x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 25 august 2004

Litoralul azi - 25 august 2004

25 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  25 august 2004

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

METEO. Vremea se va incalzi usor si va fi frumoasa. Cerul va fi variabil. Maximele vor fi cuprinse intre 24… 27°C, iar minimele intre 17… 19°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 21°C.

ARTA. "Gala Filmului Romanesc", care se desfasoara pana pe 28 august, aduce la Cinematograful Albatros din Mamaia filme romanesti, semnate de cei mai in voga regizori.
  • NAVODARI.Apa este agitata, asa ca ar fi bine sa nu va aventurati in larg. In aceasta perioada, salvamarii vor sta cu ochii pe elevii veniti in Tabara din Navodari, desi au arborat steagul care ii avertizeaza pe micuti de pericol. Anul acesta, din fericire, nu s-a inregistrat in aceasta statiune nici un caz de inec.

  • MAMAIA.Ovidiu Stoenescu, un tanar de 26 de ani din Targu-Jiu, a ajuns pe patul de spital dupa ce a sarit aiurea pe salteaua elastica din Satul de Vacanta. El zice ca a vrut sa incerce un salt dificil, numai ca, in cadere, s-a lovit la coloana. Medicii l-au diagnosticat cu traumatism de coloana cervicala si au decis ca pacientul trebuie sa mai stea cateva zile internat. Cazul a intrat in atentia inspectorilor OPC care au demarat o ancheta. Victima sustine ca el e singurul vinovat de cele intamplate, asa ca inspectorii nu au mai suspendat activitatea firmei cu pricina.

  • CONSTANTA.Doi crescatori de animale din Palazu Mare au ajuns plini de sange la Spitalul de Urgenta din Constanta. Stere Sapera si Berechin Borosan s-au batut ca chiorii pentru... o mana de fan. Borosan a fost acuzat de Stere ca i-ar fi furat din fanul proaspat cosit, pe care l-ar fi adus acasa cu caruta. Initial doar s-au injurat, dupa care au trecut la lovituri barbatesti, cu bate. Dupa un control medical amanuntit, celor doi vechi prieteni, mai nou dusmani, li l-a dat drumul acasa. In cele din urma, ei si-au dat mana pentru a le face pe plac medicilor care le-au oblojit ranile. I 300 de persoane au dormit timp de doua zile in fata sediului AJOFM Constanta. Nu ca nu ar avea unde pune capul jos, ci pentru a-si depune dosarele pentru locurile de munca disponibile in strainatate. Ei si-au adus de acasa mancare, dar si saci de dormit, avand in vedere ca cei mai multi dintre ei erau veniti din toate colturile tarii. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca a preluat ieri si alaltaieri dosarele solicitantilor pentru meserii precum zugravi, tamplari, lucratori in agricultura etc.

  • JUPITER.O echipa de siguranta publica de la Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei Romane s-a aflat duminica seara in misiune de patrulare in zona bazarului din statiunea Jupiter. La un moment dat, in fata militarilor a aparut un tanar cam ciudat. Luat la puricat, oamenii legii au constatat ca soldatul Eugen Mircea Crisan, in varsta de 21 de ani, din Aiud, judetul Alba, nu s-a mai prezentat la unitatea militara dupa expirarea permisiei, fiind declarat dezertor. Pentru ca soldatul a comis o infractiune de tip militar, a fost predat Garnizoanei Militare din Mangalia, care l-a bagat la "racoare".

  • MANGALIA.In Portul Turistic Amiral s-a desfasurat ceremonia de primire a participantilor la Raliul de Yachturi Kayra 2004. Flota Kayra 2004 ancoreaza pentru patru zile la Mangalia si este alcatuita din 36 de yachturi, reprezentand tarile participante: Turcia, Franta, Olanda, Germania, Suedia, Elvetia, Israel etc. Raliul de yachturi se organizeaza din 1997, la initiativa Clubului de Yachting "Atakoy Marina" Istanbul, scopul manifestarii fiind dezvoltarea turismului cu ambarcatiuni in bazinul Marii Negre.

    CUM NE DISTRAM

  • CONSTANTA. Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta are portile deschise. Parterul muzeului adaposteste Sala Tezaurului: vase pictate cu figuri negre (sec. Vll-Vl i.Hr.), statuete de lut ars de tip Tanagra, colectii de podoabe, statui si statuete din marmura. Langa muzeu se afla Edificiul Roman care pastreaza aproximativ 70 mp din cei 2.000 mp de paviment mozaicat, paviment care acopera 11 incaperi boltite, foste magazii. Astazi e deschis intre orele 9:00-17:00. Pretul unui bilet e de 20.000 de lei (10.000 de lei pentru grupuri organizate).

  • MAMAIA. In perioada 27 august - 2 septembrie, baza Tenis Club SEN Mamaia va gazdui ultima competitie de tenis a verii. Turneul poarta numele "Cupa Mamaia-SEN" si va fi organizat pe patru categorii de varsta atat la baieti, cat si la fete. Vor participa tineri sportivi din tara, dar si din strainatate. Si-au anuntat participarea 20 de tenismeni. Federatia Romana de Tenis a ridicat rangul acestei competitii. "Targul Mesterilor Populari din Romani" va avea loc in statiunea Mamaia, in perioada 25-30 august, in zona Cazinoului. Daca anul trecut au fost prezenti doar 80 de mesteri populari, la aceasta editie si-au anuntat prezenta in jur de 200. Turistii vor putea admira si achizitiona obiecte create de artisti populari: vase din lut, podoabe, costume traditionale, icoane taranesti, oua incondeiate, masti. La "Gala Filmului Romanesc", ce se desfasoara in perioada 24-28 august la Cinematograful Albatros din Mamaia, veti putea viziona filme romanesti semnate de cei mai voga regizori. Astazi sunteti invitati sa urmariti comedia "Milionarii de week-end", a carei distributie e de zile mari. Regia ii apartine lui Catalin Saizescu, fiul celebrului Geo Saizescu. Dupa care va fi difuzat filmul "Cobai", in regia lui Bogdan Dumitrescu. Intrarea este libera. Se anunta si premii pentru cel mai fidel turist.

  • MANGALIA. In perioada 27-29 august este programata editia a VII-a a Galei Tanarului Actor "Hop!", care se adreseaza tinerilor actori aflati la debut. Se va oferi Premiul pentru cel mai bun actor, Premiul pentru cea mai buna actrita - la sectiunea individual si Premiul pentru cel mai bun spectacol - la sectiunea grup, precum si Premiul "Sica Alexandrescu". Directorul Galei este regizorul Cornel Todea.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden