x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 21 iulie 2004

Cu vedere la plaja - 21 iulie 2004

21 Iul 2004   •   00:00
Cu vedere la plaja  -  21 iulie 2004
ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Jurnal de Litoral

Mai tineti minte sloganul "Un leu ciunga, doi lei punga?" Vorba strigata de pirande a intrat in folclor, simbolizand faptul ca ambalajul vinde marfa, dar costa mai mult decat face. Pe acest principiu te jecmanesc la drumul mare diverse firme, care iti ofera servicii colaterale pe care nu te obliga sa le platesti, dar... ti le baga pe gat. Aproape fiecare hotel si-a tras terasa, dar s-a facut stapan si pe imprejurimi, adica parcela de plaja si spatiu de parcare. Daca ai venit cu masina personala, terenul de sub ea trebuie platit daca vrei s-o gasesti dimineata, in buna stare. In fiecare noapte, automobilul iti mananca 50.000 de lei, adica echivalentul a jumatate de friptura sau aproape doi litri de benzina, desi sta pe loc. Nemultumitii sunt trimisi la plimbare si parcheaza pe marginea bulevardului sau se trezesc cu un capac suplimentar la roti, montat de oamenii de ordine. Asta chiar pune capac la toate! O alta mana in buzunar ti-o introduce seful ospatarilor, care iti vinde painea cu 2.000 de lei. Felia! Si asta numai la pranz. Caci dimineata iti cere 3.000 de lei pe aceeasi felie. Pozele la minut cu animalele de pe plaja trebuie pastrate cu grija. Evident, in ambalajul pe care ti-l flutura pe sub nas fotograful si pe care, vrei sau nu, trebuie sa-l cumperi. Astfel de pachete de servicii te fac sa fii un pachet de nervi.

Vedete de la mare

Solista trupei Blondy este o buna inotatoare. Daca alti colegi de breasla se trezesc din somn undeva, dupa miezul zilei, Cristina are un fix. La ora 8:00 este in picioare. Isi face dusul matinal, isi pune pe ea minusculul costum de baie si se opreste direct la piscina Hotelului Flora, din Mamaia. Vedeti ce priveliste pierdeti, daca nu va treziti cu noaptea in cap? Insa apa rece, plus aerul conditionat din camera de hotel au bagat-o sub patura: "Am racit ingrozitor, tusesc si sunt ragusita. Ma doftoricesc pentru a face fata recitalurilor", se jeleste blondina.

Patru intrebari pentru UNI-K

Singura solista care se trezeste in fiecare joi si vineri, de la ora 7:00, pentru a gati, in direct, pe malul marii

  • De cand prezinti rubrica tv de la mare, te-ai ars?

    Desi de trei saptamani prezint, pe Litoral, o rubricuta culinara in cadrul emisiunii "Trimineata", nu m-am ars: plita pe care gatesc e de calitate, iar cursurile de protectie a muncii pe care le-am primit de la parinti, in copilarie, si-au atins scopul. Nici soarele nu a reusit prea mult sa ma arda. S-a incapatanat sa nu apara zile in sir, de parca fiecare sosire a mea pe Litoral il punea pe fuga.

  • Ce stii sa gatesti cel mai bine?

    Ceapa, ardei, rosii, carne de pui, cartofi, smantana, faina si condimente... adica zemuta de pui. O gatesc foarte bine si, de multe ori, cand asteptam musafiri acasa, este comandata din timp. Dar mai sunt cateva specialitati ardelenesti la care ma pricep: macaroane cu varza si placinta cu cartofi. Ma bate gandul sa-mi deschid un restaurant cu specialitati ardelenesti. Poate o sa reusesc... cine stie!

  • Ti s-a intamplat sa pregatesti o cina romantica si sa strici mancarea?

    Am stricat de cateva ori mancarea, dar nu mi s-a intamplat inainte de o cina romantica. Cinele romantice le iau de obicei in oras, cu prietenul meu. Ne place sa mergem la restaurante si sa testam mai multe feluri de mancare. Acasa mancam obisnuit, pentru ca facem piata impreuna si fiecare isi ia ceea ce doreste. Mai romantic decat cina in sine mi se pare ca poate fi ajutatul la bucatarie.

  • Cum ai ajuns sa gatesti in direct pentru National TV?

    Am fost invitata deseori la emisiuni le National TV. Prietena mea buna, Catrinel Sandu, le-a spus ca stiu sa gatesc, iar cei de la Trimineata n-au stat mult pe ganduri: "Vino maine dimineata la noi, la emisiune, cu ceva de mancare". M-am tot gandit toata noaptea ce sa le duc, iar a doua zi bateam la usa Nationalului cu oala de sarmale intr-o mana si cu platoul de clatite intr-alta. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden