x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 23 iulie 2004

Litoralul azi - 23 iulie 2004

23 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  23 iulie 2004

METEO. Vremea va fi instabila, cu cer noros seara, cand izolat, in nord, va ploua. Maximele vor fi cuprinse intre 24… 27°C, iar minimele - intre 18… 20°C. Temperatura apei va fi de 19... 21°C.

CROAZIERE. Plimbarile pe mare sunt la indemana turistilor cu portofelul gros. Pretul a 24 de ore pe valuri oscileaza intre 2.700.000 de lei (salupa) si 40.600.000 de lei (hidrobuzul).

  • Complexul de tabere din Navodari beneficiaza de un punct de Salvamar permanent. La sosirea elevilor in tabara, organizatorii ii aduna laolalta si le fac un instructaj detaliat privind masurile obligatorii de siguranta care trebuie respectate pe plaja. Astfel, atunci cand salvamarul nu se afla la post, ridica un steag albastru. Asta inseamna ca nimeni nu are voie sa intre in apa, chiar daca nu conditiile atmosferice sunt de vina. Copiii stiu astfel inca de la sosire ca nu au voie sa faca baie decat atunci cand exista salvamari pregatiti sa intervina in caz de urgenta.

  • In statiunea Mamaia, hotii si scandalagiii le dau de furca autoritatilor care asigura ordinea si linistea publica. Intr-o singura zi, acestia au legitimat 1.259 de persoane, dintre care 154 au primit avertismente, alte 52 de persoane au fost amendate pentru contraventie cu o suma totala de aproape 46.000.000 de lei, iar 15 persoane au fost conduse direct la sediul politiei pentru efectuarea unor cercetari mai amanuntite. Ca si cum n-ar fi fost de ajuns, la putina vreme dupa terminarea raziei cu pricina, fortele de ordine au dat nas in nas cu doi tineri rromi care-si carau prada. Era vorba de o geanta de voiaj plina cu bijuterii si obiecte de ingrijire a copiilor, sustrasa din camera unor turisti de la un hotel din apropiere. La numai cateva ore, cand se lasase deja noaptea in toata regula si turistii impanzisera discotecile, s-a iscat un scandal la unul dintre aceste localuri. Scandalagiii au plecat acasa cu amenzi in valoare de cate 5.000.000 de lei de persoana.

  • Un barman din Constanta a facut-o lata! A vrut sa-si arate maiestria in arta prepararii cocteilurilor flambate. Atat ca individul s-a gadit sa dea foc si barului, motiv pentru care a turnat alcool pe blatul de la bar. Toate astea, fara sa tina cont de clientii care se aflau periculos de aproape de locul unde se punea la cale "incendierea" bauturilor. Barmanul neatent a dat foc alcoolului turnat pe bar, dar a scapat sticla care s-a rasturnat peste trei tineri, doi baieti si-o fata. Au ajuns de urgenta la spital, unde s-a stabilit ca suferisera arsuri de gradele II si III. Ranile nu le pun viata in pericol, insa fata e nevoita sa ramana la spital, sub supraveghere medicala.

  • Turistii veniti sa-si petreaca vacanta de vara pe litoralul Marii Negre au luat cu asalt reprezentantii Oficiului de Protectie a Consumatorilor detasati aici in perioada estivala. Ei se plang in general de calitatea proasta a marfurilor puse la vanzare de catre comercianti. Pe langa asta, turistii sunt revoltati de preturile exorbitante pe care le platesc pentru produsele de calitate indoielnica.

  • Renumita pentru nonconformismul ei, statiunea Vama Veche este astazi si maine teatrul unor concerte de anvergura. Club A organizeaza pe plaja din Vama Veche, astazi, un show mult asteptat de rockeri, care ii va avea ca protagonisti pe baietii de la Semnal M. Acest spectacol este doar o avanpremiera a ceea ce urmeaza sa aiba loc in Club A sambata. Moldovenii de peste Prut, mai exact Zdob si Zdub, vor concerta, timp de doua ore, in fata a peste 4.000 de oameni, de la ora 21:00, pe o scena de dimensiuni uriase. Grupul a fost convins sa cante in Vama Veche de Adrian Soaita, bun prieten cu liderul trupei. Intrarea este libera, rockerii avand rara ocazie sa se dezlantuie gratis.

    CUM NE DISTRAM

  • CONSTANTA. Turistii sositi pe Litoral, care nu mai stiu cum sa-si petreaca timpul in orele in care plaja nu este recomandata, pot alege ca destinatie Acvariul din Constanta. Acolo pot admira o sumedenie de specii marine, printre care pisici de mare, rechini si vestitii pesti piranha. Pentru o astfel de experienta, vizitatorii nici nu scot prea multi bani din buzunar. Pentru adulti si copiii peste 5 ani, pretul unui bilet este de 30.000 de lei. Pentru grupurile organizate de studenti, elevi si militari in termen se aplica o reducere de 50%. (M.M)

  • IN LARG. Sunt turisti care doresc sa aiba parte de experiente inedite, cum ar fi plimbarile pe mare. Pentru asta le stau la dispozitie diverse mijloace de transport. Pentru o plimbare cu salupa de patru locuri se platesc 2.700.000 de lei pe zi, pentru o ambarcatiune de 8 pana la 19 locuri costul este de 5.900.000 de lei pe zi,. Pentru o salupa cu motor care are o capacitate de 25 de locuri se scot din buzunar 11.300.000 de lei pe zi. Nava tip protocol, pentru cine vrea sa-si impresioneze partenerul de afaceri, e si mai scumpa: 15.530.000 de lei pe zi, iar pentru hidrobuzul in care incap 70 de persoane se platesc 40.600.000 de lei pe zi. (M.M.)

  • OLIMP. Liberty Parade se intoarce. Cel mai mare eveniment house de strada din Romania se apropie. Nebunia Liberty Parade va invada Litoralul la 31 iulie. Parada aduna cel mai mare numar de participanti la o manifestare house facuta la noi: daca in 2001, la prima editie, pe plaja de la Vama Veche s-au strans aproape 12.000 de oameni si cam 1.000 in parada, anul trecut, peste 30.000 de tineri au dansat pana dimineata, in timp ce mai mult de 3.000 de petrecareti au insotit convoiul pe toata distanta. Anul acesta, camioanele, de 20 de tone fiecare, vor strabate cei 35 de km dintre Olimp si Vama Veche, adunand atat pe parcurs, cat si in Vama cei mai buni DJ romani. Invitat special va fi DJ Marco Bailey din Belgia, care va mixa pentru iubitorii de muzica veniti din toata tara. Imnul de anul acesta e compus de cei trei membri ai trupei Activ si se difuzeaza deja la Radio 21. (C.I.)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden vama veche