x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cupluri ca-n povesti

Cupluri ca-n povesti

28 Iun 2004   •   00:00

Atunci cand doua VIP-uri decid sa se cupleze, in jurul relatiei lor se creeaza o adevarata mitologie: barfe, zvonuri, exagerari. De multe ori, imaginea lor pare una desprinsa din povesti. Si chiar am gasit asemanari intre unele perechi si personaje din basme. Ramane de vazut daca vor trai fericiti pana la adanci batraneti.

CATALINA IANCU

In aproape toate basmele, personajul principal este o fata frumoasa, pe care o cheama Ileana Cosanzeana. Corespunde de minune acestei descrieri si i se potriveste inclusiv numele Ilenei Lazariuc. Iar alesul ei este fiu de imparat. In cazul nostru, de magnat. Pana sa ajunga la inima ei, printul trece prin grele incercari. Sa speram ca va scapa basma curata, caci, la un moment dat, Gheonoaia ii spune: "Fat-Frumos, ai umblat cat ai umblat, dar acum ti s-a-nfundat!"

VULPEA SI URSUL. Chiar daca a trecut de prima tinerete, Ileana Ciuculete pare inca o vulpita, fasneata si descurcareata prin lumea show-bizului. Circula mai multe variante ale povestii "Ursul pacalit de vulpe", iar una dintre ele aduce cu intamplarile din viata ei. In cazul solistei, ursul ar fi sotul ei, care nu si-a pierdut coada, ci… capul. Dupa ea. El s-a declarat, de altfel, fascinat de temperamentul si pofta de viata ale partenerei sale, care nu-si arata deloc varsta din buletin. Interpreta se foloseste de calitatile lui manageriale, astfel ca i-a pus in brate nu numai atributiunile conjugale, ci si pe cele de impresar.

SANZI(OANA) SI PEPE(LEA). Pepe le-a zapacit pe toate admiratoarele sale. Una dintre ele i-a devenit si iubita: Oana. Aceasta avea inima zavo… rata in urma relatiei anterioare, terminata din cauza geloziei lui Cove. Initial, cantaretul nu s-a folosit de celebrul cui din poveste, ci si-a introdus doar melodiile la ea in emisiunea "2/TVR2". Dupa care, s-a strecurat si in casa, ajungand sa-si puna hainele in cuierul prezentatoarei tv, la orice ora din zi si din noapte.

FRUMOASA SI CHESTIA. Ion Dichiseanu parea inchis, la un moment dat, in lumea teatrului, acolo unde a interpretat mai mult roluri negative, pe langa care cel al Bestiei pare mic copil. Daca actorul Dichiseanu ne fascina pe toti, omul Dichiseanu era un mister pentru toata lumea. Cea care l-a descoperit a fost Simona, care l-a luat si de barbat. Ea a trecut peste prejudecatile legate de diferenta de varsta, dar si peste bariera ce se formeaza intre spectator si vedeta. Daca el pare ca imbatraneste frumos, ea pare ca nu imbatraneste deloc, desi au aproape 20 de ani de casnicie.

GULLIVER IN TARA PITICILOR. Atunci cand apare la vreo mondenitate, Roxana Ciuhulescu iese imediat in evidenta. Inaltimea sa ii eclipseaza pe toti. Atunci cand in preajma ei apar Uni-k (Cristina Darha), Elena Carstea, Mona Nicolici, ca sa nu mai spunem de Adrian Minune, Roxana pare un adevarat Gulliver in tara piticilor. Nici iubitul ei, grecul Dimitris, nu ajunge la inaltimea ei. Desi destul de bine facut, abia a ajuns la nasul ei, pentru ca diferenta dintre cei doi e de vreo sase centimetri. N-a fost nevoit s-o lege, precum a patit uriasul din poveste, ci a vrajit-o cu farmecul sau personal.

Acul si Baros(an)ul.

In aceasta poveste, acul era un personaj mai "infipt". Cam asa cum e filiforma Betty (foto) de la Etnic. Avand in vedere ca se afiseaza peste tot cu managerul ei, i-am putea considera un cuplu, macar din punct de vedere profesional. Iar barosul, in cazul nostru Baros(an)ul, este Radu Baron, patronul casei de discuri RBA. In snoava lui, Creanga, autorul, spune ca "barosul batea fierul ruginit ca si el", dar experienta lui iese pana la urma la iveala, mai ales ca acul era integral o creatie a sa. Acesta, la randul sau, se lauda ca e "tinut in cutiute aurite si ingrijit ca un mare lucru". Dar barosul ii atrage atentia: "Croitorul tau rupe cate zece ace pe zi". Cu alte cuvinte, el poate scoate pe banda si alte zeci de cantarete.

Ciobanasul cel istet si fetele de imparat

Nu stim cum se face ca, in mai toate basmele, ciobanul e destept. Si manechinul Daniel Ciobanu e destept. Este student la doua facultati. Si, asa cum personajul de poveste le vrajeste pe fete, chiar si pe cele de imparat, Ciobanu nostru are, la discretie, fotomodele pe alese. Dar a cucerit-o pe cea mai frumoasa.
×
Subiecte în articol: antimonden