x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cum a căzut Olivia Păunescu de trei ori pe scari si ce canta Valentin Butnaru inainte de live

Cum a căzut Olivia Păunescu de trei ori pe scari si ce canta Valentin Butnaru inainte de live

27 Ian 2015   •   12:09
Cum a căzut Olivia Păunescu de trei ori pe scari si ce canta Valentin Butnaru inainte de live
 Pe 28 ianuarie aniversează doi ani de când prezintă împreună știrile la Antena 1:
De doi ani de zile își petrec diminețile la pupitrul Observatorului 06.00. Își beau cafeaua împreună și se ajută atunci când apar situații neprevăzute în direct. Își fac farse unul altuia sau colegilor și întotdeauna se strigă pe numele de familie. Pe 28 ianuarie, Olivia Păunescu și Valentin Butnaru aniversează doi ani de când prezintă împreună la Antena 1, de luni până vineri, Observatorul matinal de la ora 06.00.

Cei doi prezentatori recunosc că în decurusl acestor ani au avut parte de multe situații amuzante, mici accidente la platou, au strâns amintiri frumoase si si-au format tabieturi odată cu trezitul dis-de-dimineață. ”Vali bea mai multă cafea, ciocolată caldă… nici el nu mai știe ce. Își cumpără, le pune pe măsuța de lângă mine, uită de ele, mai ia una... și tot așa”, povestește Olivia despre momentele de dinainte de a intra în live. ”Dintre noi doi, eu beau, de departe, cea mai multă cafea”, recunoaște Vali. ”2, 3 cafele, în medie”. Fiecare dintre cei doi prezentatori de la Observator are și tabieturi înainte de a da startul jurnalului. ”Eu trebuie să beau mereu o ciocolată caldă înainte”, continuă Vali, ”să fac un mic joc de dicție, care e de fapt o obișnuință, o superstiție mai mult decât un ajutor: "rrrrram pa pa pam, man down" (nu glumesc!). Și încrucișez picioarele pe primul material. Tot tabiet.” La rândul ei, Olivia spune că ”înainte să intru în live, eu fac exerciții de respirație, iar colegii din echipă râd mereu și mă întreabă dacă mă pregătesc de o viitoare naștere.”

Și cum întotdeauna momentele din culise, cele din spatele camerelor de filmat sunt și cele mai amuzante, Olivia și Vali recunosc că în acești doi ani și ei au trecut prin multe. ”Cel mai amuzant moment de culise este că anul trecut am căzut de trei ori pe scări! De fiecare dată cu câteva minute înainte de live. Și de fiecare dată Valentin alerga înnebunit să-mi aducă gheață, ca să nu mi se învinețească prea tare picioarele. De fapt, cred că aproape în fiecare dimineață se întâmplă câte ceva amuzant. Aaaa, ca să nu mai spun cum sare Valentin de pe scaun, de râs, când dau câte o bâlbă. Ne amuzăm de foarte multe lucruri și atmosfera, în general, chiar și la ora 6 dimineața, este una pozitivă.” Pe lângă acestea, Valentin Butnaru își amintește că nu de puține ori a făcut farse colegilor din redacție. ”Eu le fac tot felul de glume, de farse tuturor colegilor, în special producătorilor, dar și Oliviei. De obicei mă ascund și cam sperii pe toată lumea. Pe producători îi sun din când în când dimineața și inventez câte o poveste cum că n-am cum să ajung la muncă, eu fiind în clădire. Îmi amintesc de o altă situație teribil de amuzantă, de vara trecută, când, într-o dimineață, Olivia m-a așteptat după emisie în fața instituției cu furtunul de udat grădina și m-a făcut leoarcă. Evident, a urmat o bătaie zdravănă cu apă.”

Dincolo de toate glumele pe care le fac, Vali și Olivia recunosc că de foarte multe ori și-au fost sprijin unul altuia în situații neprevăzute din timpul live-ului. ”Pentru mine cele mai frumoase amintiri sunt transmisiunile live cu ocazia Zilei Naționale. În fiecare an am întâmpinat unele dificultăți, în special din cauza vremii, dar ne-am descurcat și chiar ne-am completat foarte bine. De 1 Decembrie, la paradă, am avut eu o problemă cu semnalul telefonului, așa că în primele 10 minute de live m-am bazat numai pe indicațiile prețioase ale Oliviei, care auzea ce se întâmplă în regie”, își amintește Vali. Iar Olivia spune că de câte ori s-a luptat cu o tuse incontrolabilă apărută chiar pe live, colegul ei de prezentare a fost cel care a salvat-o.

În doi ani de zile cei doi știriști de la Antena 1 nu și-au pus porecle, dar se strigă după numele de familie. Și dacă ar fi să îl caracterizeze pe celălalt în numai trei cuvinte, acestea ar fi: ”volubilă, înțelegătoare, sufletistă”, spune Vali, ”de nădejde, amuzant, încrezător”, încheie Olivia.

×