x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Educatie - Invata sa scrie cu ambele maini

Educatie - Invata sa scrie cu ambele maini

09 Mar 2006   •   00:00

9 martie 2006

MoStenire de pustnic


Un barbat din Marea Britanie, care a trait toata viata intr-o maghernita mancand numai terci de ovaz sau mere, a lasat in urma o avere de doua milioane de lire sterline. Dr. William Allsebrook, fost lucrator in industria chimica, a castigat uriasa suma facand speculatii bursiere. Insa era atat de zgarcit, incat nu a cheltuit aproape nimic din ea.

China - Inot la - 18 grade, in apa inghetata


In China, pe raul Songhua, s-a desfasurat un concurs de inot mai putin obisnuit. Competitorii au inotat in apa rece ca gheata, in timp ce temperatura aerului nu depasea - 18 grade Celsius. Printre participante s-a numarat Wu Jing (52 de ani), supranumita "Regina inotului in gheata". Un alt competitor este Fan Xueton, de 78 de ani. Batranul considera ca acest sport ii mareste rezistenta organismului. Concursul dateaza inca din 1940 si a fost organizat de Asociatia Nationala a Inotatorilor in apa inghetata din China. In prezent, aceasta asociatie numara aproximativ 200.000 de membri.

Educatie - Invata sa scrie cu ambele maini


O scoala din India isi invata elevii sa foloseasca ambele maini pentru a scrie, simultan, despre subiecte diferite. Toti cei 72 de elevi de la scoala Veena Vadini, din Singrauli, reusesc deja sa scrie cu ambele maini fara prea mare greutate. Unitatea de invatamant a fost infiintata in anul 1999, pentru copii cu varste intre 4 si 8 ani, iar orele au loc in aer liber. "Toti elevii de aici stiu sa scrie cu ambele maini despre diverse subiecte si in limbi diferite", a declarat directorul scolii.

Antrenament - Jacko face 300 de flotari pe zi


Michael Jackson vrea sa faca muschi. Drept pentru care zilnic Regele Popului executa 300 de flotari. Cel putin asa a sustinut fratele sau, Jermaine Jackson, in timpul show-ului "Larry King Live". "Michael s-a si ingrasat cateva kilograme", a adaugat el.

Arta - Statuie din paine


Statuia unei femei facuta in intregime din aluat de paine si apoi coapta a devenit o adevarata atractie pentru... porumbei, de la expunerea sa intr-un parc din Santiago de Chile. Sculptorul Constanza Puente si-a realizat autoportretul in marime naturala, din paine, pentru a atrage atentia asupra fragilitatii fiintei umane.

Pe scena - Barbie prinde viata


Barbie, celebra papusa care are de toate, va avea de-acum si... viata. Actrita Erin Coors, 24 de ani (foto), va interpreta rolul principal in piesa "Barbie Live in Fairytopia". Show-ul, inspirat din filmul "Barvie Fairytopia", lansat pe caseta video anul trecut, va avea premiera in Columbus (Ohio) la 1 aprilie. Producatorii spera ca spectacolul sa fie urmarit in peste 80 de orase din Statele Unite.


Expozitie cu dinozauri in Germania


In Postdam (estul Germaniei) se deschide astazi expozitia "Dinosphaere II - Cei mai periculosi vanatori din toate timpurile". Parcul tematic adaposteste mai multe tipuri de dinozauri (Tyrannosaurus Rex, Ceratosaurus sau Albertosaurus) si poate fi vizitat pana la 1 mai.
×
Subiecte în articol: antimonden