x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 22 iulie 2004

Litoralul azi - 22 iulie 2004

22 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  22 iulie 2004

METEO. Vremea va fi calda, cu cer variabil. Seara va ploua si vantul va sufla tare. Maximele vor fi cuprinse intre 26 si 30°C, iar minimele - intre 20 si 23°C. Temperatura apei marii va fi de 21... 22°C.

ALPINISM. Daca ati ales o vacanta pe malul marii, nu inseamna ca nu va puteti bucura de distractii ca la munte. In Mamaia exista doua trasee de catarat, cu inaltime de 10 metri.

  • Pe plaja din complexul de tabere Navodari troneaza un anunt cu litere de-o schioapa care-i informeaza pe "intrusi" ca n-au ce cauta pe nisipul plajei din Navodari. Astfel persoanele din judetul Constanta platesc intre 500.000 si 100.000.000 de lei amenda, daca incalca restrictia. Totul se desfasoara conform prevederilor legale ale "articolului 2- L.G. 61", care interzice plimbarile in complexul de tabere, dar nu si in orasul Navodari.

  • Saracia face ca locuitorii sa nu-si mai permita nici macar haine second-hand, asa ca merg si-si iau cate-o bluza si-un pantalon de la magazine care vand haine chiar si la mana a treia. Cu toate astea, comerciantii se plang ca a scazut comertul, in ciuda preturilor uneori derizorii practicate. Chiar daca, inca de acum patru ani, autoritatile au interzis comercializarea incaltamintei, a lenjeriei intime si a hainutelor pentru copii, patronii de second-hand-uri nu tin cont de asta. Ba chiar nici nu mai anunta profilul magazinului. Doar mirosul de vechituri mai anunta cumparatorul ca n-are nici o sansa sa achizitioneze vreo haina noua.

  • Cu cateva zile in urma, locuitorii orasului Mangalia au avut parte de-un spectacol de cascadorie gratuit. Un individ suparat pe Dan Diaconescu de la OTV, s-a cocotat la 90 de metri inaltime, pe turnul postei din Mangalia. Era suparat nevoie mare pe Diaconescu care-l pacalise, vezi Doamne, ca-l cheama la el in emisiune, si uite ca evenimentul se lasa asteptat de mult. Apoi individul a cerut autoritatilor stranse la fata locului un tricou, doar-doar l-o ajuta sa-si revina din depresie. Cert e ca ore-n sir nici pompierii, nici reprezentantii politiei si nici cadrele medicale nu l-au putut convinge pe individ sa renunte la protest si la revendicarile lui.

  • Inspectorii Oficiului de Protectia Consumatorului, judetul Constanta, au efectuat recent o razie prin Vama Veche, la cateva unitati de alimentatie publica. Lipsa autorizatiilor si nereguli igienico-sanitare, cum ar fi lipsa unei surse curente de apa calda, i-au facut pe inspectori sa sigileze un bar de zi. Numai ca, taman atunci, tinerii care serveau cate-o bere la terasa au inceput sa-i insulte si, vazand ca "nu tine", s-au gandit la un mod inedit de a protesta. Adica s-au dezbracat complet. Una peste alta, unitatea a fost inchisa pana la remedierea situatiei, iar amenda pe care o va primi administratoarea se va situa in jurul sumei de 30.000.000 de lei.

    CUM NE DISTRAM

  • MANGALIA. De la 31 iulie, la Mangalia se va deschide editia 2004 a Targului Estival de Carte. Directorul anunta ca anul acesta vizitatorii vor avea parte de o surpriza. Vor putea admira o copie fidela a spadei lui Stefan cel Mare. Alta surpriza la care se pot astepta turistii si localnicii va fi prezenta la Targ a lui Mircea Dinescu, alaturi de formatia deja celebra Mambo Siria, pentru lansarea volumului "Corigent la cele sfinte".

  • CONSTANTA. Vanzarile la stand merg bine la Muzeul de Arta Populara din Constanta. Aici, mesteri populari din toata tara isi expun obiectele lucrate cu maiestrie si care inglobeaza intreaga traditie a zonei pe care o reprezinta fiecare. Astfel, vizitatorii pot admira si, la cerere, pot achizitiona obiecte din ceramica, lemn, metal, tesaturi cu modele traditionale specifice, porturi populare, icoane pe sticla si pe lemn, podoabe, piese de mobilier taranesc, precum si piese de mobilier asemanatoare acestora, realizate in stil modern.

  • MAMAIA. Iubitorii muntelui pot face "trasee" si la mare, pentru ca in Mamaia a fost amenajata o instalatie de agrement care imita un circuit montan. Adica doua trasee de catarat ce stau la dispozitia turistilor cu chef de alpinism. Inaltimea schelei nu depaseste 10 metri. Singura conditie impusa este sa fi implinit totusi 12 ani si sa n-ai o constitutie tocmai costeliva. Costul a doua catarari este de 100.000 de lei, pret care include si echipamentul. "Excursia" nu prezinta nici un pericol, pentru ca toata lumea e legata obligatoriu cu o coarda de siguranta.

  • COSTTINESTI. Turistii din Costinesti se pot delecta la Teatrul de Vara cu spectacolul "Saracu’ Gica", o comedie muzicala pusa-n scena de Teatrul Fantasio. Din distributie fac parte Dumitru Caramitru, Sorin Mocanu, Maria Lupu, Alina Caramitru si altii. (Miruna Mihalcea)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden