x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 11 august 2004

Litoralul azi - 11 august 2004

11 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  11 august 2004

METEO. Vremea va fi instabila, cu cer noros si ploi locale. Maximele vor fi cuprinse intre 24… 27°C, iar minimele intre 17… 19°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 23… 24°C.

AMENZI. Statiunea Neptun detine recordul de amenzi aplicate recent de catre inspectorii Directiei de control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism.

  • Numarul copiilor care vin in tabara in Navodari este in crestere. Vin si romani, dar si straini. Cei care sosesc pentru prima oara la mare sunt nemultumiti atat de vreme, dar si de conditiile de cazare. Pana acum insa nu au existat cazuri de parinti care sa isi retraga copiii din taberele scolare. Cat despre cei straini, acestia sunt socati de conditiile din hoteluri si de mizeria de pe plaja, dar si din interiorul statiunilor.

  • Incepand cu ora 7:00 deasupra statiunii va zbura un elicopter din care se vor arunca substante de dezinsectie, care va fi efectuata in 15 zboruri. Se va trata zona costiera a lacului Siutghiol, Statiunea Mamaia si Parcul Tabacarie. Substanta avizata de Inspectoratul de Sanatate Publica Bucuresti se va pulveriza pe o suprafata de 140 de hectare, cu o doza de 30 de litri pe hectar. Actiunea are ca scop eliminarea insectelor care creeaza disconfort: tantarii, mustele, gandacii, furnicile s.a.

  • Turistii aflati pe Litoral pana la data de 20 august a.c. au prilejul sa experimenteze placerea si lejeritatea comunicarii cu partenerii de afaceri, colegii de birou sau prietenii, in cele trei centre Zapp NextOffice deschise pe plajele Bikini Beach, Cafe del Mar si La Cucaracha din statiunea Mamaia. Fiecare centru Zapp NextOffice este echipat cu toate dotarile unui birou modern: telefoane, laptopuri cu acces la Internet si e-mail, imprimanta. Vizitatorii celor trei centre Zapp NextOffice isi pot activa gratuit un cont propriu de e-mail in portalul www.zappmobile.ro si pot castiga o croaziera pe mare cu iahtul Zapp, pentru doua persoane.

  • Numarul pacientilor care se interneaza la dermato-venerice este in scadere. La linia de garda a sectiei amintite din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta se prezinta zilnic in jur de 20 de cazuri cu manifestari cutanate determinate de expunerile la soare. "Noroc" ca in ultimele zile a fost mai racoare. Persoanele cu un pigment mai deschis sunt cele mai dispuse la arsuri. In unele cazuri, necesita chiar internarea. Din fericire, pana in acest moment nu a fost nici un caz atat de grav incat sa fie nevoie de spitalizare.

  • Recordul de amenzi aplicate recent de catre inspectorii Directiei de control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism il detine statiunea Neptun. Aici s-a aplicat o amenda in valoare de 40.000.000 de lei. Din circuitul turistic au fost scoase 20 de camere. Toate acestea numai la un singur complex. Dintre cele cinci unitati verificate, trei aveau functiuni de cazare, doua de alimentatie publica. La Hotelul Bilea s-a descoperit ca din camere lipseau prosoapele, sapunurile, odorizantele de WC. Cearsafurile, draperiile si paturile prezentau un grad avansat de uzura. In plus, in hotel existau foarte multe geamuri sparte si urme de infiltratii.

  • Inspectorii Directiei de control din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism au facut o "vizita" de lucru in statiune, la Hotelul-restaurant Olimpic. Aici s-a descoperit ca din camere lipseau paharele, cosurile de gunoi prevazute cu capac, iar camerele prezentau urme de infiltratii. Si la restaurantul hotelului s-au descoperit neregului. Mobilierul din dotare avea un grad avansat de uzura, tapiteria era rupta, fetele de masa patate. Unitatea a fost sanctionata contraventional cu suma de 20.000.000 de lei. In plus, s-a dispus remedierea situatiei in termen de 48 de ore.

    CUM NE DISTRAM

    CONSTANTA. Daca vreti sa aflati istoria orasului Constanta, atunci nu ratati Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie. Aflat in Str. Piata Ovidiu nr. 12, muzeul este deschis intre orele 9:00-20:00, in fiecare zi. Pana pe 15 septembrie aveti timp sa vedeti expozitia fotodocumentara "Constanta, oras turistic de-a lungul timpului". Dar cum nici o zi nu este mai potrivita ca astazi, nu mai amanati!

    MAMAIA. Daca vreti sa ascultati muzica lautareasca, atunci trebuie sa mergeti la Restaurantul Rustic, unde in fiecare seara orchestra ii delecteaza pe turisti cu acorduri saltarete. In plus, pe langa bucatele traditionale romanesti va veti delecta si cu mancare specifica italieneasca si greceasca. Restaurantul este deschis nonstop.

    MANGALIA. Pe scena vapor din Mangalia de desfasoara a V-a editie a Festivalului Callatis. Indiferent de statiunea unde va aflati, dati o fuga la festival. in seara aceasta, dupa ora 21:00 veti avea ocazia sa va intalniti cu Blondy, Delia, Andra, A.S.I.A. Pops, Laguna, Andreea Balan, Amadeus, Sexxy si Alina Sorescu. Cum intrarea este libera, va veti putea bucura din plin de muzica pe gustul dumneavoastra. Pentru prima data in traditia festivalului, telespectatorii vor avea acces zilnic in culise prin emisiunea "Callatis - Dincolo de scena". La TVR 2, cu incepere de la ora 23:45, veti putea urmari un minimagazin cu reportaje, interviuri, declaratii, manifestari, evenimente si noutati legate de organizarea si desfasurarea Festivalului Callatis 2004.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden