x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 30 iulie 2004

Cu vedere la plaja - 30 iulie 2004

30 Iul 2004   •   00:00

Jurnal de Litoral

Am plecat in delegatie pe Litoral pentru o perioada destul de lunga. Nu e deloc usor sa stai trei saptamani departe de cei dragi. Daca in Bucuresti te mai cunoaste lumea si mai auzi o vorba buna, aici esti al nimanui. Parca o iei cu toate de la zero. Alt program, alt decor, alti oameni. Turistii sunt oarecum relaxati, si-au propus sa fie asa, ca doar sunt in concediu. Dar eu sunt mereu in alerta. Chiar si la un copac ma uit cu ochiul critic de jurnalist, doar-doar e vreo anomalie si o voi pune de un material de senzatie. Am trecut prin atatea peripetii, in tot acest timp, incat cred ca as putea scrie o carte. Am simtit pe pielea mea ce inseamna sa fii muscat de caine. Desi era al unor cunostinte, acestea m-au impiedicat sa obtin un certificat de sanatate de la Directia Sanitar Veterinara, din motive pe care nu le inteleg nici acum. M-am ales cu un vaccin antitenatos si cu un tratament medicamentos. Plus o vanataie cat palma, pe picior. Dar cel mai mult m-a durut atitudinea acestei familii, pe care o voi ocoli toata viata. Nu degeaba se spune ca oamenii sunt mai rai decat cainii... Zilele acestea revin in Bucuresti, in patul meu, la ciorba mea nerationalizata, la ai mei... Casa, dulce-casa...

Vedete de la mare

Pe langa amuletele pe care si le-au cumparat drept suveniruri de pe Litoral, turistii cauta si... Talisman. La spectacolele Modern Talking-ului autohton e plin de admiratoare infocate. La iesirea din scena, fetele se inghesuie la autografe. Cei doi isi impart echitabil sarcinile: Alin duce chitara, iar Tavi florile. Brunetul este cel care conduce o masina gri-metalizat, cu care demareaza in tromba, indreptandu-se impreuna spre urmatorul spectacol. Cel mai indragit hit al lor a ramas "E ziua ta, iubito". Asa se face ca melodia indragita de public este ceruta la fiecare concert, caci ziua iubitei e... in fiecare zi.

Patru intrebari pentru Marian Nicolae

Un "haiduc" care a dat ocazia fetelor sa rada de el.

  • Care a fost cea mai haioasa intamplare de care ai avut parte pe Litoral?

    Anul trecut eram la mare cu Catalin, colegul de trupa, si cu niste prietene. Intr-o seara am inceput sa dezvoltam in apa marii discutii despre cat de mare ar trebui sa fie "elementul" masculin. Noi ne-am tot laudat. Dar apa nu era prea calda si cand am iesit, slipul nu arata nimic, asa ca fetele au pufnit in ras. Nimic nu le-a oprit timp de doua ore. Le-am demonstrat alta data ca s-au inselat.

  • Dar cea mai putin placuta?

    Ma uitam pe plaja dupa niste fete, incercand sa ma dau macho. Fumuri si tot ce tine de o metoda de agatare "ca la carte". M-am impiedicat de un pietroi de pe plaja, aparut "din senin", si am cazut pe burta. Fetele s-au distrat enorm. Bineinteles, de atunci am renuntat la metoda "aerelor" si am incercat sa le abordez gentil. Este chiar mai bine asa. Imi pare rau ca nu mi-a trecut prin cap mai de mult.

  • Ce legatura vezi tu intre un haiduc si mare?

    Atat marea, cat si haiducul sunt singuri... Prin definitie, haiducul este cel care sta singur, retras in padure, iar marea este, tot prin definitie, un urias singuratic, in special in sezonul rece. Ador sa privesc marea cand este singura, adica fara turisti, astfel ca nu pierd nici o ocazie pentru un week-end la mare… iarna! Recomand tuturor o plimbare pe malul marii iarna, dar sa nu uite sa se imbrace bine.

  • Daca ar fi sa aduci niste imbunatatiri intr-o statiune, care ar fi acelea?

    Nu sunt foarte pretentios, dar cred ca as imbunatati sistemul de servire al angajatilor de pe Litoral, atat de la terase, cat si din hoteluri. I-as face sa fie mai serviabili si mult mai deschisi la propunerile clientilor... in special persoanele de sex feminin…! Altfel nu am prea multe de comentat in ceea ce priveste Litoralul. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden