x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 6 august 2004

Cu vedere la plaja - 6 august 2004

06 Aug 2004   •   00:00

Jurnal de litoral

Toata lumea se grabeste sa nu piarda trenul. Nu conteaza daca-i Personal, Accelerat, Rapid sau chiar Trenul Vietii. Iar daca-i vorba de trenuri, reale sau simbolice, gara este o notiune inevitabila. Asa ca primul loc in care am poposit cand am fost trimisa in misiune, precum BD-ul, la mare, a fost gara. Cu geanta-n ma-na si cu somnul neterminat siroindu-mi pe fata m-am indreptat spre peron. De la linia 13 am pornit spre marea cea neagra. Am impartit compartimentul cu doua perechi de indragostiti. Tinerii erau bucurosi ca scapasera de Capitala si de cicalelile parintilor. Erau pe cont propriu, dar cu banii "castigati" de la mama si de la tata. "Ai pierdut trenul? Nu se poate! Nu ti-a sunat ceasul?", tipa la telefonul mobil vecinul meu de la geam. Dupa ce a terminat convorbirea, s-a intors spre iubita si i-a spus mandru: "Am pierdut si eu multe trenuri la viata mea". Si multe, si la viata lui... Care viata? Nu adunase mai mult de 18 ani. Dar ce conta! Era important ca avea cu ce sa se laude. Dupa ce am petrecut impreuna doua ore si jumatate si n-am reusit sa vorbim decat despre gagici si masini, mi-am dat seama ca tanarul avusese, totusi, dreptate. Intr-o singura privinta: pierduse trenul. Calatorea el cu Rapidul, dar facea blatul. Nu prinsese, pana acum, nici un loc in Trenul Vietii. Al vietii lui de 18 ani.

Vedete de la mare

Vedetele aflate pe Litoral au foarte putin timp liber sa se zbenguie in apa marii, deoarece noaptea muncesc in spectacole, iar ziua fac nani. Andra este una dintre interpretele care au sansa sa cante in doua-trei spectacole pe seara, fiind cap de afis in show-ul "Vara Vedetelor". Chiar daca nu beneficiaza de prea mult ragaz, pentru a se destinde, Andra si-a invins oboseala si s-a aruncat in valurile marii, precum o sirena. Mica ei distractie a costat-o putin, deoarece s-a taiat la picior intr-o scoica sparta.

Patru intrebari pentru Alina Sorescu

Solista care se amuza cand i se rup tocurile de la sandale

  • Ai sustinut multe concerte pe Litoral si nu numai. A fost vreunul memorabil?

    Este imposibil ca un artist sa nu fie implicat pe scena in astfel de "momente". Cea mai recenta intamplare a avut loc chiar in acest week-end, cand am prezentat Festivalul de la Amara. Astfel, imediat dupa ce am parasit scena, prezentand urmatorii concurenti, mi s-a rupt tocul de la sandala, pe cand urcam scarile. Nu m-am enervat, dimpotriva, m-am amuzat foarte tare: astfel de lucruri se intampla.

  • Ce se intampla cand va opreste politia, pentru vreo amenda, ca ati depasit?

    De obicei conduce tatal meu, el fiind un sofer care respecta cu strictete regulile de circulatie. Cand se intampla sa fim opriti de catre agentii de circulatie este vorba intotdeauna despre un control de rutina. Zilele trecute, am fost opriti. Am coborat din masina, iar cand m-a vazut, agentul ne-a dat voie sa mergem mai departe, caci stie ca noi artistii suntem foarte grabiti.

    Cum ti se pare moda vara asta?

    Tendinta anului o reprezinta explozia de culori si stralucire. Verde, roz, rosu, bleu, galben sunt culori care ma binedispun si, de aceea, imi place sa le port cu placere. De altfel, si ultimul meu clip "Vocea de la radio" demonstreaza acest lucru, caci tinutele mele sunt toate viu colorate, in numeroase combinatii.

    Daca ar fi sa canti ceva despre mare, cum ar suna primele doua strofe?

    Cand port astfel de haine, acestea imi dau o stare de optimism, intreaga zi. Pentru ca nu am foarte mult timp la dispozitie (sunt in masina si incerc sa-mi retusez machiajul pentru o emisiune) o sa compun doar una, cu scuzele de rigoare: "Marea ma invaluie/Sunt prizoniera valurilor/ Amintirea ta dainuie." Mie imi place foarte mult marea. Iti poate trezi foarte multe sentimente, dar, pe mine, in primul si in primul rand, ma linisteste. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden