x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ghinion - Superstitii de vedeta

Ghinion - Superstitii de vedeta

11 Oct 2004   •   00:00

Sunt sau nu lucruri reale in care ar trebui sa crezi sau sunt pur si simplu niste intamplari care te fac sa te temi ca ceva rau te paste?

CRISTIANA MITROI

Daca multa lume nu crede in astfel de superstitii, socotindu-le drept o lipsa de educatie si cultura, iata ca am gasit cateva vedete pe care aceste ciudatenii le pun pe ganduri.

Alexandra Ungureanu are superstitii si stie cu siguranta cand or sa i se intample. "Dupa o perioada in care totul imi merge bine, si chiar ma mira cum de mi se intampla doar lucruri bune, dintr-o data pic intr-o pasa destul de urata si am pe cap numai probleme. La fel, daca intr-o zi rad foarte mult, cu certitudine peste cateva zile plang." Pentru ca este artista si isi pregateste cantarile din vreme, Alexandra e convinsa ca daca totul iese bine la repetitii, sub nici o forma nu va fi multumita de prestatia ei din concert. De asemenea, daca pentru unii ziua de marti este o zi cu ghinion, sambata reprezinta pentru cantareata o zi fatidica. "In mod special si inexplicabil mie numai sambata imi merge prost."

BIJUTERII. Betty de la Etnic crede ca sunt niste lucruri care se intampla pur si simplu, fara sa-si explice de ce crede in ele. "Eu nu ma intorc niciodata din drum, indiferent daca am uitat ceva. Imi merge toata ziua prost, este verificat acest lucru." Exista obiceiuri de tot felul. Daca pe drum se intalneste cu un preot, ea crede ca intotdeauna trebuie sa ai in palme o bijuterie. "Imi scot de obicei un cercel din ureche si il tin in mana. Nu stiu de ce procedez in felul acesta. Asa se spune. De asemenea, sunt atenta sa nu vars sarea pe masa, fiindca se spune ca aduce cearta. Mai este un lucru pe care eu nu-l fac niciodata. Nu-mi las geanta pe jos."

VISE. Daca il mananca palmele pe Bogdan Negroiu, solistul trupei El Negro, spune ca o sa ia bani, asta daca este mana stanga. Nici nu-si doreste sa dea bani cuiva, el zicand ca daca se gadila in palma dreapta, are sa dea bani. "Nu ma intorc din drum, orice ar fi. Nici pisica neagra nu imi doresc sa o vad pe strada, imi aduce numai ghinion." Designerul de moda Zina Dumitrescu se considera o persoana superstitioasa. Daca prin fata ei trece o pisica neagra, face trei pasi inapoi. Zice ca are ghinion si ii merge rau toata ziua. Sunt si alte lucruri de care se teme. Daca viseaza zapada, in viitorul apropiat va avea necazuri. "Mi s-a intamplat, si asa a fost. Nu-mi pot explica de ce."

×
Subiecte în articol: antimonden