x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 14 august 2004

Litoralul azi - 14 august 2004

14 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  14 august 2004

METEO. Vremea va deveni instabila si vor cadea averse. Maximele vor fi cuprinse intre 24… 26°C, iar minimele intre 16… 18°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 19… 21°C.

CONCERTE. Spectacole de teatru, rock, folk, dar si tenis pe plaja. Asta va fi atmosfera din Costinesti pana la 18 august. Sunteti invitati si la a doua editie a "Galelor Studentesti".

  • Decibelii din taberele din Navodari au fost masurati de reprezentantii Serviciului de Monitorizare integrata a factorilor de mediu din cadrul Agentiei de Protectie a Mediului Constanta. In taberele "Lebada" si "Delfin", pe timpul noptii, muzica se aude de la zeci de kilometri distanta. Cea mai mare valoare, conform masuratorilor, a fost inregistrata in tabara "Lebada" - 83,9 decibeli. In schimb, la intrarea in Tabara "Delfin", acestia ajungeau la 63,0, fata de 55 decibeli cat prevede legea.

  • Statiunea este asaltata de Zapp. "Atacul" prin aer se face prin telegondolele Zapp, care supravegheaza in permanenta statiunea. Pe uscat: in linia intai a frontului sunt amplasate cele trei centre de comanda Next Office, unde se duce greul bataliei: La Cucaracha, Bikini Beach si Cafe del Mar. In ariergarda se afla backlit-urile, posterele si o intreaga armata de promoteri ce propaga mesajul in randul celor care isi petrec vacanta pe malul marii. Pe apa, stindardul tehnologiei este purtat de catre iahtul Zapp intr-o croaziera inedita a comunicarii. In acest fel, turistii pot gusta din tainele navigarii in apele... noii generatii de comunicatii mobile Zapp.

  • Directiile pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala judetene au anuntat ca, in conformitate cu datele detinute, in Constanta, fasolea verde se vinde la cel mai mic pret: intre 7.000 si 8.000 de lei, comparativ cu Bistrita-Nasaud, unde kilogramul ajunge la 25.000-30.000 de lei. Insa Constanta are si ea "scumpeturile" sale - strugurii. Daca in Brasov acestia se vand cu 25.000-28.000 de lei kilogramul, in Constanta, strugurii ajung la 60.000-70.000 de lei. La asa preturi, mai bine cumperi fructe de la munte sa vii sa le mananci la malul marii.

  • Reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat Constanta au verificat unitatile alimentare din statiune. Cele mai mari nereguli s-au descoperit la terasa apartinand SC Autotrans Impex SRL, care isi depasise profilul de activitate pentru care a obtinut autorizatie. Unde trebuia sa functioneze doar barul, proprietarii s-au gandit ca ar mai scoate ceva bani daca ar vinde articole textile si de plaja. Dar asta in locul unde functiona si o bucatarie. Micii si pestele se preparau intr-o mizerie crunta si se vindeau alaturi de papuci de plaja si langa haine. Unitatea a fost inchisa, iar patronul, amendat cu 40 de milioane de lei.

  • O distractie pe care ai asteptat-o toata vara se poate transforma intr-un cosmar. Politistii din statiunea Costinesti au fost sesizati joi seara ca un tanar din Onesti s-a ranit grav dupa ce s-a prabusit cu parapanta pe plaja. Barbatul ghinionist s-a ales cu o fractura de bazin. A fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta pentru investigatii, iar vineri pacientul a solicitat sa fie dus la un spital din Capitala. El a urcat din ambulanta la bordul unei aeronave de tip AN-26, de la Baza 90 Transport Aerian, care apartine Fortelor Aeriene Romane, urmand sa fie adus la o unitate sanitara din Bucuresti. De precizat ca, de la inceputul acestui an pilotii militari au executat 45 de misiuni cu caracter umanitar.

  • Astazi, intre orele 7:00 si 10:00, la Capela Militara a Cimitirului Ortodox "Sfanta Maria" are loc oficierea Sfintei Liturghii, finalizata cu un parastas cu pomenire de obste pentru militarii si civilii trecuti in nefiinta. Acestea fac parte dintr-o serie de evenimente inchinate zilei de Sfanta Maria. Dupa parastas, la capela cimitirului vor fi intampinate oficialitatile locale militare, dar si IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisiului. Apoi se va desfasura o procesiune solemna cu moastele Sfantului Apostol Andrei si crucile capelei in constructie. Procesiunea va lua sfarsit o data cu sfintirea si fixarea crucilor pe acoperisul capelei.

    UNDE NE DISTRAM

  • MAMAIA. O prezentare de moda la lasatul serii pica taman bine. Astazi, cu incepere de la ora 22:00, la Terasa Cool Zone este seara modei. Sub titulatura "Fashion Night" puteti lua parte la prezentari de lenjerie intima Rofelly. Dar asta nu este tot. Va mai avea loc si prezentarea colectiei Bad Axel.

  • CONSTANTA. Nume sonore ale folkului romanesc se vor aduna la Clubul Phoenix cu ocazia aniversarii a sapte ani de la infiintarea clubului. De la 21:30 vor canta live, fireste, Mircea Baniciu, Ada Milea, Ovidiu Lipan "Tandarica", Vlady Cnejevici, Daniel Fat, Corneliu Stroe& Blues Family.

  • MAMAIA. Hector Romero vine la club Kristal. Unul dintre cei mai indragiti DJ din lume al carui stil este inconfundabil (o combinatie de house, hip-hop si latino) vine si in Mamaia. Intrarea este de 200.000 de lei. Cunoscatorii fenomenului stiu ca Romero a mixat alaturi de Satoshi Tomiie. De altfel, cei doi fac impreuna show-uri extraordinare.

  • VAMA VECHE. In club A din Vama Veche, in aceasta seara sunt chemati toti folkistii. Se lasa cu recitaluri unul si unul. De la ora 21:00 va incepe muzica. De serviciu vor fi: Ada Milea cu Mihai Iordache si Florin Chilian. Daca muzica este din partea casei, atunci distractia trebuie sa atinga cote maxime.

  • CONSTANTA. La Teatrul Fantasio, de la ora 18:00, va fi petrecere mare cu ocazia absolvirii celei de-a opta promotii a Companiei de manechine si fotomodele Costin Marculescu, filiala Constanta. Se va lasa si cu cantec: vor presta Gabriel Dorobantu, Maria Dragomiroiu, Uni-k, Aurel Moldoveanu, Miki, Costin Marculescu.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden constanta