x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 10 august 2004

Litoralul azi - 10 august 2004

10 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  10 august 2004

METEO. Vremea va fi instabila, cu cer noros si averse. Maximele vor fi cuprinse intre 24… 27°C, iar minimele - intre 16… 19°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 24°C.

CONTROALE. Inspectorii OPC au demarat o ancheta la Hotelul Aurora. Reprezentantii Inspectoratului teritorial de munca din Constanta au descoperit o serie de nereguli la Restaurantul Vienez.

  • Se pare ca apa marii se incapataneaza sa ramana calda, in ciuda vremii care ne lasa sa ne bronzam pe apucate. Norii sunt si ei la fel de rebeli si, parca, vor sa ne faca in ciuda. Gunoaiele sunt si ele la loc de cinste. La asa un peisaj, numai la mare sa nu fii! Bine macar ca apa marii este calda.

  • Peste 50 de turisti s-au trezit ca le-au fost ocupate camerele de hotel pe care le rezervasera prin intermediul unor agentii de turism. Ajunsi la Hotelul Aurora, de doua stele, turistilor li s-a spus ca nu au camere rezervate. Pentru sejurul la mare, turistii platisera intre 15 si 20 de milioane de lei pentru doua persoane. Se pare ca biletele cu care s-au prezentat cei peste 50 de turisti nemultumiti nu mai erau valabile. Conducerea hotelului le-a oferit alte locuri de cazare nemultumitilor care amenintau ca sparg geamurile hotelului. Pacalitii nu au fost de acord nici cu aceasta varianta, intrucat ei platisera bilete pentru hotel de doua stele, dar li s-a oferit cazare la hoteluri de o stea. Inspectorii OPC sositi la fata locului au demarat o ancheta. Dar, pana la lamurirea situatiei, turistii pacaliti au fost cazati la diverse hoteluri de aceeasi categorie cu cele pentru care platisera bilete.

  • Reprezentantii Inspectoratului teritorial de Munca din Constanta au descoperit la autoservirea "Vienez" ca minorii muncesc in jur de 14 ore pe zi, pe cand legea prevede ca acestia sa munceasca doar sase ore pe zi. La aceasta autoservire lucreaza trei fete de 17 ani care au declarat ca programul lor zilnic de munca este de la ora 08:00 pana la 22:00. In plus, ele au reclamat ca nu au contracte de munca incheiate cu societatea la care munceau de zor. Conform legislatiei in vigoare, pentru incadrarea in munca a minorilor intr-un program mai mare decat cel prevazut de lege, societatea poate primi o amenda cuprinsa intre 50 si 100 de milioane de lei.

  • Turistii care au ales Costinestiul ca destinatie au aici la dispozitie o serie de modalitati de relaxare. Pot alege dintre: schi nautic, jocurile sportive pe nisip, discotecile in aer liber. Daca sunteti genul, atunci cu siguranta nu veti rata ocazia de a va face un tatuaj. Pentru cei care vor sa faca diverse cumparaturi, sa achizitioneze tot felul de suveniruri, tarabele au o gama variata de produse: brelocuri, bandane, mingiute stralucitoare, baba cloante s.a.m.d. Figurinele si vaporasele din scoici pot costa intre 30.000 si 300.000 de lei. Mancaciosii trebue sa stie ca un kebab costa de la 50.000 de lei, pana la 80.000 de lei. Iar bautorii de bere trebuie sa scoata din buzunar in jur de 50.000 de lei pentru o bere, pretul variind in functie de calitatea licorii blonde sau brune, cu sau fara alcool.

  • Satul de vacanta "Delta" s-a inchis. Asa au decis inspectorii Autoritatii Nationale pentru Turism. Acestia au efectuat recent un control in aceasta locatie si au constatat ca, desi capacitatea era de 900 de locuri, doar 100 erau date in folosinta. Turistii se plang ca oferta pentru care platisera era cu mult mai atractiva fata de ce au gasit la fata locului. Pentru o casuta, tariful este de 170.000 de lei pe noapte de persoana, insa serviciile lasa cu mult de dorit. Grupurile sanitare sunt nefunctionale, instalatiile sanitare defecte, lenjerie murdara, igrasie, gandaci. Inspectorii au sanctionat patronul unitatii cu 40 de milioane de lei. In plus, ei au dispus inchiderea satului pana la remedierea neregulilor.

    CUM NE DISTRAM

    CONSTANTA. Daca pentru sejurul dumneavoastra pe Litoral ati ales ca destinatie Constanta, atunci trebuie sa nu ratati Planetariul. Programul de vizita este zilnic, de la 09:00 pana la ora 20:00. Doar pentru 30.000 de lei intrarea aveti de vazut foarte multe lucruri frumoase. Aici mai exista si o sala de proiectie de filme documentar-artistice. Programul este cuprins intre orele 08:00-16:00. Tariful general: 20.000 de lei.

    MAMAIA. In vacanta nu strica si putina miscare. Asa ca va invitam la tenis. In statiunea Mamaia, langa Hotel Caraiman puteti inchiria un teren de tenis. Nu va temeti ca v-ar lua-o altii inainte. Aveti sanse mari sa puteti juca, fara sa stati la coada. Baza este prevazuta cu 6 terenuri de tenis. La acestea se adauga si un teren de tenis de picior. Cu doar 100.000 de lei pe ora puteti impusca doi iepuri deodata: faceti miscare si va relaxati.

    MANGALIA. O vizita la muzeu nu ar strica nimanui. Muzeul de arheologie Callatis va asteapta in fiecare zi. Ruinele cetatii sunt inglobate in structura Centrului Roman de Afaceri Marea Neagra. Patrimoniul sau, compus din colectii de monede, statuete, podoabe, sarcofage, inscriptii, unelte casnice si agricole ilustreaza vechea cultura a Callatisului. Unul dintre principalele puncte de atractie este "Mormantul cu papyrus", descoperit in 1959, insa el dateaza din secolul al IV-lea i.Hr.

    EFORIE NORD. Iubitorii muzicii de petrecere vor avea parte in aceasta seara de un spectacol cu nume "tari". Cu incepere de la ora 21:00, la Teatrul de Vara din statiune veti putea merge la "Ce miracol, ce minune". Ii veti putea vedea si auzi pe Adi Minune, Liviu Guta, Daniela Gyorfi, Nico, AndreEa, Cristina Turcu-Preda, Stela Popescu, Axinte, Nae Lazarescu si Vasile Muraru. Acelasi spectacol, si tot de la ora 21:00, va incepe si la Teatrul de vara din Mamaia. Nu va speriati, artistii sunt aceiasi pentru ambele spectacole. Doar ca ei vor da o fuga de la un Teatru de vara la altul. Daca aveti copii sub 10 ani, stati linistiti. Ei pot intra gratuit.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden