x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden DJ agresiv pe plaja din Venus

DJ agresiv pe plaja din Venus

24 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

In complexul Perla Venusului este un locsor ce s-ar vrea un post de radio care sa-i distreze pe turisti. Cei din jur se uita buimaci si nu-nteleg nimic. Atunci devine musai sa le explici: "Ba, e Radio Distractia".
MIRUNA MIHALCEA

Venusul e destul de trist. Ma rog, se mai intampla. Dar curios e ca nu turistii sunt de vina. Adica statiunea e chiar foarte populata. N-am informatii exacte despre gradul de ocupare a locurilor de cazare, cert e insa ca plaja-i plina ochi, de luni pana duminica. Asadar, varianta fluxului scazut de turisti cade din start. Deci cauza aspectului obosit si deprimant al statiunii zace-n alta parte. De exemplu, in ograda "maestrilor de ceremonii" care habar n-au sa-si bine-dispuna clientii. In afara de manelele chinuite care mai agreseaza inca boxele de dinainte de ’89 de pe la terasele nascute cam tot pe-atunci, poti sa cauti mult si bine ca nu gasesti nimic care sa aduca macar a spirit de vacanta. Venusul cu tot cu administratorii lui de plaje, de terase, de hoteluri si alte localuri "pentru public" racneste un "nu" categoric la tot ce-ar putea semana cu atmosfera de relas.

KARAOKE. Numai complexul "Perla Venusului" mai chinuie cate-o-ncercare de "hai sa ne distram cumva". In principiu, gestul e laudabil, mai ales ca e singurul de gen care mai zvacneste, muribund oricum, cat e statiunea de lunga si de lata. Revin pentru a va aminti ca amatoriceasca incercare in cauza poarta sigla "Radio Distractia". Si e mofturoasa rau distractia asta. In sensul ca pe parinti nu-i baga deloc in seama si "se joaca" numai cu puradeii. De obicei, se pune muzica. Multa muzica. O bila alba ar fi ca macar nu-i invata pe copii la manele. Ii invita in schimb la dans si la karaoke. Adica taman atunci cand bietul parinte zice c-a prins si el melodia preferata, care-l indeamna la visare si la meditatie, ca tot e pe malul marii si-are timp sa-si lase gandurile s-o ia razna pe coclauri, pac!, apare si tancu’ de vreo 4 ani care-si pune-n valoare veleitatile de interpret in devenire.

Si rupe tancu niste tignale de trezeste toata plaja care, fie vorba-ntre noi, pe la ora 12:00 a dupa-amiezii motaie la soare, doar, doar s-o mai prinde nitel bronz.

ORGOLIU. Si tocmai cand imi luasem prosopul la spinare, hotarata sa dau arsita de-afara pe racoarea dintre cei patru pereti ai hotelului meu de-o stea, in valoare si ea de 800.000 de lei "bucata", am avut "onoarea" sa dau nas in nas cu DJ-ul responsabil de marea distractie din Venus. Cum ma-ndreptam catre adapost, se napusteste deodata asupra mea un nene (ca domn sigur nu era) cam pe la vreo 50 si ceva de ani, cu parul lungut si blond si cu, sa ma scuzati…, spume la gura! Care racneste cu-n microfon in maini: "De unde? De unde?".

Normal ca nu pricep ce vrea si-n consecinta nu-i raspund. Ca e DJ ma prinsesem dupa microfon si dupa glasul rastit care zornaia in boxe. In cele din urma, l-am lamurit pe om ca nu pricep ce vrea de la mine. Pesemne ca i-am ranit enorm orgoliul profesional, pentru ca si-a inchis instantaneu microfonul si-a inceput sa ma traga la raspundere: "Ce dracu’, tu n-auzi ce vorbesc eu aici?". I-am explicat degraba ca, din nefericire pentru el, nu ma numar printre admiratori.

Atat mi-a trebuit, ca responsabilul cu distractia pentru minorii de pe plaja a si trecut la artileria grea. Adica la amenintari cu "capete in gura". Pe care ma tem ca le-as fi incasat, daca un individ din echipa DJ-ului si care era probabil la curent cu accesele de violenta ale colegului nu intervenea, incercand sa-si potoleasca colegul.

Ma-ntreb acum, daca-mi e permis, oare DJ-ii care "se ocupa" de copii n-au si ei nevoie de adeverinta de la medic?!

FARA COMENTARII

Dar distractia din Venus, indreptata tot catre minori, retineti, devine si mai interesanta. Oamenii organizeaza concursuri. Unde tancii sunt invitati sa mearga fiecare pe la prosoapele lor si sa se-mbrace cat mai gros posibil ca sa castige premiul cel mare. Apoi se-ntorc incotosmanati bine, la scena. Unde o domnisoara le numara la fiecare articolele vestimentare. Pana-aici, haios. Numai ca domnisoara le sugereaza fetitelor si baietilor, la microfon!, sa-i lase pe mami si pe tati fara sutien si slip. Si copiii, cuminti, ii raspund lui tanti ca parintii nu sunt de acord sa ramana in, citez, "tatele si-n puta goala". La care tanti, de colo: "Convinge-i, ca sa-i vedem si noi". No comment….

Fetele din A.S.I.A. merg singure la mare

Anca, Sorana, Irina si Alina isi fac bagajele si pleaca in week-end pe Litoral. Dar nu toate odata, ci pe rand. Se pare ca sloganul "Toate pentru una si una pentru toate" nu mai functioneaza ca odinioara, din moment ce se distreaza separat.

CONDICA DE RECLAMATII

  • ANCA FLORESCU E SUPARATA PE OSPATARI. Anca Florescu, componenta a grupului Laguna, are toate sansele s-o intreaca pe mult mai celebra ei partenera de scena, Nicoleta Luciu, deocamdata doar in ceea ce priveste condica de reclamatii. Desi este o fata fara pretentii, Anca si-a pierdut rabdarea in cateva randuri din cauza impertinentei chelnerilor din diferite restaurante. Iata cum infiereaza Anca comportamentul celor angajati in slujba turistilor: "Am fost de cateva ori in diferite restaurante si m-a deranjat indiferenta ospatarilor, care parca mi-ar fi facut un serviciu ca sa-mi onoreze comanda! Mai mult, am descoperit ca, desi lista de meniuri era ametitoare in oferte, nu aveau de mancare decat doua-trei specialitati. Ceea ce m-a mai deranjat a fost modul de intretinere a plajelor, care sunt foarte neingrijite. Chiar daca unii turisti mai lasa sticle goale sau resturi de mancare, este inadmisibil sa nu existe un ingrijitor care sa stranga mizeria. M-au mai enervat vanzatorii ambulanti care au luat cu asalt plajele. Cand sa te mai odihnesti daca la un interval scurt de timp te trezesti cu cate un astfel de individ care-ti asurzeste urechile fortandu-te, practic, sa-i cumperi produsele? Cam asta ar fi condica mea de reclamatii, pentru ca in rest nu am prea avut timp sa "inspectez" serviciile de pe Litoral. Si eu, si Nicoleta locuim intr-un bloc din Eforie Nord si, din cauza spectacolelor, nu avem ocazia sa iesim foarte des". (Horatiu Tudor)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden