x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 24 august 2004

Litoralul azi - 24 august 2004

24 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  24 august 2004

METEO. Cerul va fi mai mult noros si vor cadea averse. Vantul va sufla mai tare. Maximele vor fi cuprinse intre 22…24°C, iar minimele, intre 15… 17°C. Temperatura apei va fi in jur de 22… 23°C.

DISTRACTIE. 136 de tineri din Republica Moldova au petrecut in aceasta vara o vacanta de vis pe Litoralul romanesc. Tabara le-a fost oferita gratuit de Primaria Constanta si de Consiliul Judetean.

  • NAVODARI. De duminca seara, vremea nu prea mai tine cu turistii. Apa nu e foarte rece, dar cui ii vine sa faca o baie, cand norii s-au adunat, iar vantul bate cu putere? Marea e agitata, asa ca cei care s-au incumetat totusi sa se balaceasca au iesit ca Omul din Atlantis, adica plini de alge. Si asa au plecat la hotel, caci pe plaja nu sunt dusuri la tot pasul.

  • MAMAIA. 136 de tineri din Republica Moldova au petrecut, in aceasta vara, o vacanta de vis pe Litoralul romanesc. Tabara le-a fost oferita gratuit de Primaria Municipiului Constanta si de Consiliul Judetean. Ultima serie de copii a plecat ieri dimineata, nu inainte de a le oferi turistilor din statiunea Mamaia un spectacol de folclor pe faleza, in dreptul Restaurantului "Casa Verde". Ei au fost bine primiti si la Aqua Magic, dupa care s-au plimbat cu telegondola.

  • CONSTANTA. De la bal se mai ajunge, uneori, si la spital. La nunta ce a avut loc sambata, in incinta Caminului Cultural din localitatea Nisipari, s-a servit, conform traditiei, si un tort cu etaj, frumos garnisit, care iti dadea ghes sa-l mananci. Numai ca pofta le-a fost fatala unora dintre invitati, care, dupa ce si-au mancat portia, au fost transportati de urgenta la Spitalul de Boli Infectioase din Constanta. Cu 20 de persoane s-au trezit pe cap medicii de la camera de garda. Starea lor era vizibil degradata, acuzand simptome de toxiinfectie alimentara. Au ramas internati 12 dintre pacienti. Conducerea Directiei de Sanatate Publica a dispus inceperea unei anchete. Inspectorii au hotarat suspendarea activitatii laboratorului de cofetarie Aida din Constanta, unde a fost preparat tortul, dar si a Cofetariei "Dorada" din Medgidia, care a distribuit preparatul.

  • EFORIE SUD.Sambata, la iesirea din Statiunea Eforie Sud, a avut loc un tragic accident rutier. Bucuresteanul Petre Vasile, soferul unei Dacii Nova, a franat brusc si a vrut sa intoarca masina. Din pacate, soferul autocarului ce se afla in urma Daciei n-a mai reusit sa evite violentul impact, ce s-a soldat cu decesul lui Petre Vasile si a sotiei sale, Eugenia. Copilul lor a suferit o fractura parietala si a fost supus unei interventii chirurgicale.

  • 2 MAI. O tanara in varsta de 23 de ani, din localitatea 2 Mai, a ajuns duminica seara la spital, plina de sange si cu multiple traumatisme craniene si faciale. Camelia Mihail sustin ca fost batuta bestial, cu pumnii si picioarele, de catre concubinul ei, Enache Dragomir, care a facut o pasiune pentru sticla de bautura. Recalcitrantul barbat nu se afla la prima abatere, asa ca, satula de iadul in care traieste, victima intentioneaza sa depuna plangere. Enache Dragomir e, de fapt, un vechi client de-al politiei. Oamenii legii asteapta rezultatul medico-legal, pentru a stii ce masuri sa ia impotriva agresorului. In judetul Constanta sunt tot mai dese cazurile in care nevestele ajung pe patul de spital din cauza "corectiei" aplicate de partenerul de viata.

  • VAMA VECHE. Sambata dimineata, vamesii si politistii din Vama Veche s-au confruntat cu un alt caz de trecere ilegala a frontierei a unei cantitati mari de bijuterii. Doi barbati, ambii cu dubla cetatenie, romana si moldoveana, au incercat sa treaca granita cu 87 de lantisoare, 30 de verighete, 102 inele, 33 de perechi de cercei si 19 bratari. Vitali Buliga si Viaceslav Taralunga sustin ca au cumparat marfa din Turcia si ca urma sa fie valorificata pe piata neagra din Moldova. Conform regulamentului vamal, cele 874 de grame de aur, in valoare de jumatate de miliard, au fost confiscate.

    UNDE NE DISTRAM

  • MAMAIA. Vara aceasta, Radio 21 si ghidul Sapte Seri i-au asteptat pe toti turistii din Mamaia sa se aventureze pe mare. Sunt puse la dispozitie jet-ski, yachting, beach volley, parasailing, windsurfing si kitesurfing pentru cei cu spiritul aventurii in sange si care vor ca adrenalina sa le atinga cote maxime. Daca va aflati printre norocosi, puteti pleca acasa si cu un premiu-surpriza.

  • MAMAIA. In perioada 24-28 august, la Cinema Albatros din Mamaia are loc Gala Filmului Romanesc. Vor fi difuzate numai filme de scurtmetraj ale regizorilor romani. Turistii care vor aduna cele cinci etichete colorate din fiecare seara a Galei au sansa sa castige un premiu, pus in joc de organizatori. Vor fi prezenti la eveniment regizori premiati la Palm D’OR, Cannes 2004 (Catalin Mitulescu), dar si Cristi Puiu, care a primit anul acesta Ursul de Aur la Berlin. Intrarea libera.

  • CONSTANTA. Cum vremea nu e tocmai buna, va sfatuim sa vizitati Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii din Constanta. Punctul de atractie este Delfinariul. Astfel, cu doar 40.000 de lei, puteti urmari prestatia delfinului Mark, care tocmai a implinit 18 de ani. Si leii de mare au un show special. Ei au fost invatati de dresor sa salute marinareste si sa faca aerobic. Puteti face si fotografii, dar pentru asta va trebui sa mai platiti o taxa suplimentara de 20.000 de lei.

  • SATURN. In aceasta statiune, pe toata perioada estivala, a fost instalat un imens cort al circului din Ungaria. Pe langa dresurile de lei si tigri, in program mai figureaza si un moment ce te tine cu sufletul la gura: mersul cu bicicleta pe sarma. Tot aici veti face cunostinta si cu Rahela, femeia care inghite flacari si danseaza din buric pe cioburi. Ea este nimeni alta decat sora celebrei Tanta, chelnerita lui Teo Trandafir.

  • NEPTUN. E amuzant sa te impusti cu bile cu vopsea, adica sa practici paintball-ul. In Neptun, langa Hotel Dacia, va puteti juca cat e ziua de lunga, mai exact pe intervalul orar 9:00-21:00. Veti primi si un echipament special, caci, pentru cei care nu stiu, ii avertizam ca bilele pot provoca vanatai. In plus, te murdaresti din cap pana-n picioare de vopsea. Acest joc distractiv este practicat si de vedete precum Oana Cuzino sau Serban Huidu.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden constanta