x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 26 august 2004

Litoralul azi - 26 august 2004

26 Aug 2004   •   00:00

METEO. Vremea va fi calda si frumoasa. Cerul va fi variabil. Maximele vor fi cuprinse intre 26… 29°C, iar minimele intre 18… 20°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 23°C.

PREMII. La Cinema Albatros din Mamaia va rula si pelicula "Lotus", in regia lui Ioan Carmazan. Intrarea este gratuita, iar turistii fideli "Galei Filmului Romanesc" pot castiga un premiu-surpriza.

  • NAVODARI. In sfarsit s-a incalzit din nou pe Litoral. Dar, dupa atatea zile mohorate, apa nu este tocmai calda. Pe cei care se stiu cu sanatatea subreda ii sfatuim sa nu se balaceasca prea mult, deoarece risca sa se aleaga cu gripa si numai de asta nu ai nevoie cand te afli in vacanta. Nu uitati nici palariuta de soare, caci va pandeste si insolatia.

  • CONSTANTA. Un protest mai putin obisnuit a avut loc la data de 23 august, in fata Prefecturii din Constanta. 50 de reprezentanti ai comunitatii turce au adus la Prefectura sicriul cu corpul neinsufletit al unui etnic, nemultumiti de ancheta facuta de procurori in privinta decesului. Cortegiul mortuar a stat mai bine de doua ore pe platoul din fata institutiei, timp in care rudele decedatului au dialogat cu reprezentantul Guvernului in teritoriu.

  • MAMAIA. Pana zilele trecute, in batrana statiune, au fost cazati 30 de dansatori din Scoala de samba Unidos da Tijuca din Rio de Janeiro - Brazi-lia. Precizam ca ei au castigat medalia de aur la Carnavalul de la Rio din februarie 2004. Scoala de samba a fost angajata de Primaria Municipiului Constanta sa sustina spectacole gratuite in aer liber. Ritmurile si dansurile sud-americane au putut fi admirate de turisti in fiecare seara, in Piateta de la Cazino Mamaia.

  • Zapp a avut deschise, pana sambata, cateva standuri de Internet pe plaja din statiunea Mamaia. Turistii au putut astfel sa le scrie acasa celor dragi, dar si sa navigheze pe Internet. Au fost puse in joc si premii, ce au constat in plimbari cu vaporasul. La aceste standuri s-au ingramadit nu numai romanii, ci si strainii.

    Cei care n-au stiut sa foloseasca laptop-ul au fost ajutati de competentul personal. In plus, Zapp a pus la dispozitia doritorilor si camere foto digitale, asa ca multi si-au facut poze pe plaja, dupa care le-au descarcat pe calculator, pentru a le pastra ca amintire. Toate serviciile au fost oferite gratis. Miile de turisti aflati pe Litoral, care si-au facut cont pe e-mail in portalul www. zappmobile.ro, pot sa foloseasca timp de doua luni de la activare in mod gratuit e-mailul. De asemenea, zilnic pot citi stirile, horoscopul, cursul va-lutar sau prognoza meteo si sa trimita gratuit 5 SMS-uri in reteaua Zapp.

  • EFORIE NORD. Un protest mai putin obisnuit a avut loc la data de 23 august, in fata Prefecturii din Constanta. 50 de reprezentanti ai comunitatii turce au adus la Prefectura sicriul cu corpul neinsufletit al unui etnic, nemultumiti de ancheta facuta de procurori in privinta decesului. Cortegiul mortuar a stat mai bine de doua ore pe platoul din fata institutiei, timp in care rudele decedatului au dialogat cu reprezentantul Guvernului in teritoriu.

  • AURORA. I Un turist a avut parte, cu doua zile in urma, de o surpriza nu tocmai placuta. In zona "Rubin", la doar cativa metri de mal, acesta s-a lovit cu picioarele de un obiect metalic. Nu era o conserva goala de peste, ci... o grenada. A anuntat imediat cea mai apropiata patrula de jandarmi. E vorba despre o grenada defensiva ruginita, din 1953, fara focos sau trotil. In concluzie, nu prezenta nici un pericol.

    CUM NE DISTRAM

  • CONSTANTA. Daca v-ati plictisit pe Litoral va sfatuim sa vizitati centrul istoric al orasului Constanta. Puteti vedea astfel statuia lui Ovidiu, poetul exilat la Tomis, lucrare a sculptorului Ettore Ferrari, ridicata in 1887. Ea se afla plasata in fata Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie. Statuia a dainuit mai bine de un secol, dar, cu timpul, lucrarea a fost afectata de conditiile atmosferice, iar culoarea ei este acum verde ca prazul.

    Muzeul Marinei Romane (Str. Traian nr. 53) are portile deschise astazi, intre orele 9:00-17:00. Adapostind in salile sale obiecte de mare valoare, Muzeul Marinei Romane este o institutie de cultura si cercetare stiintifica deosebit de importanta pentru tara noastra. Pretul unui bilet este de 20.000 de lei.

  • TECHIRGHIOL. Purtand hramul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului", Manastirea "Sfanta Maria", din Techirghiol, adaposteste un atelier unde maicile executa icoane bizantine si goblenuri. Dupa 1990 a fost infiintat si un muzeu, unde sunt prezentate zonele dobrogene.

    In salile muzeului se afla piese autentice, din sec. IV-VI. Printre acestea puteti vedea si capitelul provenind de la o basilica de la Callatis.

  • MAMAIA. Daca aveti minimum 18 ani si doua fotografii va puteti inscrie la concursul de fotomodele, ce va avea loc sambata (28 august), de la ora 9:00, la Club Oxford (B-dul A. Lapusneanu nr. 202 A). Primele trei castigatoare vor beneficia de cate o vacanta in strainatate pentru doua persoane. Una dintre fete va participa si la o sedinta foto pentru realizarea Calendarului International 2005. La Cinema Albatros din Mamaia va rula astazi, de la ora 21:00, in cadrul "Galei Filmului Romanesc", filmul "Italiencele", in regia lui Napoleon Helmis. La sfarsit nu va grabiti sa va ridicati de pe scaun, caci va fi difuzata si pelicula "Lotus", in regia lui Ioan Carmazan. Intrarea este gratuita, iar turistii fideli festivalului pot castiga un premiu-surpriza. Cu conditia sa stranga toate taloanele oferite de organizatori si sa participe la o tragere la sorti. (Simona Ecovoiu)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden