x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Gyorfi e "barbat in casa"

Gyorfi e "barbat in casa"

06 Ian 2005   •   00:00

Credeti ca daca sunt parfumate si aranjate, vedetele nu se ocupa si de treburile casnice? Stiati ca Daniela Gyorfi inlocuieste singura becurile arse, iar Gina Pistol repara instalatiile electrice?

SIMONA ECOVOIU

Inainte vreme, barbatii stiau exact care le sunt atributiunile. Se ocupau de batut covoarele, de inlocuit sigurantele arse, de gaurit peretii etc. Acum, au fost dati deoparte de femei.

SEFA PE BORMASINA. Desi sunt VIP-uri, deci ar avea bani sa plateasca un specialist pentru a rezolva problemele grele aparute intr-un camin, iata ca cele mai dragute vedete pun osul la treaba. Daniela Gyorfi nici ca ar mai avea nevoie de barbat in casa: "Stiu sa inlocuiesc becurile arse, sa car mobila sau sa strang un surub. Din pacate, la masini nu ma pricep deloc. Nu stiu nici macar sa ridic capota". Anca Badiu, solista trupei Class, considera ca are un dezvoltat simt practic: "Ma pricep mai ales la montaj. Mi-am cumparat mobila noua in casa pe care mi-am amenajat-o in Bucuresti si am montat-o singura, fara ajutor, cu surubelnita-n mana. Si bormasina o folosesc adesea, ca sa gauresc peretii, pentru a-mi pune tablouri". Trecem la o alta dragalasa, pe care cu siguranta nu v-ati fi imaginat-o la munca de jos. Numele ei - Gina Pistol: "De mica stiu sa fac de toate. La un moment dat, mi-a trecut prin cap o idee care era sa ma coste viata. Am taiat cu lama doua fire electrice si, firesc, m-am curentat". Catrinel Sandu, colega ei de platou de la emisiunea "Nu suntem blonde" (National TV) se bate si ea cu pumnii in piept: "De multe ori mi s-au ars sigurantele si am fost nevoita sa schimb singura lita. Acum m-am modernizat, am panou electric, iar, la o adica, doar invart un buton, fara riscuri".

MAINI DIBACE

"Stiu sa inlocuiesc becurile arse, sa car mobila sau sa strang un surub. Nu ma deranjeaza sa pun osul la treaba. Din pacate, la masini nu ma pricep deloc. Nu stiu nici macar sa ridic capota" - Daniela Gyorfi

I SE ZICE "MINITEHNICUS"
Gabriela Vranceanu-Firea (Antena 1) a fost poreclita, deloc intamplator, chiar de sotul ei, "Minitehnicus": "Nici nu mai stiu de cate ori am desfundat chiuvetele. Sotul meu, Razvan, nu se pricepe la treburile casnice, asa ca ma bag eu. Imi suflec manecile si trec la treaba. Si ce daca lumea ma considera vedeta? Tot ce fac, fac din placere, indiferent ca e munca de barbat sau de femeie. Si aparatura electrica tot eu o montez. Cand i-am cumparat fiului meu casetofon, am mers cu el in magazin. Am intors aparatul pe toate fetele, ce mai, s-au crucit vanzatorii! Iar daca nu inteleg ceva, iau cartea tehnica si o frunzaresc pana ii prind spilul. Poate ca ma descurc asa de bine pentru ca am absolvit un liceu teoretic, iar practica am facut-o la Fabrica de Avioane. Suntem patru frati si am crescut cu cheia de gat. Ai mei ne-au sfatuit ca in viata e bine sa stii cate putin din fiecare, sa te descurci in orice situatie. Asa ca le-am urmat sfatul si, vedeti, imi prinde bine, nu ii mai dau bani instalatorului".

SE POATE SI VICEVERSA
BUCATAR. Dan Negru face o omleta delicioasa din opt oua
Daca am enumerat cateva cazuri in care vedetele feminine fura munca barbatului, iata ca se poate si viceversa. De pilda, Dan Negru se pricepe la gatit. Oua. Face o omleta din opt oua de te lingi pe degete. Mai trebuie sa se perfectioneze la capitolul prajeala, caci de fiecare data cand intra in actiune, faianta i se umple de ulei. Si comicul Jean Paler este un as in bucatarie: "Am o reteta de muraturi, crima nu alta! Pun morcovi, hrean si leustean. Nu exista muiere mai priceputa decat mine, pe pariu!".
×
Subiecte în articol: antimonden