x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 26 august 2004

Cu vedere la plaja - 26 august 2004

26 Aug 2004   •   00:00
Cu vedere la plaja  -  26 august 2004

Jurnal de Litoral

La mare, sezonierii isi fac AMR-ul. Cate zile au mai ramas pana li se incheie contractele si pleaca acasa. Cand se enerveaza pe patron sau cand clientii le fac observatie ca nu e mancarea suficient de calda si berea cat trebuie de rece, chelnerii isi spun unii altora: "Mai am X zile si am scapat". O zic cu of, cu usurare, cu ciuda ca au fost nevoiti sa indure zile caniculare si nopti friguroase, departe de casa si de familii, pentru un leut in plus. O spun de parca peste X zile vor incepe sa traiasca o noua viata. Numai ca nu se stie niciodata ce aduce... prognoza meteo! Se anunta zile frumoase in septembrie, ceea ce inseamna ca patronii de pe Litoral nu-si vor inchide hotelurile si restaurantele, ca sa nu piarda un ultim profit adus de 2004. E suficient ca au fost multe zile ploioase si reci vara asta. Chelnerii, amaratii, nu au decat sa innegreasca patratelele de pe noua foaie cu AMR (prescurtarea folosita in armata pentru "A Mai Ramas") si sa spere ca sezonul nu se va prelungi pana la Craciun. Macar pomul de iarna sa-l impodobeasca alaturi de cei dragi, daca vacanta nu si-au putut-o petrece impreuna. Morala nu e "pelicanul sau babita", cum ar spune fabula, ci "socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ". Hai liberare!

Vedete de la mare

Aflat inca pe Litoral, Aurelian Temisan a avut o vara plina din punct de vedere artistic. "Bucuria cea mai mare este ca dupa 10 ani am sa prezint Festivalul de la Mamaia", ne-a spus artistul. Spre deosebire de alti ani, ineditul a intarziat sa apara vara aceasta, timpul sau liber fiind mult prea putin. Dar, cu toate acestea, a reusit sa se si distreze un pic. A facut scuba diving si s-a plimbat cu salupa, pe care de asta data a condus-o chiar el. "A fost o experienta pe care mi-am dorit sa o traiesc de mult. In vacantele trecute nu am avut ocazia sa conduc eu salupa." Spectacole pe malul marii va avea pana sambata, dupa care vor incepe pregatiri intense pentru debutul sau ca prezentator al Festivalului de la Mamaia.

Patru intrebari pentru Catalina Mihaiescu

  • Ce reprezinta marea pentru tine?

    Pot spune ca marea, pentru mine, este prima dragoste. Cand sunt la mare ma simt atat de linistita si-mi place atat de mult, incat nu as mai pleca de acolo. Daca ma lasi trei luni la mare, trei luni stau acolo. Sau mai mult! Imi da o stare de melancolie, de liniste interioara, sufleteasca. Este adevarat ca nu stiu sa inot foarte bine, recunosc, dar imi este mai bine la mare decat la munte.

  • Au fost momente cand marea ti-a dat fiori, te-a inspaimantat?

    Imi vine in minte o intamplare, dar nu petrecuta la mare, ci la Braila, la Blasova, pe vremea cand aveam putini anisori. Eram cu o colega a mamei, care se tot apleca sa ma stropeasca. Eu fiind mica, ma aplecam si eu sa o stropesc, dar, neavand greutatea ei, am cazut in apa, care avea vreo trei metri, iar eu cam un metru. M-au scos de-acolo de par. Norocul meu a fost ca aveam parul foarte lung.

  • Ce-ti amintesti din vacantele de pe Litoral petrecute in vremea copilariei?

    Sincer, nu-mi mai amintesc foarte multe… Parintii mei m-au dus in fiecare an la mare si imi amintesc ca intotdeauna imi placea sa ma joc in nisip. La un moment dat, cand eram foarte mica, tin minte ca ne aflam la Calul Balan. M-am urcat pe scaun si am inceput sa strig "diiii calutul" si toata lumea se uita la mine. Dar aceasta intamplare mi-au povestit-o parintii mei, pentru ca eu nu mi-o mai aminteam.

  • Cand ai fost ultima oara la Marea Neagra?

    Anul trecut. Anul acesta, din pacate, nu am ajuns la marea noastra, insa am vazut Marea Mediterana. Am stat o saptamana in Spania, am fost intr-o excursie organizata pentru jurnalisti si a fost superb, dar, neaparat, vreau sa merg pe Litoralul Marii Negre cu Andrei, baietelul meu. Macar un week-end. Dupa care vom ajunge si la munte. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden