x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 22 iulie 2004

Cu vedere la plaja - 22 iulie 2004

22 Iul 2004   •   00:00
Cu vedere la plaja  -  22 iulie 2004

Jurnal de Litoral

Ar fi bine ca englezii sa nu se mai laude cu ceata lor, londoneza, caci (sac!) o avem si noi p-a noastra. Luni seara, dupa naucitoarea zi de munca, iesim sa cascam gura prin dughenele din Mamaia. Sa tot fi fost orele 23:00. Fratilor, brusc, nu ne-am mai vazut om cu persoana, iar aerul devenise irespirabil. Turistii se uitau spre cer, apoi unii la altii, in speranta de a gasi o explicatie. Si noi faceam la fel, ca tot oameni suntem... Nici cei de-ai locului, care vazusera multe la vremea lor, nu pareau mai linistiti, ridicand neputinciosi din umeri. Mai, sa fie, ne gadim noi, ce vreme apocaliptica. Particule minuscule de nisip pluteau in aer... Le simteam in gura, pana si-n chiloti, vorba tiganului. Pe cin’ sa intrebi la ora aceea ce naiba se-ntampla in Mamaia? Grabim pasul spre hotel, cu batista la gura, asemenea arabilor cand ii prinde furtuna in desert. Intr-un sfarsit, ajungem la receptie, fericiti ca macar avem un acoperis deasupra capului. Receptionera nu parea deloc inspaimantata, ba chiar ne-a calmat cu un zambet smecheresc: "Asa se lasa ceata pe Litoral, puteti dormi linistite". Ne venise inima la loc si, cum inca n-a venit sfarsitul lumii, revenim in fata laptop-ului, pentru a ne continua meseria de ziarist.

Vedete de la mare

Zilele trecute, Marian Ionescu a lasat plaja in urma pentru a fi alaturi de bunul sau prieten Ducu Bertzi. Folkistul urma sa semneze un contract cu casa de discuri Media Services pentru producerea unui album de cantece maramuresene. "Marian a acceptat sa fie "nasul" acestui contract", a spus Ducu despre aceasta "legatura de familie", cum a numit-o el in gluma. La realizarea CD-ului, cantaretul colaboreaza cu Vlady Cnejevici, Marius Batu si Mihai Nenita. Contractul nu se va limita la acest disc, solistul urmand sa-si scoata si urmatoarele albume sub egida aceleiasi case de productie.

Patru intrebari pentru Cristina Turcu-Preda

Una dintre putinele soliste de muzica populara care figureaza pe afisele de pe Litoral Foarte multe... Si mari si oceane... Mi-e greu sa le numar! Cel mai mult mi-a placut la Marea Egee, pe Insula Tassos din Grecia, unde am ajuns cu prilejul unui turneu la Salonic. Datorita meseriei am reusit sa vad locuri minunate ale lumii, de la Australia si Noua Zeelanda la America. Imi place la nebunie sa fac baie in mare si in oceane, in ciuda faptului ca am piscina in curtea casei de la Pitesti.

  • Cate mari ati vazut si unde v-a placut cel mai mult?

    Momentan figurez pe afisul impresarului Ion Postelnicu, singurul in care am incredere. Daca nu as fi platita bine, nu as accepta sa imi pierd timpul in aceste spectacole, pentru ca am foarte multe nunti si mi-e greu sa ma impart. Mai sunt si alti interpreti de muzica populara care canta pe Litoral, iar din 23 iulie Postelnicu va face un afis special pentru Litoral, unde va canta si Maria Ciobanu.

  • De ce ati acceptat sa cantati si pe Litoral?

  • Care e cea mai neplacuta intamplare petrecuta la mare?

    Cea in care eram intr-un turneu in Turcia si traversam de la Bursa spre insula cea mai scumpa de acolo. S-a intamplat ca feribotul in care eram sa se strice si sa fie la un pas de scufundare. M-am speriat ingrozitor de tare... In schimb, cea mai frumoasa amintire o am din Hawaii, cand, in urma cu cinci ani, am avut posibilitatea sa calc pe aceasta insula, unde multi isi doresc sa ajunga.

  • Ce va cumparati de la mare, de obicei?

    In genere, fiind o femeie cocheta, obisnuiesc sa-mi cumpar, chiar si de la mare, bijuterii, farduri si, neaparat, haine. Eu sunt adepta dictonului ca o femeie trebuie sa fie cocheta si atunci, chiar daca ajung la mare pentru doua zile, tot dau o fuga prin statiune de la un cap la altul in cautarea cumparaturilor de care vorbeam. Imi aleg lucrurile care mi se potrivesc. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden