x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul, asa cum se vede din largul marii

Litoralul, asa cum se vede din largul marii

16 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Din autobuzul in care te izbesc in fata prea multe miresme, Litoralul ti se iteste dintre blocuri, in departare, cand in stanga si in dreapta ai asfalt sau, si mai rau, un cot in burta, daca este aglomeratie. Si chiar daca alergi cu masina personala sau de serviciu, tot bara la bara se merge.
EUGENIA MIHALCEA

De pe mare, in schimb, Litoralul ti se dezvaluie. Mai intai plajele, cu tot felul de umbrelute, apoi o sumedenie de umbre, oameni care-si etaleaza costumele de baie. Hotelurile, care mai de care mai roz, verde sau albastru, ridicate spre cer sau ramase pitice, dar sclipitoare. Fiecare statiune are pana la urma ceva al ei.

MAMAIA. Cea mai mare statiune are o capacitate de 27.000 de paturi in 61 de hoteluri. Mai este cunoscuta si sub numele de "Perla Marii Negre" si este cea mai apropiata de Constanta. Cei care fac plaja la Mamaia spun ca are cel mai fin nisip si cea mai neteda plaja de pe intreaga coasta.

EFORIE NORD. Situata la 17 kilometri sud de Constanta, Eforie Nord are posibilitati de cazare de 3.300 de paturi in hoteluri si vile, dintre care aproape 1.400 apartin Complexului Turistic Balnear. Namolul de la Techirghiol nu mai are nevoie de prezentare. Se stie foarte bine ca ajuta la tratarea diferitelor boli reumatice sau dermatologice.

SATURN. Se afla intr-un golf linistit, chiar langa Mangalia. Dispune de un camping cu 1.500 de locuri si doua sate de vacanta.

VAMA VECHE SI 2 MAI. Erau doua sate linistite, destinatia traditionala pentru cei care indragesc plajele linistite. In ultimii ani, in aceste sate au inceput sa se dezvolte mici hoteluri si pensiuni, au aparut ski-jeturile, barcile cu motor, moda de a merge la cort pentru a fi la moda...

JUPITER. Este situat intre Padurea Comorova si Litoralul Marii Negre. Nucleul statiunii este lacul artificial Tismana.

VENUS. Se remarca prin hotelurile sale care poarta nume de fete. In statiune se pot practica canotajul, echitatia - la Herghelia Mangalia - sau plimbarile calare.

FOTOREPORTAJ

Vazut din masina, din autobuz sau de pe mare, Litoralul romanesc al Marii Negre se intinde pe o lungime de 245 de kilometri si este compus din Delta Dunarii, lacurile Litoralului si din plajele ce se intind pe mai bine de 82 de kilometri. Va propunem astazi o perspectiva mai rara asupra statiunilor.
×
Subiecte în articol: antimonden