x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 19 august 2004

Litoralul azi - 19 august 2004

19 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  19 august 2004

  • METEO. Vremea va fi frumoasa si calda, cu cer variabil. Maximele vor fi cuprinse intre 26 si 28°C, iar minimele intre 19 si 21°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 21… 23°C.
  • MAMAIA. Un bucurestean a fost amenintat cu cutitul. Agresorul, un constantean, i-a pus turistului cutitul la gat pentru a-i fura telefonul mobil. Agresorul este cercetat in stare de libertate.
  • NAVODARI.Statiunea isi revine la normal dupa doua zile de petrecere a Zilelor Orasului. Vremea buna pare ca tine si ea cu turistii. Nu trebuie sa va intristeze cei cativa norisori de pe cer. Pentru ca, de astazi, va fi din nou vreme buna de bronzat si de balacit. Nu uitati in camerele de hotel lotiunile de protectie impotriva razelor solare. Nu de alta, dar riscati sa va apara tot felul de eruptii din cauza exploziilor solare, ceea ce v-ar strica vacanta.
  • MAMAIA.Un bucurestean a fost snopit in bataie de un constantean care voia sa ii fure telefonul mobil. Toma Silviu din Bucuresti a declarat ca a fost atacat in apropiere de Satul de Vacanta de un cetatean care i-a pus cutitul la gat cerandu-i mobilul. Turistul s-a ales cu o cicatrice pe fata. Politistii de la Sectia 2 Constanta l-au identificat si l-au arestat preventiv pe agresor. Acesta va fi adus in fata Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.
  • CONSTANTA.Gardul Delfinariului din Constanta a fost indoit de un sofer beat. Dupa ce a consumat cu prietenii cantitati considerabile de alcool, constanteanul s-a suit la volanul masinii sale, dupa ce i-a luat ceva timp sa deschida portiera. Intrat in tra-fic, soferul a pierdut controlul volanului si s-a oprit fix in gardul Delfinariului. In urma testului cu aparatul Drager, a reiesit ca barbatul avea o alcoolemie de 1,06 mg/l. Pentru ca a condus sub influenta alcoolului si pentru pagubele produse, constanteanul s-a ales cu dosar penal. El va fi cercetat in stare de libertate.
  • EFORIE NORD.Un prahovean este mai fericit acum, ca a fost salvat de salvamarii din Eforie Nord. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor in sectia de resuscitare din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, turistul s-a intors inapoi la hotel. De altfel, zona unde turistul prahovean a fost "inhatat" de valuri este cunoscuta printre salvamari ca fiind una unde foarte multi turisti se ineaca.
  • COSTINEST.Inspectorii din cadrul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului au descins in Costinesti. Au luat la puricat fast-food-urile. Surpriza cea mare a venit din partea firmei SC Golf SRL. Aici inspectorii OPC au descoperit lucruri nu tocmai imbucuratoare. Materia prima din care era facut kebabul din carne de pui era depozitata in conditii necorespunzatoare. In loc sa fie tinuta la rece, carnea era pastrata la temperatura mediului ambiant. Toata carnea a fost confiscata.

    A aparut, de curand, Ghidul Litoralului Romaniei 2004. Acesta face parte din prima colectie de ghiduri turistice regionale de la noi, colectia House of Guides "Ghidul Romaniei". Brosura cuprinde totalitatea informatiilor turistice despre Litoralul romanesc, de la limita sa nordica, adica Navodari, pana la cea mai sudica - Vama Veche. De asemenea, mai contine si prezentarea traseelor omologate din Delta Dunarii. Prezentarea fiecarei statiuni este structurata pe patru mari capitole: descriere, lista completa a hotelurilor, restaurantelor si unitatilor de agrement, informatii utile si harta cu toate obiectivele turistice.

    Cum ne distram

  • MANGALIA. Galeria de Arta din incinta Complexului President Mangalia gazduieste expozitia lucrarilor artistilor Alin Blei si Petru Dumitrascu. Studenti in anul IV in cadrul Facultatii de Arta "Luceafarul" din Capitala, cei doi au lucrari care se regasesc si in colectii particulare din Coreea de Sud, Canada, Franta si, fireste, Romania. Atat Alin Blei, cat si Petru Dumitrascu sunt membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

  • JUPITER. Doua filme la Gradina Jupiter in aceasta seara. De la ora 21:30 incepe filmul de actiune/comedie "Baietii rai 2". In rolurile principale, inconfundabilii Will Smith si Martin Lawrence. De data aceasta ei sunt si mai rai, iar peripetiile lor sunt si mai palpitante. Dupa acest film urmeaza o alta comedie: "Surpriza, vine Polly". Ben Stiller si Jennifer Aniston in primplan.

  • COSTINESTI. La Teatrul de Vara, de la ora 21:00 ii veti putea vedea pe scena pe: Adrian Minune, Liviu Guta, Daniela Györfi, Mihai Mitoseru, Catalin Arabu, Minodora, Fizz, Stela Popescu. Pretul unui bilet este de 100.000 de lei. Copiii sub 10 ani au intrare libera. De reducerea de 50% beneficiaza studentii, grupurile organizate.

  • CONSTANTA. Un alt film pe care nu trebuie sa il ratati este "Piratii din Caraibe", care ruleaza la Cinema Studio. Puteti sa il urmariti fie de la ora 16:00, fie de la 19:00. Biletul costa 40.000 de lei. Johnny Depp face un rol de zile mari.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden