoli mai are o sansa. La cat de mari sunt butoaiele pe care sau la care canta, se poate consola cu o baie in... butoi.

Patru intrebari pentru Anastasia Lazariuc

Artista basarabeanca, indragostita de Litoralul romanesc

  • Cu ce ocazie ati venit prima data pe Litoralul romanesc?

    Prima data am venit cu prilejul Festivalului de la Mamaia din 1990, cand am avut un recital impreuna cu Mihai Constantinescu. Litoralul romanesc si Marea Neagra mi s-au parut o zona geografica foarte frumoasa si a fost ceva extraordinar sa descopar hotelurile frumoase. Pe atunci, inca erau puse la punct, deoarece veneau multi straini. Tot atunci am fost difuzata pentru prima data la radio Vacanta.

  • De cand nu mai mergeti la mare cu cei doi copii ai dumneavoastra?

    De cand au crescut, fireste! Fiecare a mers pe drumul lui! Mergem la mare, dar separat! Anul acesta am fost in aceeasi perioada cu Andrei, care a fost pe post de sofer al meu, pentru ca in fiecare zi cand am sustinut spectacole in statiuni m-a dus cu masina. Din pacate, am renuntat la ele din cauza faptului ca am avut niste treburi la Bucuresti. Pe vremuri, copiii ma insoteau la spectacole.

  • Veneau amandoi cu dumneavoastra?

    In special Ileana. Venea in fiecare zi cu mine, chiar daca uneori adormea pe scaune. La 15 ani, Ileana mi-a zis ca nu mai vine cu mine la mare din cauza ca ramane in Bucuresti pentru meditatiile la limba engleza. Numai ca Ileana a participat la concursul Elite Model Look fara sa-mi spuna si am aflat din ziare. Probabil nu mi-a zis ca sa n-am emotii sau ii era teama ca nu o las...

  • Cand erati pe plaja, vi s-a spus ca semanati cu o sirena?

    (Rade!) Lumea comenteaza... dar nu am de unde sa stiu ce spune exact! Mi-ar fi placut sa mi se spuna asa, de ce sa mint?! Ar fi un compliment frumos. Dupa mediatizarea pe care am avut-o, intorcea capul toata lumea dupa mine, chiar si seara, cand ma plimbam pe plaja. (R.I. A.)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden