x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 23 iulie 2004

Cu vedere la plaja - 23 iulie 2004

23 Iul 2004   •   00:00

Jurnal de Litoral

De vreo doua saptamani incoace, tot casc ochii la furnicaru’ de pe strada. Ii vezi pe unii cum coboara afectati din masinile lor bengoase si se-asaza la receptie, smecheri, ca doar au banu’ greu. Se reazema intr-un colt, c-un zambet complice-n coltu’ gurii, si-asteapta sa-i ia receptionera cu "lugu-lugu". Asta-n timp ce duduia cu verigheta pe dest’ se tolaneste pe canapelele din imitatie de piele din hol, gatita cu slapi de plaja, cu un pareo sumar aruncat peste soldurile-mpanate si cocosata de bijuurile din aur aduse de pe la turcaleti. Dupa ce se-asigura c-a remarcat-o toata lumea, isi sorbe din priviri mandretea de sot care trateaza cu "aia" de la receptie. Astia au batut deja palma si nu mai prezinta interes. Pe faleza, aceiasi indivizi anosti, care sorb taraneste dintr-o bere, admirand busturile generoase ale donsoarelor iesite la agatat, in timp ce-i mai storc nevestii un cos de pe spate, zgandarit de soarele prea puternic. Seara-i si mai caraghios. Ii vezi cum se-ncapataneaza sa zaca pe plaja ca nu care cumva sa se-ntoarc-acasa mai putin negri ca dracul si sa rada vecinii de ei c-au aruncat banii aiurea. Hai ca termin. Ma-ncapatanasem sa scriu ceva despre nimic. Despre nimicuri sigur am reusit...

Vedete de la mare

Catanga sta toata vara pe Litoral, unde sustine seara de seara cate un spectacol, la terasa Rigo. Ca tot romanu’ care prinde o "susta", Cornelia si-a adus la mare tot familionul. Ce poate fi mai bine decat sa ti se asigure casa si masa gratis?! Numai ca interpreta s-a cam invatat si are pretentia sa faca ture prin Mamaia cu titicarul fara sa scoata un ban din buzunar. Nu numai ea, ci si restul trupei. Care-i destul de frumusica la numar, pentru ca familia Catanga numara, cel putin pe Litoral, vreo opt membri. Care ocupa un compartiment intreg si coboara senini, fara se lase un ban taxatorului de bilete.

Hanu’ Satului - Axinte parodiaza tot ce prinde

Vrea, nu vrea, fiecare turist care ajunge in Mamaia are in plan sa ajunga in trei puncte-cheie ale statiunii: Satul de Vacanta, Aqua Magic si Telegondola. Astazi ne vom opri asupra Satului de Vacanta, un loc absolut fascinant. Este un bazar urias, in care turistul gaseste tot ce-i pofteste inimioara, de la deja impamantenitele kebab-uri, pizza sau hot- dog-uri, pana la caruselul cu masinute sau diferite obiecte de artizanat. Iar copiii se pot bucura in voie de vata de zahar si porumbul fiert sau copt.

In acest peisaj, ce aduce aminte de targurile interbelice, o cladire se diferentiaza de celelalte carciumi, ridicate in graba. Este vorba de Hanu’ Satului, un local identic, din punct de vedere arhitectural, cu celebrele restaurante maramuresene. Insa ceea ce atrage in numar foarte mare clientii este programul artistic. Seara de seara, pe toata durata sezonului estival, la Hanu’ Satului evolueaza cele mai mari nume din show-biz-ul autohton. Programul este diversificat si astfel aici ii poti asculta pe reprezentantii genului pop, folcloric sau manele.

CELEBRITATI. Capul de afis este tinut de celebrul Axinte, Florin Petrescu fiind deja un idol pentru meseni. Actorul nu se sfieste sa declare ca prestatia in fata clientului este mai grea decat o filmare, deoarece abia aici iti dai seama daca esti un artist de succes sau dimpotriva.

Axinte a devenit "spaima" tuturor artistilor deoarece ii parodiaza intr-un mod savuros pe Dan Spataru, Ion Dolanescu, Andre, Madalina Manole sau Andreea Marin. Se poate spune ca patronul de la Hanu’ Satului, Vali Manea, aduce aici toata crema artistilor, de la Pepe, Maria Ciobanu, Adi de la Valcea, Adi Minune, la Vali Vijelie si Andreea Balan. (Horatiu Tudor)

Liber - Bosquito ilegal

De cand a scapat de obligatiile de cuplu, Radu Almasan are la dispozitie tot timpul din lume sa-si faca de cap. Recent, solistul trupei Bosquito a pus capat relatiei cu iubita sa. Si se distreaza de minune, mai ales ca poate sa se dedice pasiunii sale pentru tot ce inseamna cai putere.

FARA CARNET. Aflat la Mamaia, interpretul incaleca tot ce prinde. "Am incercat pana acum tot ceea ce are motor si merge cu viteza. De la motociclete de diferite capacitati cilindrice pana la ski-jet-uri. Mi-am facut "abonament" la cei care inchiriaza motorete. Ce este cel mai important e ca nu ma intreaba nimeni de sanatate, desi n-am carnet de conducere pentru bolizi pe doua roti." Radu a sustinut cateva spectacole pe Litoral, iar admiratoarele se inghesuie de fiecare data la autografe si pupaturi. (Catalina Iancu)
×
Subiecte în articol: antimonden