x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden La Conservator ar fi murit de foame

La Conservator ar fi murit de foame

20 Ian 2005   •   00:00

Andreea Runceanu, verisoara regretatei Mihaela Runceanu, a intrat la Conservator in 1999 cu note foarte mari. Isi dorea sa studieze vioara. Planurile i s-au schimbat in anul al doilea.

DANA CIOBANU

DE NEVOIE. Cat timp a fost studenta la Conservator, Andreea s-a "calit" cu un iaurt pe zi
Hotarase ca vrea sa invete si altceva. In anul al doilea, a frecventat cursurile, desi avea deja de gand sa renunte. "Imi anuntasem familia. Eram constienta ca nu pot renunta definitiv la vioara, dar nu-mi doream sa fiu legata doar de ea. Stiam prea bine ce optiuni de viitor au absolventii de Conservator", povesteste Andreea. A luat "Forumul Universitar" si a ales Facultatea de Comunicare si Relatii Publice de la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

"Stiam ca nu voi fi inteleasa de colegi si de profesori, dar nu mi-a pasat. Nu voiam sa termin Conservatorul si sa nu am din ce ma intretine. Am trait foarte greu ca sa fac scoala in Bucuresti, eu, venita din Buzau. Vreau sa uit ce am indurat: si stat la camine, si mancat doar un iaurt pe zi!"

CU NOROC. Dar exista rasplata atunci cand nu te dai batut. Iar Andreea a primit si rasplata, a avut si noroc! "In septembrie 2000 am luat hotararea sa renunt la Conservator, iar in noiembrie 2000 a venit Adi Ordean la fratele meu, Xenti, sa-l intrebe daca stie o fata studenta la vioara, care sa cante bine, sa fie isteata si draguta. Nu m-am gandit ca o sa am concerte ca fratele meu, ca o sa am videoclip sau ca o sa ma recunoasca lumea pe strada, ci ca o sa cant muzica buna, intr-un cvartet si n-o sa las vioara deoparte", spune Andreea. O data cu Amadeus a inceput o viata pe care nici nu o visa.

BALANTA

"Lumea muzicienilor adevarati e una foarte frumoasa, dar Romania nu-ti ofera posibilitatea de a face performanta si a avea un trai decent in acelasi timp"

EDUCATIE

"Am avut noroc sa lucram cu profesionisti - Adi Ordean si Vali Stoian - care s-au tinut de noi, ca altfel poate nu iesea nimic din Amadeus. Cantam foarte bine cu vocea toate, dar nu ne-a trecut prin cap sa lasam instrumentele deoparte" - Andreea Runceanu, violonista Amadeus

VALOARE
Amadeus nu are concurenta in Romania, iar in Europa, doar cvartetul Bond din Marea Britanie canta ceva asemanator, desi mai spre clasic. "Stii ce placut e sa ai un concurent afara? Sa te compari mereu cu cineva din strainatate?", se mandreste Andreea. Poate si pentru ca are un stil aparte, Amadeus canta adesea in strainatate, la evenimente mari. "Niciodata nu ne-a chemat vreo comunitate de romani. Nu pot uita un concert pe care l-am avut la Dublin, in fata a 88.000 de oameni. Au fost trupe din 28 de tari din Europa. Presa irlandeza a scris doar despre noi si despre o trupa din Polonia. Presa romana n-a pomenit nici un cuvant. Sa ridici in picioare zeci de mii de oameni nu e la fel de interesant ca atunci cand umbli cu nu stiu ce fotbalist."
×
Subiecte în articol: antimonden